Ксенон в рифлених фарах на жодному стенді не виставиш так як треба,тай на гладкій без лінзи думаю теж
Цікава статєйка, як на мене ....... звичайно про ксенон П.С. Власників ксенону прошу помідорами не кидати, інфа для загального розвитку, може буде комусь цікаво :D
10 заповідей для ксенонщиків, пока тіки російських, для них на даний момент актуальніше, нам так для ознайомлення
Наша проблема в тому що в нас нічого не відповідає стандартам(дороги, освітлення, гайці, і т.д.) невже комусь не вистачає світла на сухій дорозі(для туману є протитуманки)? А на мокрій летить від спереду їдучої машини така грязюка що хочеться поставити прожектор, от і ставлять ксенон. Якби ми проходили ТО по всім законам то авто які старші 5-10 років його б не пройшли. В мене кузов частково підфарбований(інший відтінок, але червоним), та має царапини то на нього нехотіли навіть дивитися до тих пір доки не подзвонив гайон і не сказав що все гуд. В нас дибільні закони!!! Чому я неможу поставити собі ксенон(чи газ, чи протитуманки, чи ще щось) на СТО з ліцензією? Я згоден коли на таврії стоїть ксенон і він світить куди завгодно але не на дорогу то його просто на місці потрібно знімати, але дай волю нашим доблисним гайцям то вони й за чехли на кермі будуть штрафи виписувать!
чомусь протитуманками користуються переважна більшість тоді, коли його нема. режим називається "Кожен вечір". При чому, навіть у місті ганяють з тими протитуманками, то яка може бути мова про заборону того ксенону, коли дайці не ""уть навіть за ті туманки???
Ой правду кажеш... ой правду Але є одне але 19.5. Протитуманні фари можна використовувати в умовах недостатньої видимості як окремо, так і з ближнім або дальнім світлом фар, а в темну пору доби на неосвітлених ділянках доріг — лише разом з ближнім або дальнім світлом фар. Оскільки в нас фонарі світять раз через раз то іпати водія за туманки не получиться.
чому не можеш, навіть бі-ксенон поставити можеш і не обовязково на ліцензійній станції а у сертифікованого "вуйка Стьопи" з сусіднього гаража, і пох. що він буде в твоїх рифлених фарах світити аби куда і сліпити зустрічні авто - ти ж не на Таврії!!! Можеш навіть сам його поставити. Але попробуй но з тим сертифікованим ксеноном перетнути хоча б кордон з Польщею, або попастися польським поліцаям з тим ксеноном. Тому не треба шукати оправдання колгоспному ксенону (хєрові дороги, тупі закони, "вумні" гайці, глобальне потепління і т.д.). Чому ж ми для прикладу не взуваєм правий чобіт на ліву ногу а лівий - на праву? Не зручно, але ж якщо захотіти то можні і так надіти. То чому ж тоді ліпимо ксенонову лампу в галогенну оптику??? Все вище викладене ІМХО. П.С. Вже навіть в москвичі почали ксенон тулити, сьогодні вертався з Буковеля їхав мені на зустріч. Скажу вам відчуття не з приємних, і це враховуючи що на дворі сутеніло і сніг валив, а щоб вночі було б??? напевне треба було б зупинятися на обочині щоб з ним розминутися
ну і баловані ви стали, куме. чесно сказати, катаюся уже 6 років по 140 км щодня (сам знаєш про шо я) і не осліп ше слава богу. і повір мені, всякого вже бачив. так шо тримайся, не здавайся всяикм москалям....))
В мене стоїть нова оптика(з прозорим склом, але здається не під ксенон!!!, хоча замовляв під нього), коректор фар(до цього не було, купив і поставив). Тому якщо виконувати елементарні вимоги, то я вважаю що можна його поставити. Звісно засвіти є, але від нього вже не відмовлюся, фари відрегульовані, якщо рухаюся в пробці то коректором опускаю фари(так краще видно ями), а якщо рухаюся по окружній то виставляю на нормальний рівень.
За два роки користування ксеноном зустрічні авто ніразу не блимнули, значить все відрегульовано добре, коректор і омивач є. Але, коли в законі припишуть як в Росії, тобто Автокоректор!, Лінза!, Маркування спеціальне! то тут не викрутишся..
дуже часто, навіть знаю по собі, зустрічні не моргають фарами ""рифльонним ксенонщикам""))) причина 1. моргнеш - воно тобі тоже моргне дальнім. тут при його ближньому ніц не видко, а як дальнім дасть - взагалі заміна обох очей))) 2. народ думає що то якась "очєнь крутая інамарка" і смисл??
в місті я не використовую їх правда але за містом вони дуже виручають навіть коли нема туману ю перед авто зразу все прояснюється ближнїх фар не вистарчає
може просто фари треба помити? або опустити з неба на землю?))) не їздив і не їзджу. причина проста - - нічого подібного. починати треба з себе, в Польщі попробуй ввімкни протитуманки просто так, або дальнє в якомусь селі - зразу пару сотень злотих штраф + бали. офф - ги-ги)) скоро прожектора з футбольних полів ставитимуть, так що ксенон згадуватимемо як ностальгію))
Просто ставити ксенон не в призначені для цього фари -це вирішувати свої проблеми за рахунок здоровя або життя інших. Я також рідко моргаю ксенонщикам які сліплять на ближньому, він же на габаритах не поїде ))) - плюс мені ше дальнім моргне.
ну хз вроді фари виставлені вершки дерев не освітлюють та й мию їх перед кожним далеким плаванням за місто я не кажу що оптика в мене ідеал але нікому мої туманки не заважають а мені так зручніше... нічого тут зазорного не бачу
А виявляється в них також бардак і ще нічого не ясно. http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=70:6696:1186