Закипаю

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем MARTINI, 6 сер 2009.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Але повітря, як і вода сильно розширюється, в результаті - сильний тиск у системі охолодження. Перегріву не було, як я розумію, і вода "вилітала" при 90 (+\-) градусах. Бо повітря тиснуло її. В результаті вода витікала, доливали нової, а повітря не встигало вийти. Такшо я майже впевнений, що це пробка. Якщо ситуація повториться варто буде її зразу поміняти.
    Так як повітря вийшло через робочу пробку! ІМХО.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ніфіга, насправді повітря вийшло тому, що машину правильно поставили - носом догори, щоб пічка не була більше верхньою точкою. Заміна кришки бачка фактично була просто збігом обставин, з таким самим успіхом повітряна пробка би вийшла і з моєю кришкою

• Подобається Подобається x 1
  3. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Я не вшарюю як пічка могла стати нежче якшо ти поставив машину під нахилом=)))
    Патрубки пічки полюбому знаходяться нижче бачка. Розширювальний бачок - це сама верхня точка. Принаймні в мене , і в тебе так само. І тому пробка знаходиться саме на ньому, а не на пічці десь=)

4. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    ніфіга подобного. в мене патрубки пічки вище знаходяться!!!!!!!

5. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Саме так!
    І всє праблєми!
    А то тут вже вспіли ужастіків понаписувати! Не знаю як МАРТІНІ витримав цей жахдивий серіал :)

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну хз... шось я погано пам"ятаю, подивлюся сам завтра)) Спорити не буду... Але всеодно той нахил машини мене смущає=)))

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    просто в нас з Мартіні одинакові системи охолодження. хоч я мотора і змінив, але патрубки на пічку залишились в тому ж місці.

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну теоретично не вірю, що пічка вище бачка, адже бачок для того і є, що тиск і повітря туди виходили) Можливо я щось і плутаю...
    Але незалежно від того яке в тебе стоїть бачок, пічка в тебе має бути так само як і в мене, бо вона залежить від торпеди і розміщення системи обдуву...

9. Shaggy

Shaggy Super Moderator

До того ж... Чому думаю, що проблема в пробці. Якщо повітря в системі... Коли помпа починає ганяти воду, то відповідно і повітря... і теоретично, повітря мало б виходити під час його перегонки через бачок... Але такого не було... чому?=)

10. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    на вісімці найвища точка - це підігрів карбюратора.
    навіть в мануалі написано після заміни тосолу відкрутити шланг від підігріву карбюратора і почекати поки з нього не потече тосол. во ізбєжаніє так сказати повітряних пробок.

через них машина може грітися. провірено.

11. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    ти не зрозумів. пічка на тому ж рівні. а шланги, які виходять - на вищому рівні ніж в тебе. тому і тре маленьку шлангочку знімати з верхнього патрубка пічки.

подивись фотки в моїй галереї. там на першій сторінці має бути старий мотор.

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    тому, шо машину поставили в інше положення

до речі, наші брати-москалі з корадо.су навіть рекомендують під час заливання рідини в систему охолодження відкрутити бачок і підняти його трохи вище, тоді гарантовано повітряних пробок не буде.

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Слухайте Scirocco
    пробка в пічці не може стати причиною перегріву/закипання. Вона може призвести лише до того що пічка перестане працювати

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    виходить не в пічці була пробка, а ще десь, і вийти вона змогла тільки коли машину поставили носом догори

15. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    я так і не зрозумів,пічка працювала чи ні?

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Та яка різниця?? Піч час перегонки ОР, ганялося б і повітря. І саме в бачку воно б мало вийти, незалежно від нахилу машини.

17. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Пічка працювала весь час

18. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Шег, друже, не завжди.

наведу простий приклад - коли людині ставлять систему (крапельницю) в трубці залишається повітря. тиск рідини там не є сильно великий. але все ж таки є. і ось, коли ти ставиш ту крапельницю - Диво!! повітря стоїть в трубці на місці, а рідина все рівно капає і потрапляє через голку в судину. ось така фігня)))))

19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Правильно, томущо повітря легше за воду. Вода крапає під своїм власним тиском, а не під тиском якоїсь помпи. Відповідно, повітря проситься нагору, а вода донизу. По законам поверхневого натягу рідин, вода проходить крізь повітря.
    Тут ситуація інша, адже система повністю герметична і під температурою. відповідно виникає ізобарний процес. Під дією температури повітря розширюється, і вода також. При 90 градусах вода вже починає випаровуватися, і пара перемішується з повітрям. Густина змінюється і повітря рухається, під тиском!!, разом із водою, і відповідно мало б вийти через пробку. Так вода всеодно буде огинати повітря, але воно також буде рухатися зарахунок тиску і розширення.

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Ого, як пацани загнули. :mocking: Мені також дивно, чому пробка могла залишатися в пічці. Але радий що так все легко обійшлося (сподіваюся що обійшлося).

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)