заміна КПП або переобладнання на довші передачі

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем RomanoProddi, 20 вер 2009.

1. Siko

Siko Active Member

1
    Висновки напрошуються самі.
    Хочеш швидше їздити - купи швидшу машину.
    Не хочеш швидшої машини купувати - не гроб ту, яка в тебе є. Однаково з тої затіїї нічого путнього не вийде.
    Що я і пробував тобі пояснити в дописі про ГАЗ 2410.

2. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    Почитай мою тему про мого Пассата в галереях. там також проскакували песимістичні настрої....

Із-за поваги до дописів Маркеля і Діми 1405, вирішив провести маленьке дослідження. Отже, коли я їду, наприклад 50-60 км/ год на 4 передачі 2000-2500 об/хв і добавляю акселератором, то комп*ютер вибиває 10-11-12 і навіть 14 літрів, особливо, якщо під горку.
    якщо я валю на 4 передачі 80-90-100 км/год, обороти 3000-3500, то комп мені видає 7,5-8,5 літрів. ну про експерименти на 5 - ій передачі не буду писати, теж саме.
    Отже, я так зрозумів - що коли іде меньша нагрузка (при 3000 і вище двигуну легше добрати динаміки в русі, ніж з 2000, чи не так???) відповідно іде менше споживання бензину, за рахунок того, що високі обороти і легше крутитись двиглу (колінвалу) відповідно комп*ютер це розпізнає і видає на форсунки інший сигнал. тим самим зменшу подачу палива, так як на менших оборотах він навпаки збагачує суміш. якщо помиляюсь, поправте.

3. Siko

Siko Active Member

1
    Принцип такий, що при різких розгонах в мене наприклад комп показує і 25 л на 100 км, але середня виходить все одно 8,6 літра. А коли, наприклад, розгон від 80 до 110 навіть якшо тапку до бляхи приперти то вище 14 не показує.
    стосовно
    то спробуй відпустити педаль акселератора і в ідеалі він тобі має показати 0 літрів.
    Тобто не головне наскільки ти притопив педальку, а наскільки машина (комп) відчуває потребу в паливі для лосягнення цілі, яку ти йому тою тапкою поставив. Під горку 25 покаже, а з горки вище 10 не підніметься.
    ІМХО - не добєшся ти економії палива на тому. Тута навіть тема подібна є. Народ радився як зекономити паливо в дорозі. Так основу склали кондиціонер, шини (розмір, стан, розвал, рисунок протектора) і електроприлади а вже потім питання розглядалось питання трансмісії.

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Змушений тебе розчарувати стосовно показів МФА. Він рахує розхід, беручи до уваги темп. двигуна, положення ДЗ і вакуум у впускному колекторі. Звичайно, що вакум у впускному колекторі більший пропорційно збільшенню обертів двигуна. Але точність таких замірів є дуже відносною, оскільки реальна кількість бензину тим показометром не рахується, крім того немаловажно щоб приборка була саме від автомобіля з таким двигуном, який стоїть на машині.
    Крім того, в момент прискорення і залежно від положення педалі акселератора покази будуть різними на одних і тих же обертах.
    ЕБУ вприску має єдину задачу: зберігати на всіх обертах і режимах правильну пропорцію бензин/повітря, відсікати подачу пального при закритій ДЗ і обертах вищих 1700 (коли пустив педаль на передачі) і збагачувати суміш на холодному моторі, читаючи ДХ, ДПДЗ, ДТОР і лямбду.
    ЕБУ вприску і показометр МФА немають жодного зв*язку між собою, і нефакт що останній показує реально те, що робить перший.
    пи.си. для економії пального тобі треба підтримувати оберти, на яких двигун спроможний легко розкручуватись при натисканні на педаль і не перекручувати його більше піку крутного моменту. Коли оберти занизькі, ти натискаєш на педаль, двигун розкручується неохоче, зайвий бензин просто вилітає в трубу (така їзда крім того спричиняє поперечні нагрузки на поршні і приводить до яйцеподібної виробітки циліндрів, це для любителів їхати 40 на 4й під гору). Що впринципі і підтвердили твої тести. Правильно педаль треба тиснути і відчувати двигун, блін десь я вже то писав....

