ВОДОКАР або використання води як додаткового пального

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем M&K, 10 лис 2007.

1. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: ВОДОКАР або використання води як додаткового пального

ок.
    водокар класна штука.
    раджу всім ставте собі, нікому не бороню, прохання викладати фотки по цій темі хто хоче поставити той деваус собі то незабудьте про нас цікавих, ми хочем бачити як то внатурі працює, і який плюс воно має.

я би зрадістю поставив, але мені покищо на бензин хватає, а от літом подумаю.

2. igorekzzz

igorekzzz Початківець

PASSAT B5 ARG

a) що до спирту: (проводив особисто експерименти) теплотворна ф-ція спирту є майже в два рази меншою ніж в бензину, тому спирту потрібно спалювати в два рази більше ніж бензини. В-вок: економічно невигідно (я вже не пишу про недоліки)
    b) вода. на початку 90-х був на заводі "електрон" інженер, мав майже нового жигулика, підвів до карба "трубку з водою" через жикльор (карб сам затягував воду), економія дійсно була приблизно на літру - півтора бензи брала менше на 100 км. і проїздив на цій системі приблизно 50 000 км, розібрав двигун і немав вже що розточувати, іржі не було, але були дуже глибокі раковини.
    c) водень. чому не використовують: дуже вибухонебезпечний, немає сітки заправок воднем, собівартість приблизно як і в бензину, і водень має високу детонацію, тобто важко зробити двигун з такого металу, який би витримував водневі взриви.

P.S. тому як альтернативне паливо залишається тільки метан ...

також була стаття не памятаю де, то там пропонувався двигун де стояв девайс який відганяв з повітря кисень потім той кисень подавався в циліндри. теорія така: збільшувався ККД процесу горіння в камері згоряння, відповідно була економія бензину.

• Подобається Подобається x 4
  3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

І водяний пил сприяє кращому згоранню суміші? А шо буде з клапанами і стінками циліндру, якшо там водяна пара буде конденсуватись?
    Заміть, шо при наповненні камер згорання холодним (чим холодніше-тим краще) повітрям краще згорання і вища потужність, а в ньому пилу водяного немає. Крім цього, повітряний фільтр автомобіля зроблений таким чином, щоб затримувати вологу. А ше через воду буває така штука як гідроудар (оскільки вода не стискається як повітря)...

А ше спеціально для тих хто погано вчив фізику і не знає, шо щільність повітря є змінною величиною і для тих, хто хоче краще розібратись в процесі наповнення камер згорання наводжу витяг з статті по обкатці і настройці карбових двигунів:

(рос) Данная статья необходима для лучшего понимания процесса регулировки двигателя и процесса сгорания смеси воздух/топливо внутри двигателя.
    В результате создаваемого в цилиндре давления происходит воспламенение топливовоздушной смеси. Топливо и воздух поступают в двигатель в определённой пропорции, необходимой для воспламенения. Работа карбюратора заключается в соединении воздуха и топлива в необходимой пропорции для возможно лучшего сгорания смеси. Это в случае идеального соотношения смеси воздух/топливо. Наилучшая смесь воздуха и топлива, необходимая для двигателя - это весьма грубая постоянная. Различные атмосферные условия (температура, влажность, высота над уровнем моря и т.д.) учитываются при регулировке иглой подачи смеси, которая, перекрывая топливо, создаёт идеальное соотношение воздуха и топлива в необходимой пропорции. Холодный воздух более плотный (т.е. имеет больше молекул в единице объема) и поэтому необходимо больше топлива при регулировке качества топливовоздушной смеси. Горячий воздух менее плотный (меньше молекул) и количество топлива в смеси соответственно уменьшается.

4. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Наскільки я зрозумів з опису ВОДОКАРА, вода в ньому несе лише одну важливу функцію. Це покращення процесу згорання пального. Принцип дії такий: до сіміші повітря-бензин додається водяний пил, який перемішуючись з бензином покривається плівкою з того ж самого бензину.
    Думаю ніхто не буде заперечувати що згорання бензину в тонкій плівці буде більш повним , ніж у краплі. Вже давно відому що куля(крапля) це є тіло з найменшою поверхнею при тій самій масі.

Ну а перепади атмосферного тиску зокрема у Львові не є настільки високими, щоб суттєво вплинути на роботу і економічність двигуна. На відміну наприклад від гірських аулів в Авганістані, де звичайні двигуни на військових автівках просто задихались.

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

За допомогою вихідного охолоджувача або інтеркулера (охолоджувача поступаючого повітря) можна збільшити щільність повітря, яке поступає в циліндри, від 10 до 14%. При тій самій температурі вихлопних газів і споживанню бензину це дасть суттєвий приріст потужності, тому шо а комп не буде коректувати суміш по лямбді, просто той бензин, який попав в циліндри, згорить більш повно і більш швидко.
    Так ми дійсно збільшим ККД і потужність двигуна, а якшо ше й бєнзу підігрівати...але це все складно, дорого і є серйозним тюнінгом...
    А от вода, яка попаде в циліндри, явно змінить співвідношення 1:16 бензину до повітря, оскільки об*єм камери згорання незмінний, а вода , як я вже писав, стискається набагато гірше. І чого там буде замало(бензину чи повітря, чиє місце буде зайнято водою), і як це порахується лямбдою (і взагалі шо з нею буде від постійної пари), мозгами, і як відіб*ється на роботі двигуна на різних режимах, невідомо нікому. Я сумніваюсь шо красавци, які придумали той водолохотрон, тестували його настільки серйозно, як тестують на заводі систему подачі пального під конкретний мотор.
    Такшо учітє матчасть, якшо хочете покращити характеристики своїх машин, і не ведіться на всякі тєми, шо за триста баксів можна купити вершину інженерної мислі.

