Заміна двіга. Перелік необхідних речей.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Topol, 18 гру 2006.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Заміна двіга. Перелік необхідних речей.

Тобі мало інформації? Сорі, забув ще сказати, що вона алюмінєва і важка :)

Це можна вважати плюсом, оскільки вона є досить економною. До того ж зберігається ресурс мотору при їзді на трасі (на 1 км двигун робить на багато менше обертів). Для прикладу, у мене пари виглядають так:

Головна 3.67 , далі - 3.45 2.12 1.44 1.13 0.91

2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Меня только беспокоит то, что она не хочет разгоняться выше 180. :sad: Хотя запаса мотора еще хватает и до отсечки еще с 1000 оборотов запаса! :)

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Це запитання до двигуна швидше а не до КПП. З моєю коробкою максималка в тебе буде ще меншою... Відсутність тяги на високих обертах може бути причинена засміченням бензинових чи повітряних трактів ітдітп

4. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

О, то в тебе ще "нормальна" коробка :)
    В мене наприклад ГП 4.13, далі: 3.17, 2.10, 1.48, 1.13, 0.78 - і по трасі хватає, максималка 150 при 4400 вроді..

Маю калькулятор по швидкостях на передачах. Інтересно провірити чи він підходить для всіх машин а не тільки ваз-2108. Хоча скоріш за все що не підходить..
    Приводжу свої і твої швидкості на передачах, на колесах 185 60 14

При 6000
    Моє:
    49,0 73,8 105,0 137,7 198,2
    Твоє:
    50,7 82,5 121,5 154,8 192,2

Твої швидкості на правду похожі ? Якщо ні , то скажи свої колеса, я їх підставлю, ще раз провірю.

5. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Хто може точно сказати - двигуни від 3-4 гольфа стають на другий?
    Без сверління.:-D

6. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

в мене на 2 і в Петра на 3 гольфі ідентичні мотори всі запчастини по моторній групі однакові значить і сідати мусить шо на 2 то й на 3 гольф !

7. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Много думал. :) Потом вспомнил... У меня под педалью газа ограничитель стоит. Может скрутить его на йух? ;) Еще думал на этот ограничитель поставить концевик на включение пусковой форсунки! ;) Если нужно дать пинка под зад, то педаль в пол! :)

8. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Щось подібне, здається, так,правда для точності треба перевірити. Правда в мене 195/60/14. Теоретично, різниця повинна бути несуттєва.

Перед тим, як знімати обмежувач, переконайся, чи він справді впливає на ТТХ. Посади когось за руль, попроси натуснути повний газ (в крайньому разі постав цеглу на педаль) і подивися, чи всі заслонки відкриті повністю. Якщо ліньки заглядати - перевір, чи в такому положенні педалі є запас у повороті привода заслонок. Якщо вони відкриті повністю, а вільний хід відсутній - краще не рухай того обмежувача - буде тільки перевантажуватися трос газу, що вплине на його довговічність.

Щодо пускової форсунки - йух то правда. Я пробував, не допомагає. Просто від неї на верхах перезбагачується суміш, що є абсолютно непотрібним і навіть зайвим.

9. vovka

vovka Active Member

Підставив твої колеса. Швидкості зросли на 1-4 км.
    51,7 84,2 124,0 158,0 196,2

10. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Десь так, на другій в мене крутить десь до 110-115 кмг (7200), на максималці (215-220) десь 6600-6700. Будемо перевіряти на 6000.

11. vovka

vovka Active Member

На 5 при 6700 в тебе 219,1км (точність вражає :) )
    А вот на другій при 7200 - 101.1км .

Значить розібралися. Калькулятор підходить до всіх машин, можна сміло провіряти свої спідометри :)

Cам калькулятор тут: http://2108.lviv.ua/tools/gear.zip - кому цікаво, можна побавитися.

12. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Цікава штукенція. І взагалі сайт http://2108.lviv.ua/ цікавий. Рекомендую заглянути всім.

13. vovka

vovka Active Member

То мій блог :mrgreen:
    p.s. Калькулятор я сам не робив, скачав звідкись, забув звідки :sad:

14. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

підскажіть,що можна всунути у першого Гольфа,і чи багато мороки буде,я більше схиляюсь до двигла 1.8,бо 2.0-гадаю дуже багато,а 1.6-вже не серьйозно,якщо надумав ставити щось...

15. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

1,8 можно. А можно и 2,0 но сколько денег ты планируешь засунуть под капот? От этого я могу те приблизительно сказать имеет это смысл делать или нет!
    ЗЫ Я так понимаю, ты инжектор хочешь поставить? ;)

16. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

скорее всего 1.8(бензин),только вот по креплениям не понятно,как быть
    коробку 5КПП-а здесь вопрос о шрузах,как оно все там будет....

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

По крепежу будет все гут. Не переживай. Только подушки правильные купить прийдется, на мотор 1,8 бенз. По 5 МКПП она по крепежу аналогична. Шрусы 1:1 станут на нее, как с ней и родились. Но вот ты главные ответы не дал. Ты хочешь 1,8 карб или инж? Тормозную полюбому усиливать прийдется.
    И главный ответ. Сколько денег ты хочешь засунуть под капот?

18. Ravel

Ravel Active Member

VW Golf mk1

карб я хочу,не инжектор.
    на счет сколько засунуть хочу,хочу просто поставить мотор и все необходимое...ниче такого сверх....
    и какие это "правильные" продушки ???

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Правильные - это под 1,8 карб.
    По поводу поставить и необходимого. Тебе прийдется поменять как минимум 2 вещи кроме подушек - это тормозную и выхлопную систему. Ну и карб конечно не получится оставить старый.

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Не впевнений, що такі бувають. На 1,8 і на 1,6 та 1,5 (інж чи карб) йдуть однакові подушки. Вони ж підходять і на 2,0. Тому потрібно не "правильні" а звичайні подушки. Виняток є тільки на подушці КПП - якщо вона в тебе 4 ст, а ти ставиш 5, нову коробку потрібно брати з подушкою. І взагалі - якщо ти будеш купувати двигун, в 99% він буде зі своїми подушками, тому підстав перейматися не бачу.

Теж не зовсім згідний. На 1,6к і на 1,8к стоять однакові диски та однакові барабани. Для чого їх міняти? Вихлоп - теж спірне питання - в мене в машині стоїть 1,8 з вихлопом 1,5 - чесне слово, різниці з глушаком від 1,8 не відчуваю. Можливо від 1,5 трішки тихший.

А взагалі рекомендую ставити 1,8 або 2,0 16 клапанів. Тоді різниця буде відчутною. А от просто збільшення об'єму на 200 грам інколи навіть не відчувається. Говорю це, покладаючиись на особистий досвід.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)