в затоку я вже їздив два раза. там не погано але хочеться ще кудись інакше. я також був у Туреччині і там мені також сподобалось, але тут можна поїхати більшою команією (принаймі у мому випадку) Там напевно більш такий спокійний (сіменний відпочинок) мені б хотілось навпаки де народу багато)
І так "таваріщі", літо прийшло, діти трохи підросли і потребують оздоровлення. Хто де був, і куди можна поїхати. Цікавить відпочинок у Криму, і бажано приватний сектор(мається на увазі окремий особняк, чи мін-готель). Потрібно на 2 сім'ї, 4 дорослих, 1 дитина 11 років, 1- 3 роки, і 1- 2,5роки. Бажано щоб пісчаний пляж, та наявність для дітей майданчика. Був 5 років тому у Миколаївка, але хочеться ще кудись попасти. Поради і пропозиції приймаються за .
Якщо Тебе цікавить Крим, то щиро раджу Істрія (особливо мис Каменяк, місцевість Премантура), Хорватія. Такої краси ніде більше на земній кулі нема, а по цінах впишешся в кримські. Щоправда, від 1 липня починається високий сезон - ціни зростуть. Краще їхати у червні або у вересні. Дорогою обов"язково заїхати на Єзера Плітвіцькі. По цілій Хорватії розуміють українську мову (вийняток - попали на тупуватого студента в Загребі, але спокійно показали, що не викобелюємося, то за хвильку і він почав розуміти, і сердечно бажав щасливої дороги). Дивитися є що. І всюди на Тебе чекають як на дорогого гостя, а на юбека кажуть за додатковий кавальчик хліба в ресторані доплатити 6 гривень, Ти відходиш, а Тобі у спину сичать "бандьора". Чи варто за це платити? Кілька років тому ми (без попередньої домовлености) у Премантурі знайшли двокімнатну окрему хату зі всіма вигодами, кухнею і клімою за 40 єнотів на добу (нас було троятеро). Авто безкоштовно стояло під вікном, під заростями винограду. Варто взяти зі собою витратні матеріали - трошки бульби, каші, дві палички сушеної ковбаси і теде, бо там то досить дорого. То сніданки і вечері можна собі замутити вдома, а на обіди дуже раджу ходити по їхніх ресторанах і спробувати всього! Найдорожча риба. Найсмачніше (для мене) - таця різних м"яс. А мис Каменяк - це справді щось не з того світу! Не агітую, бо малі діти - це відповідальність. Але ж до Криму не ближче, а приїжджаєш туди - там повна антисанітарія і кожен готовий загнати Тобі ножа у спину.
Попробуй тут http://www.priboy.crimea.ua/ Три роки підряд їздив сюди, для дітей дуже добре, власник сам львівський та персонал теж. Я дуже задоволений, іздив туди і з компанією, три сімї. Море чисте, тепле. А можна і сюди http://www.ivamaria.com/. Тут трихи дорожче, але обслуговування, на вищому рівні, навіть краще ніж за кордоном. Це чув від людей котрі їздили багато де і багато чого побачили. Тут я провів півтори місяці, допомагаючи власнику в закінчити добудову пансіонату. Власник дуже хороша людина, а його дружина керує пансіонатом в сезон. Цього року по запрошенню їду сюди, коли саме, ще поки незнаю, мають вибрати для моєї сімї якісь вілні місця, бо то буде для мене безкоштовно.
Як варіант, вже 3-й рік поспіль їдемо на Арабатську стрілку, с. Стрілкове. Там дивитись нема дуже на що, але дуже корисне повітря (море і о.Сиваш), особливо дітям з проблемами органів дихання. Люди досить привітні, хоча це майже Крим. Особливих умов ми не шукали, але знімали хатку (колибу) за 110-120 грн доба за всіх, за 2+2 дітей. Головне вода +25+30, діти купались до нехочу, бо Чорне холоднувате. Але це варіант для сімейного відпочинку з невеликим бюджетом. А так звісно краще за кордон...
Пару фоток для затравки (розуміється, що фоток всього 999, а це - лише вибрані). Це - Єзера Плітвіцькі
Корисна інформація - хорвати для українців на літо роблять безвізовий в"їзд, а від 1 липня цього року Хорватія - в ЄС.
Чортопхай, дякую за інфу. Але цього року я за кордон не готувався, тому відпадає. Буду старатись вже на слідуючий рік оформляти візи, і їхати за бугор.
Нема за що! То факт - треба морально приготуватися Та і добре би було заздалегідь зарезервувати хату, якщо з малими дітьми. Буду порпатися в візитках, то, може, знайду телефон до тієї бабки, в якої ми були. Якщо треба буде на другий рік - свисти! Гарного відпочинку!
Був на арабатці (моя мала там зробила перші кроки два роки тому). Море дійсно тепле, дивитися німа на що, розваг мало (хіба що їхати на материк в Генічеськ, що часто робили, але без машини то напряг і то дуже великий). Пляж без піску - дрібно насічені мушлі ("ракушечник"), з першого разу - дуже колючий, а потім хоч би що, масаж! Хоча власне по ньому мала навчилася ходити... Сиваш... нічого цікавого, хіба що глиною мазатися. Є пару гарячих джерел, то + для лікування, якщо кому потрібно. Нема нічого що милує око, хіба що море, дійсно тепле. З харчуванням проблема, вода насичена мінералами (адже гарачі джерела), то краще знати на якій воді готують на привізній чи на місцевій фільтрованій, бо можна тиждень провалятися з проблемами кишечника і на таблетках.
Теж туди їзджу. Отані пару років небув бо дитина ще маленька для подорожей. Там дійсно добре для тих хто хоче відпочити від шумних міст. Жив в цегляному доміку на чотирьох людей. Холодильник + плитка їсти варити + туалет. Море неглибоке і тепле, для дітей в самий раз. Можу скинути фотки якщо хочеш. А щодо цікавих місць то я їздив в заповідник Асканія Нова. Біля нього є ще непоганий дендро парк. Їздили на гаряче джерело подивитись (вода має 70 градусів). Одного разу ходив на рибалку на Сиваш, але нажаль зловив тільки дві чи три штучки. А люди там вимазуються болотом, воно має лікувальні властивості (я неперевіряв). Як мала підросте то знову поїду туди відпочивати.
3 роки тому їздив в Крим Заозьорне, дачний масив с.Пісчанка. Пляж пісчаний, місцеві самі пляж прибирають. Часто їздили на територію санаторію "Маяк", вхід безплатний, на пляжі курити не можна, "бички" не валяються у піску. Для дітей можна на різні процедури записати. З харчуванням теж є вибір. Море чисте. Ціни на житло різне, залежно що хочеш і що знайдеш. Я житло знайшов по інтернету газета типу "Ваш магазин" точно не памятаю назву. То було років 6 тому, коли їхав перший раз. А так таблички з житлом на кожному кроці.
Уявляю, як класно на тому пляжі розкласти рушник з начосом, сісти в новому купальничку, якийсь пікнічок розстелити... аж раптом... що за штин? піднімаєш свою ду... дуже цінну частину тіла, а там комусь (хто раніше автком заїхав) якраз оливка підтікала... Красота неопісюєма!