• Подобається Подобається x 2
  6. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

На рахунок лямбди цілком згідний ...

7. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

Бензин не горить. горить випар бензину тобіж не рідина а газ.
    для того щоб бензин як рідину перетворити в газ він і розпилюється і на гарячі впускні колектори, а ще для збільшення ККД в мотор дають тепле повітря особливо зимою.

8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Тепле повітря зимою дають для того, щоб краще прогрівався двигун, і краще випаровувався бензин на непрогрітому двигуні (оскільки суміш іде збагачена, а на непрогрітих поверхнях бензин може конденсуватись або вкривати їх плівкою, що призводить до неправильної суміші). Це взагалі-то більш актуально для карбових двигунів, в мому гольфі патрубка гар. повітря немає (вже), і проблем стало тільки менше від цього. Нарахунок "гарячих колекторів" шось нерозумію, в інжекторі бензин безпосередньо вприскується в камеру згорання з форсунки, а в карбьорі мішається з повітрям прямо всередині карбьора. На прогрітому двигуні однозначно потрібно подавати чимхолодніше повітря і з найменшим опором, тоді ККД буде вищим, говорити щось про ККД непрогрітого двигуна немає сенсу, бо в такому режимі він буде явно ненайвищим.

9. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v
  10. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Це спроба заробити Ј520.00 і нічого більше.

11. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Не думаю. За кордоном (на відміну він нас) звикли відповідати за свої слова. Тобто законодавство в них в тому плані чітко врегульоване. Принаймі знаю, що якщо німець в німця купив б/в авто і в ньому виявились приховані дефекти, то продавцю прийдеться відповідати за це.
    Такщо, думаю ті люди які продають той водяний інжектор, всеж таки не безпідставно його знову ж таки продають :)

12. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

1. Це ітернет, тобто ніякий не закордон. Оголошення про родаж лаптів з дірками можна повісити хоч з Тундри. Доставити теж.
    2. Люди на поданому сайті не дають жодних слів, за які треба відповідати. Там є товар і є ціна. Все.
    3. Німець в німця вже давно не купує вживаних машин - авторинки і автокоміси вже давно є ринком арабів.

13. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Наскільки мені відомо - турків і росіян, у арабів дюже мало.

14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Перепрошую, мав на увазі турків. Росіяни білше перепродують як агенти, тобто шукають покупців в снд.

15. savage06

savage06 Новачок

Soarer V8
    Здоровеньки були. Вибачайте, що втручуюсь, але хочу де що сказати. В мене стоїть така система на двигуні Тойота V8, та ще у трьох моїх знайомих. Всі вони щасливі. Хто хотів одержати + коней-одержав, хто хотів зменшити витрати на пальне-зменшив і розхід і сам бензин проміняв на більш дешевий. Мене зацікавили ці пристрої, тому що моя ненажера куштувала 20 літрів у місті. І це в наш не легкий час. А зараз спокійнісенько вкладаюсь у 14 л. А все доволі просто:
    1. К розширення пару у камері згоряння в 7 разів більше від К того ж бензину, тому він додатково штовхає поршня.
    2. Вода змиває нагар з клапанів та поршнів (виправляється компрессія).
    3. З прохолодною водою заходить більш щильне повітря, звісно більше кислороду, краще згоряння.
    4. Пар гасе детонацію!!!
    Накипу та іржі не має: а) тому що вода проходить ч-з єлектромагнітне поле насосу, б) швидкість ТПС перевищує швидкість звуку, в) по законам хімії їм не має місця.
    Коротше говорячи панацея. Так мене це все зацікавило, що я покинув усі попередні заняття , та відкрив справу у цьму напрямку.
    Як що Вас щось зацікавить, пишіть.

16. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    нах купляти машину з V8 і шось там калхозити для зменшення розходу купи собі таврію і не парся з розходом і чудо пристроями :haha:))

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Оце отжиг повний...електромагнітний нагрівальний елемент в чайнику чомусь такої функції немає.
    Хочу теж такий девайс, але допрацьований: шоб потужність двигуна виросла вдвічі, а економія на 150%, шоб бензин не палився, а вироблявся на ходу. Думаю, це цілком можливо, зважаючи на принцип дії цього шайтан-апарату.

18. G60

G60 Active Member

BMW 5
  19. savage06

savage06 Новачок

Soarer V8

В мене ця штука стоїть не для зменшення розходу, а для збільшення моменту та потужності, та для знищення детонації. До того ж компрессія повернулась майже до 100% норми. Перед встановленням системи я робив знімки з середини циліндрів і бачив там нагар, який за 500 км раптом зник.
    Подивись галерею, стане зрозуміліше: http://www.aquamist.co.uk/rescr/rescr.html
    І таких сайтів шт. 30 в загашнику.

20. savage06

savage06 Новачок

Soarer V8
    Хочеш таку штуку?
    Забезпечу такою майже задарма.
    1 вар.: зможеж дома вночі на кухні виробляти бензин, а вдень на ньому їздити.
    2 вар.: встановити на машині паливну ячейку, яка дасть можливість повніше згорати бензину, як слідство підвищення потужності.
    Яку?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)