Останнє редагування: 25 вер 2009
  5. Siko

Siko Active Member

1
    Не точні покази, але наближені до правдивих.
    Просто шукати таким способом економію палива це заморочка без результату.
    ІМХО- Хочеш не гробити двигун і економити паливо - їзди повільніше і буде тобі счастьє.

6. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Якщо подивитися хорактеристику двигуна(наприклад мого) то найбільший крутний момент в нього при 3500 об/хв а максимальна потужність при 5200 об /хв. Тобто потужність двигуна пропорційна обертам: наприклад в мене 50 к.с. при 5200об/хв то на холостих двигун крутять лише 10 конячок оберти +-1000, відповідно під час розгону з 2000об/хв цим 20ваговозам потрібно більше часу та енергії для розгону авто, а при 3500(відповідно 35 конячок) штовхають ту саму масу але їх вже більше тому енергії тратиться менше.
    Я також проводив експеримент на тему динаміки їзди то якщо я тримаю оберти перемикання передач в діапазоні 3000-4000об/хв то мені потрібно 10сек до 100км/год(точних цифр вже не пам"ятаю тому прошу не чіплятися до 10сек:)) Якщо діапазон 2000-3000 об/хв то потрібно скажим 12-15сек. І ще якщо тпримати двигун в діапазоні 3000-3500об/хв то виходить сама економна їзда, є і динаміка при розгоні(обгоні) і відповідно невеликий опір пвітрю(шв приблизно 100км/год).

7. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Markell, тепер мушу я тебе розчарувати. теорія - теорією, але - НІМЕЦЬ НЕ ДУРАК!!!!!!І недаремне там стоїть головна передача саме з таким числом спеціально зараз їжджу на шані по місту при 3000-3500. отже я б сказав, що навіть жерти стала менше. Вона по місту і до того не хавала. в район 9-10 літрів по місту спокійно вкладаюсь. це при тому, що на світлофорі не сплю.:morning1::nea:.
    тепер ще з ряду досліджень_
    1. тримаю газ на одному місці і не рухаю ним нікуди, їду 50-60 км/год на 4 передачі під горбок. ЄБУ походу саме розпізнає, що йде навантаження на двигун і відповідно на МФА починає рости розхід бензину і обороти двигуна не падають, чим підтримується стала швидкість, з якою я їхав. МФА в мене не бреше і показує практично з точністю до 0 покази. Тільки ось сканує повільно.
    2, іхав так само на 4 передачі 50-60. оберти 2000-2500 по рівній дорозі. МФА видавало мені 11-12 літрів. за рахунок того, що низькі оберти двигуна.

3, розігнав я авто по трасі на 4-ій передачі 3000-3500 і тримаю так само акселератор. спостерігаю за МФА - розхід бензину падає. і потім зупиняється насталому показі і тільки +/-0,1 літра пригають туди-сюди на табло.

Експерименти проводились не одноразово і не на малих швидкостях, відстаннях і не на 10-ох літрах бензини.
    Отже - висновок: дане КПП розраховане для кращого старту, динаміки і прискорення авта відповідно. а мінімально-економний режим починається при 3000-3500 і можна трошки вище.

Всім дякую.:yes: при нагоді - :drinks:

8. Siko

Siko Active Member

1
    Тішить, що ще одна проблема брата - ваговода вирішилась.
    Успіхів тобі. Поділишся подальшими спостереженнями...:drinks::drinks:

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    про що я і писав.

обгрунтуй?

10. Siko

Siko Active Member

1
    З власного досвіду. Приїзді в 110 км год - 2400 оборотів все норм.
    При 140 км - 3000 оборотів - за цикл роботи масла (10 000) підбирає близько півлітра.
    А одного разу було таке що близько 1500 км налітав при 170-190 км за годину.
    Так на ті 1500 км залив ЛІТРУ масла.
    Висновки - Посилений знос при високих оборотах і підвищене споживання масла. Це користі двигуну не принесе то точно.
    А те що на обертах двигун економніший, то факт.
    В мене на 90км/год більше солярки хаває ніж на 140 (різниця десь в літру на сотку км).

11. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    3000-4000 це не є посилені обороти. А от 5000 і більше - в тебе ж має бути також червона лінія намальована??? ось будь-ласка....

