Хто куда на море їздить

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем Yra Golf3, 31 тра 2008.

1. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Варто сказати, що вже в перший день ми знайшли для себе "свій" ресторанчик. Він сховався в затишному подвір"ячку, біля нього не було спеціально навчених хлопців, які безпомилково натренованим оком визначали, до якого народу ви належите, і запрошували вас зайти ВАШОЮ рідною мовою. "Наш" ресторанчик ніби сховався від міського гамору, а готувала в ньому сама власниця. Вона просто ошелешила нас, коли витягнула з відра живу рибину і при нас її почистила, випатрала і приготувала тут же, на грилі.
    Ми сказали привітній господині, що затримаємося тут на тиждень і хотіли би щодня спробувати щось іншого з місцевої кухні. Треба було бачити, яке різноманіття страв вона нам пропонувала! І жодного дня жодне блюдо не повторилося! А щоразу після обіду кожна з нас отримувала від господині чарку ракії, зробленої за її власним рецептом. На прощання господиня подарувала нам чвертку своєї ракії. Мушу сказати, що такої смачнющої і запашної ракії ми вже більше ніде й ніколи не попробували.
    Задля справедливости, слід зауважити, що харчування в Хорватії дуже недешеве. Обід ми завжди їли у "своєму" ресторанчику, і він виносив нам 220-250 грн. на особу. Але зраненьку і пізно ввечері навіть не хотілося вилазити до міста, тому готували щось із заздалегідь куплених продуктів. Звичайно, якби ми їхали тепер, то в багажнику у нас знайшлося б 2-3 палички сухої ковбаси, якийсь твердий сир, крупи, а, може, навіть і міщатко бульби... хтозна... Знаю точно, що лишнім би не було!
    Але дуже раджу, де б ви не були в Хорватії, знайти ресторан "зі своїм кліматом" і обов"язково смакувати місцевою кухнею.

Відміряний для Каменяка час просівся, як крізь пальці пісок... І, залишивши там кавальчик свого серця, ми з прикрістю помили Карусю ласкавом наданим господарем шлангом і почали повертатися до України.
    Але ж ми все ще були у відпустці! Тому вирішили на зворотній дорозі подивитися ще стільки, скільки було можна.
    Тому з Премантури ми поїхали до великого міста Ровіньй.

Ровіньй, як і більшість міст Істрії, має дуже виражений італійський характер, хоча музику тут всюди слухають місцеву.
    Дуже раджу, як сувенір, привезти з Хорватії пару дисків з їхньою музикою. Чим більше її слухаєш, тим більше розумієш, про що співається. І приходить такий момент, що здається, ніби ти розумієш кожне слово. А слова цікаві - і про кохання, і про тяжку працю, і про "мала я мужа пияка". :pardon:

З Ровіньй ми поїхали до найменшого міста на світі - Гум, де мешкає всього 21 особа!
    До Гуму вела "стежка глаголиці" - вузюсінька дорога, де неможливо розминутися двом автам (але мусили-смо!), обабіч якої стоять різні будівлі і пам"ятники, так чи інакше пов"язані з глаголицею.

2. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Саме місто Гум - мініатюрне, але має свій клімат, і западає в пам"ять.

З Гума ми рушили на Рієку, а там - автострадою до Загреба і - знову на Угорщину.
    У Хорватії водіям раджу обов"язково поїздити Ядранкою - старою трасою понад морем. Краєвиди - надзвичайні і адреналін гарантований.
    Попри те, що, як сувенір, ми привезли славнозвісну сіль з острова Паг, на самий острів їхати не ризикнули. Забагато вже на форумі Кроманіяків начиталися про шалених місцевих водіїв, які серпантинами шаліють, як у нас місцеві "шумахери" бруківкою.
    Знаю, що багато хто місцем своїх щорічних відпочинків обирає острів Крк. Але вище я вже казала, що моя компанія любить ходити в розвідку... Тому ми не їдемо там, де всі. Тому не всім можуть сподобатися ті місця, в яких буваємо ми. Але нам там добре!

Поверталися ми через Угорщину знову понад Балатоном, але цього разу вже його південним узбережжям. На Балатоні не затримувалися - як на мене, болото болотом. А зупинилися на термальних водах у Гевіці (Хевіс).

Вода там збагачена (чи як краще окреслити) торфом, тому вона просто тягне на дно. Там усі купаються з кругами і різними пінопластовими і пінковими причандалами - нарукавниками, дошками, палицями і теде.
    Вода має +29С і досить приємна на дотик.

Курорт розбудований і дуже-дуже підлаштований під туриста.

