заміна двигуна на дизель

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем bodya999, 21 кві 2013.

1. bodya999

bodya999 Active Member

AUDI 80(B3) 2.0(½ 3A, ½ AAD) '91
    Хіба можна на старий механічний інжектор ставити 4-те чи 5-те покоління газової установки?
    Знаю 2-ге точно можна, та і ціна 5-го напевно недешева.

2. bodya999

bodya999 Active Member

Я знаю, я вже придивлявся на гольфа 3 і пасата в3, двигуни ті самі але через інакше розміщення колектор випускний, штани, патрубки і т.д. інакший варіант не підходить, тільки таку саму модель.
    Коробку можна навіть не переставляти, я провірив передаточні числа, все підходить і кріплення мало б підійти, бо на пасатах в2 і ауді 80 були коробки які ставили і на бензин і на дизель але на 1,6 двигунах.

Останнє редагування: 27 кві 2013
  3. kym

kym Аксакал

a 100
    Можна 4покоління. Для пятого бракує пару датчиків сумісних з газовим компютером.
    Якщо підходити до перестановки двигунів з точки зору економії грошей то за три поїздки на море вертаються всі затрати, не враховуючи економії по текучій їзді

4. bodya999

bodya999 Active Member

А як воно буде робити на газі? тоже будуть плавати обороти, чи всьо чотко?
    Але багажника вже не буде. Вот так воно буде виглядати.

5. kym

kym Аксакал

a 100
    Приблизно так.... Багажника буде тільки трохи, але можна приварити взаді площадку типу тачка і буде багажнік)))))))))))))

6. bodya999

bodya999 Active Member

Ладно багажник то ерунда, можна ним пожертвувати, але як той інжектор робить на газі?
    Бо зараз в мене на бензі заводиться з 2-3 разу, і на прогрітому трохи плавають обороти. Головне щоб гірше не було.

7. Fanat

Fanat Новачок

Ауді 100 С4 2,0 ААД
    Ти так і не написав чим все закінчилось.... Поставив дизель?
    На моїй машині (Ауді 100 2,0 механічний інжектор) стоїть газова установка 2-го покоління.Обороти, коли працює на газі не плавають, не глохне, розхід по місту приблизно 12,5 літрів газу (літом).... А коли працює на бензині, то починають плавати обороти, газує і може заглохнути на холостому...
    Я також хочу поставити дизельний двигун (2,5 ТДІ AEL (є донор)). В моєму випадку заміна об'єму з меншого на більший...
    Переставити все з однієї машини на іншу проблем не буде, - максимум 3 дні і все готово...
    Цікавить тільки процедура і ціна переоформлення техпаспорта.

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Трохи буде - треба буде кувалдою кузов гнути під капотом і впереді ставити додаткову балку

9. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    Маю комплект ГБО на мех.інжектор :
    якщо комусь цікаво - дзвоніть, мій тел. - в підписі.

10. bodya999

bodya999 Active Member

Я поки що передумав переробляти, треба лишніх 1000 у.о то мінімум в моєму випадку.

Переобладнання робиться тільки в тому МРЕВ, в якому стоїть на обліку.
    Ціна приблизно від 300 до 500 у.о за документи (офіційно воно виходить ~200).
    Порядок переобладнання описано в законі
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/607-2010-п
    Висновок НТЕ (київський дозвіл) робиться приблизно тиждень, ціна приблизно 200 грн. Зразок http://www.insat.org.ua/files/services/vkrgosrs/tempzayavafiz.doc
    Але офіційно воно не получиться тому, що згідно того закону переобладнанням повино займатися суб'єкт господарювання яким має дозвіл на даний вид переобладнання і який потім дасть якийсь документ(сертифікат чи довідку).
    Я б порадив знайти людину яка має зв'язки в МРЕВ по місці реєстрації, і яка все зробить сама. В Самборі минулої весни мені пропонували за 350 у.о.

11. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    а де у Львові можна поставити 4е покоління на мого гольфіка 1.8 моноінжектор? і ціна питання...може надумаю де вкінці весни....а т о ціни на бенз навіть 92 й не сильно тішать...12грн в порівнні 6 з копійками за газ ...різниця в 2 рази....

12. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    дуже хороший майстер Микола. ставив газ мені, ОлегуМ. я дуже задоволений.
    контакти 0961796513
    по цінах - то хіба йому дзіонити і питати.

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    0677765331 - Роман.
    Обслуговую ГБО у нього повністю. задоволений. Найкращий майстер зтих що я переїздив у Львові.
    Робить дуже акуратно і якісно. Ціни лояльні.

І для тих хто хоче міняти на дизель... По моїм підрахункам мені обходиться дешевше на 2.6 ГБО ніж 2,5ТДі аудішний.
    Що україна, що Росія, що Європа. Затрати на газ - це 100грн на фільтри на 10000км.
    Всі решта замінників на бензиновий двигун дешевші ніж на дизель.

Останнє редагування: 5 бер 2014
  14. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    теж маю доброго майстра, тракт глинянський 34 б. завтра можу координати закинути

15. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    ти собі поставив 4е покоління? підроскажи шось..як по відчуттях..тягне значно гірше ? що по розходу газу? як там переключатись з газу на бензин треба вручну? чекаю чим побільше інфи бо хотілося б дізнатись усі нюанси...балон де запаска?

16. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    він ставить 4е покоління на моноінжектор?? чого перепитую бо раніше думав що на моник можна поставити лиш 2е ...а довідку для мрео також видае...чи як з цим?

17. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    ні, в мене 2-е покоління. він ставив газ, коли в мене ще був 1.6PN.
    карб екотронік 2ее. по відчуттям - двигун трошки слабше їде. розхід палива + 10% більше від розходу бензи, тобто якщо давити то получається в змішаному до 10л, якщо спокійно, то в 9л вписуюсть.
    переключення - кнопочкою, для мене проблем не складає.

єидиний некомфорт - це те, що щодругий день заправляюсь, бо багато їжджу, бак тільки на 34л, з яких реально десь 30+-літрів влазить (так має бути, все ок)

18. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Подзвони запитай. Він все пояснить. Наскільки я знаю то на монік теж можна тільки 2ге ставити. Але яка різниця, по ціні економія суттєва. Нема куда ганяти. Треба динаміки - врубаєш бензин. Тоді вже нема сенсу в економії.
    В мене на 4му покаолінні щоправда різниці не чути. Хоча я на тягу не скаржуся ітак))

Всі документи, сертифікати і довідки для оформлення в ДАЇ дає.

19. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    окей зрозумів друге так друге)) зараз підшаманив салон то по баблу напряги...на слід місяць появляться-наберу ..думаю що треба ставити а то на 400грн залив 33 літри а це 300км по Червонограду(бачили ви б дорогу на Червоноград-Львів якою я їжджу на роботу кожен день...там 2га передача ...інколи перша)

20. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    хм я на моноінжекторі з нашими дорогами в 10тку вписуюсь ледве...деколи 11..але інколи люблю зі світофора дати чи прохватити місцями до 100-120...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)