якщо двигун на повишених оборотах споживає масло - то ЙОМУ на здоров*я.!!! Погано, коли він його жре на любих, а особливо невеликих обертах, а ще гірше коли взагалі не споживає.

Останнє редагування: 26 вер 2009
  12. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    уточніть будь-ласка оберти двигла

13. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    на скільки я розумію:

при холостих обертах в моторі масло собі закачується, розходиться, і відповідно попадає далі в картер. і знову пішло по колу. масляний туман - мінімальний.
    Якщо добавити до 2000-3000 то створюється нормальний масляний туман в картері і всамому моторі робить там таке, що навіть нігеру не присниться.
    і врахувати те, що в мене стоять масляні форсунки на циліндрах, які охолоджують сам циліндр (а в тоєму В5 ще покруче), то - при обертах більше 4000 там створюється не масляний туман, а масляний пар, або навіть пил. і відповідно, якби масло не брало - то це хрєноаво тим, що твої кольца труться в гільзи практично насухо. Ось тут і виробтка і ппц мотору.
    якщо не прав - поправте

14. Siko

Siko Active Member

1
    Оберти точно не памятаю. Десь близько 3500 - 3800. Червоний сектор на тахометрі починається з 4800.

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Ну взагалі то двигун може підбирати трохи масла на високих обертах (в межах 60-100г на 1000км, залежить від конкретного двигуна), але це не говорить про підвищений знос. Чим вищі оберти, тим краще змазування двигуна (швидше крутиться проміжний вал - маслонасос, більший тиск масла).
    А ще краще очищаються камери згорання, краща продувка ГБЦ на високих обертах.
    Головне не перегріти і слідкувати за рівнем масла.
    Посилений знос буде якраз при занижених обертах, коли внатяг їздити (яйцеподібна виробітка циліндрів+масляне голодання).
    Стсовно масла, залежно від його типу воно більше чи менше може вигорати.

16. Vovan

Vovan Active Member

VW Passat В4 1,6 AFT (продав)
    Skoda Octavia L&K
    Здоровенькі були. Маю питання по суті.
    1.Що таке короткі,довгі передачі?
    2. Якщо вибирати з двох КПП перша: 1-3,45;2-1,94;3-1,28;4-0,96;5-0,80;ГП-4,11
    друга:
    1-3,45;2-1,78;3-1,13;4-0,82;5-0,68;ГП-4,11
    Яка з них коротка а яка довга.

17. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    ті які мають менше передаточне число - ті і довші

хотів підняти цю тему. виявляється коробка CRU - не така вже і погана. інженери ВВ все зважили і тому вона має такі передаточні числа і головну передачу. А ше в цій коробці стоїть блокування диференціалу.

18. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Полетіла в мене 5ти ступка(пока не розбирав), так як лежала "стара" 4ьох поставив її. Так от на 5ти 3000об/хв - 100км/год на 4ьох 3000об/хв ті самі100км/год на спідометрі. І закралася в мою голову мисля що якби моїй 4ьох ступкі 5ту передачу то булаб єкономія(принаймі менші оберти), АЛЕ втрата динаміки відчувалася б колосально(ще й двигун 1,3, хоча вприсковий:)). Зараз розхід в межах 7-8 літрів по трасі(це забагато) а повинен бути 6-7, от і маю тему для роздуму чи відновлювати коротку 5ти ступку, чи купити трішки довшу "нову" коробку(5ти ступінчату).
    P.S. на короткій було приємніше їздити!!!

19. Родео Слава

Родео Слава Початківець

vw passat b3 variant 2E
    Вот темку интересную увидел, щаз катаюсь на Б3 вариант 2,0 если ехать по трассе 90-100 то хавает 6,5 литра по МФА, если 140 то 8 литров. У меня стоит длинная коробка AYK, но она начала капризничать, предложили CRU, но я даже подумать не мог шо на 2,0 литра есть короткие коробки, а щаз увидел. В основном катаю по трассе, буду длинную искать.

20. hobyt15

hobyt15 Початківець

Seat Altea, 1,6 MPI
    Щоб не створювати нову тему, питання!
    2900об/хв - 80км/год на 4-ій передачі, це норма чи якість прогріхи?
    Чи можуть бути недоліки у роботі зчеплення??

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)