Тому там ми надовго не затрималися, а попрямували до Будапешта.
    З Будапешта автострадою - Берекшурани - Мукачеве...
    І тут закінчилася наша відпустка :hang1:

Ой, щось я розтеклася мислію по древу...
    Вибачайте, якщо когось занудила.
    Якщо комусь моя розповідь була придатною - тішуся.
    Потім, якщо схочете, можу розказати і про інші місця, в яких побувала моя гоп-компанія.
    Дякую за увагу, якщо хтось дочитав до кінця :)

• Подобається Подобається x 3
  3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Дуже сподобалось. Все, наступного року поїду по "п'ятах", тре собі то роздрукувати.
    Хто може допомогти з шенгенськими туристичними візами для всієї сімї?;)

4. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    Не поспішай - хорвати практично кожного року щось нове творять з своїм візовим законодавством :dntknw: От цього року на сезон вони ввели обов"язковими свої національні візи, які передбачають транзит, наприклад по тій же Угорщині. Правда шенгенська віза набагато зручніша, так як тебе ніхто не лімітує у часі, який ти можеш провести у країні транзиту. Але в випадку наявності шенгенвізи (зараз говоримо про поїздку до Хорватії, виходячи з сьогоднішніх реалій), вона повинна бути 2-ох разовою або просто "мульти".

5. black

black Початківець

VW Golf 3 GL 1.8
    З 1 квітня Хорватія ввела для українців візовий режим. Нововедденя пов’язане з тим, що з липня 2013 року Хорватія вступає до Євросоюзу.

З 07.06.2013 р. діє спрощений порядок подачі документів на оформлення туристичної візи до Хорватії.
    *
    Необхідні документи для оформлення візи:
    - Заповнена анкета
    - 1 фотографія 3,5 х4, 5 см
    - Закордонний паспорт

В період з 1 січня 2013 року до 31 грудня 2013 року, усім іноземцям, що є власниками шенгенських дозволів не потрібна додаткова (хорватська) віза для в’їзду в Хорватію і короткотермінового перебування.

Іноземці, які є власниками:

дозволу на проживання виданого в одній з країн членів Шенгенського простору,
    шенгенської візи типу C,
    довготривалої візи типу D, яку видала одна з країн членів Шенгенського простору,
    тимчасово не потребують візи для в’їзду в Республіку Хорватію і короткотермінового перебування, або для перетину державного кордону Республіки Хорватії.

Наведені Шенгенські дозволи повинні бути дійсними і на момент виїзду з Республіки Хорватії та давати право на в’їзд до Шенгенського простору.

ПРИМІТКА: Під дію цього рішення не підпадають власники шенгенських віз з обмеженою територіальною дією (visa with limited territorial validity = LTV viza), котрі є дійсними лише на території країни члена, яка цю візу видала, або на території декількох держав, але не в усьому Шенгенському просторі.

Останнє редагування: 12 чер 2013
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    Привіт всім! Зараз відпочиваю з сім"єю в Болгарії.
    Виникла ідея поїхати на екскурсію та за покупками в Туреччину. Цікаво було б почитати, чи їздив хтось так, куди варто їхати (зараз інших варіантів крім Стамбула (350 км) на маю), яка взагалі тепер ситуація в Туреччні (політична)?

7. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Оскільки на море не їдем, хочеться спробувати Карпати. Хто був, зорієнтуйте по регіонах, базах, цінах. Цікавить басейн зокрема, але не конче ))

8. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Можете підняти мене на сміх, але в горах я відпочиваю в курній хаті без туалету. У всіх решта місцях - нюхаю какофонію дорогих/дешевих/підробних/оригінальних парфумів і милуюся розпальцьовкою рагулів. А тільки в такій хаті, як вище, я можу відпочити. От ще би туалет - і був би істинний рай на землі!

9. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    А мені найбільше подобалось, коли мінімум зайвого. Палатка, кущі/ дерева, річка і більше нічого)) Але від коли жінка/діти, то цього року теж шукаю базу, аби з "умовами".

Отправлено с моего Desire HD через Tapatalk

10. Elza

Elza Місцевий

VW Golf III
    Та, це сам кайф! Нема нічого кращого, коли на висоті н-ну к-ть км. над рівнем моря ти сидиш під самим небом, милуючись сходом сонця, красою гір і попиваєш ранкову каву зі запохом диму ї хвої...:morning1:
    Зараз в Буковелі зробили озеро з пляжем. Як варіант і гори і море :)

11. OstapGolf2

OstapGolf2 Active Member

Golf2
    Ми любимо їздити в Славськ в приватні доміки і хочу вам сказати - красота! Всі умови, не дорого, розклад такий: в день погуляти гори, ріка, позягаряти (полежати і полазити) ввечері шашлики, можна шось випити і виспатись! =))) Зранку можна дальше гуляти, є хатки з басейнами, можна поїхати кудись дальше наприклад в Мукачеве, минулого року так відпочивали: приїхали в Славськ поселилисьна добу, полазили, були на Захар Беркуті, на ріці, ввечері шашлики, виспались зранку встали - поїхали на Закарпаття, Мукачеве, замок Паланок, можна і тамзаночувати і поїхати ще в Берегове =))

Класний сайт Карпати інфо можна знайти море пропозицій починаючи від хаток закінчуючи базами в любому міці =)

• Подобається Подобається x 2
  12. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    ДНВЦ* мис Чауда (АР Крим)
    * - державний навчально-випробувальний центр Чауда в.ППО СВ ....:cool:

13. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Скажу всім по правді - класне море там, де немає руских і укр... при всій повазі, але правда!

14. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а я скажу, що класно там, де є хороша компанія. все решта фігня.
    от їду цього року втрьох(я, жінка і малий), а компанії нема

15. kym

kym Аксакал

a 100
    А ще немає німців, циганів, ефіопів, американців, акул.... а ще як зустрінеш українця не донецького.... то два дня п'єш.

16. Natalia Pinchuk

Natalia Pinchuk Новачок

Субару
    Ще жодного разу не зраджувала Україні, тому їзджу лише відпочивати в Одесі, раніше в Криму!:):cool:

17. AlexSt

AlexSt Початківець

FM4 2,5T та ВАЗ 2107 black both
    Таке саме, не зраджуємо - сидимо на морі вдома :)

18. OstapGolf2

OstapGolf2 Active Member

Golf2
    О то правда.....))
    Були в Болгарії, удвох з дівчиною, того року, німці і москальня то ппц.... самі бухаючі і самі бидлячі були, проте, під кінець відпочинку, в готель по сусідству поселилась пара (також хлопець і дівчина нашого віку) - суперово провели останні пару днів, скажемо так, наших, галичан, не гріх зустріти і признатись шо ми їх знаємо)

19. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Буває і навпаки... Соромно за тих людей, що вони з твого міста (села), а поводять себе гірше свиней...
    В основному їздили на відпочинок в Херсонську область (узбережжя Чорного моря), Крим. Якщо б була можливість, не відмовився би поїхати кудись за кордон на відпочинок.

20. 1715M

1715M Початківець

Golf 2 ,1.6бензина 1988р
    На море цього року не поїхав , довго планував свою відпустку ,разом з коханою зупинились на відпочинку в с.Старая Ушиця на Дністерському каньйоні, в приватному будиночку, сама дорога від м.Львова зайняла 340км+- но дорожне покриття це просто жахіття, сама дорога кожна яма і шлях яким вів навігатор , навіювало думку чи взагалі ця затія з поїздкою була правельна. Але приїхавши в Камянець-Подільск погулявши по замкам всеж таки ця дорога цього вартувала щоб побачити цю красу.Приїхали в с.Старая Ушиця , розмістившись в номері відпочивши від дороги, я все в голові думав як мені провернути справу ,а справа полягала в тому, на відпочинок поїхали разом і залишити дівчину саму в номері , а самому поплисти на рибалку якось негарно, 2 кохані справи , хобі і кохана і цей вибір в якусь сторону дуже мене мучив. Звечора посмаживши реберця повечеряли, взнавши в господарів ситуацію по лящу по білій рибі по кльову, інформація не втішила, лящ не попадався навіть і на сітку. Віра в успішну рибалку не покидала мене ні на хвилину. Взяв в оренду лодку 25грн за добу, зваривши саляпінську кашу, в 4годині ранку надумав поплисти половити, проснувшись від звуку будильника, не спішно одягнувся вийшов на двір і зрозумів, що нікуди я не попливу, злива блискає а в темноті на хвилях з течією і вітром самому плисти, не додало мені інтузіазму. Вернувся ліг досипати.
    В день поїхав на Бакотський скальний монастир. Святе місце, зверху на площатці огляду , такий краєвид дух захоплює.Погулявши по туристичних доріжках, які ведуть до 3 джерел , кожне джерело має лікувальні властивості. Вирушили їхати назад на базу. Розумію що каша вже зварена і довго вона не простоїть всеж думаю попливо попробую половити на вечірній кльов.Приїхав росклався, по маркеру закормив кашою і глуш, ні покльовки ні дрібноти, почав робити різні експеременти, як з наживкою так з кормом, і знайшов , на клубнічний діп класно клювали підлящики,плотва незнаю чи діп чи на закорм вже і сама рибка прийшла но почав активно ловити і в надії що підійде лящ, ляща так і не побачив хотілось сидіти цілу ніч , нажаль інша моя пристрасть чекала на іншому березі. Отже замаскувавши всю оснастку по заду в кущах поплив. Зранку знову приплив на те саме місце і такий самий результат. Загалом відпочинок душевний вдався, дуже класно відпочив ,цивілізація мінімальна ,дика природа ,телефон мовчав 4доби і час дуже швидко пролетів , на остані 2дні приїхав друг з жінкою попили горілочки зварили юшку посмажили шашличків , поспівали українських пісень ,в останій вечір в зливу голяком покупались в дністрі. Довольні з купую емоцій, з втомленими обличями вернулись додому.По дорозі погуляли ще по Тернополю по набережній озера. Додаю відео звіт надіюсь вам сподобається гарного вам перегляду. Доречі якщо ви любитель риболовлі і маєте акаунт на ютубі підписуйтесь!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=_fK-BT0k-s8&list=UU0KBQApH2zlmdu9kerDFQMA

• Подобається Подобається x 2

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)