Заміна задніх тормозних дисків на В4

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем rusmaks, 9 сер 2009.

1. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    не зрозумів. яка різьба??? бо тре акуратно, щей ВеДешкою пшикати. це ж тобі не бульдозер.)))))
    я ж тобі кажу - подивись на супорт з-середини. на його дзеркало. гарно вимий. а тама будеш ввидіти))))

бо це Фольксваген, а не якийсь таз-авто)))))))))

2. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    ну то значить і циліндрик закипів. якраз за манжеткою знаружі.

крути!!!! вилізе, там нормально різьби накручено. А передні - видавлюй

3. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    :drinks:
    Коли колесо назад прикручував один болт почав вертітися як "карусель", і при тому що я навіть зусилля великого не приклав(можливо на шиномонтажі якийсь дужий хлопака перестарався).
    А Ведешкою я вже все так позаливав, що по самі "не балуй"

4. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    А от як ті передні видавити???:dntknw:

5. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    Це повна халепа. мені тебе щкода.Себе згадую. Зараз літо, а я коутив в -15 морозу ((((
    викручуй ті циліндри. промивай і дивись сам.

передні не знаю в яку ціну. задні були 140грн один. я два міняв. що оди, що другий одинакові були. хоча задні добре хапали!!!

6. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    нажимаючи на педаль тормоза. попроси когось, а сам лови. тільки плавно треба нажимати. або компресором, під тиском.

7. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    От і мені здається, що можливо з задніми ще буде якийсь толк, а з передніми.......буде видно.
    Дякую за підтримку.

8. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    нема за що. звертайся. треба будуть супорта - допоможемо в находці щось нормального

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Ок.:drinks:

10. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    На рахунок передніх супортів скажу наступне: наскільки я бачу, то у тебе там замість штуцера прокачки тупо закручений болт, і мабуть різьба в тому місці вже зірвана + закисший поршень. Я би на твоєму місці купив на розборці передні супорта, поставив і мав би спокій. При покупці врахуй, чи у тебе вентильовані тормозні диски чи ні. Можеш в принципі не купувати скоби (якшо твої нормальні і якшо направляючі там не калатають) а лише ту частину з поршнем. А ця частина з поршнем різниці немає - чи вентильований диск чи ні, відрізняється тільки скоба. Бюджет мав би бути 300 грн. пара. і будеш мати нормальні тормоза.
    На рахунок задніх - то я щось не зовсім побачив, де там у тебе бракує частина скоби. Вроді супорт виглядає непогано. А диски однозначно під заміну.
    При бажанні замінити резинки в супортах врахуй таке, що поршні видавлюються при знятому супорті натисканням на педаль гальма. Причому однаково, шо передні шо задні. А назад вставляються по різному - передній має просто вдавлюватись, а задній вкручуватись з одночасним надавлюванням.
    І доречі - після цього всього обов"язково треба буде замінити гальмівну рідину.

Останнє редагування: 11 сер 2009
  11. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую за пораду і підтримку, бо вже настрій в мене третій день "паршивий"(чим дальше в ліс, тим товщі партизани), але гальма є гальма і нічого тут не поробиш.
    Диски в мене передні вентильовані, АБС не має.
    Да на передніх супортах замість штуцерів в мене вкручені болти, але різьба здається нормальна, а от поршням по ходу "піпець"....
    Видавились передні в принципі без проблем, ось результат:
    не радує..........
    Задні однозначно диски міняю.
    До п'ятниці маю час на пошуки передніх супортів(і ще в додачу правої ступеці), а далі буду бачити що і як.

• Подобається Подобається x 1
  12. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    судячи з фото то цим супортам овний Піпець!!!!(((((((:)bad:

13. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Я сам в шоці !!! І все з голови думка не лізе, як я їздив....:dntknw:

14. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Прокатайся по шротах, їх має бути навалом. Вони і від В3 підходять. Можеш брати і без скоб, якшо твої нормальні. А перевірити їх стан можеш прямо на місці - поршень має вдавлюватись натискнням пальців. і під пильник можеш заглянути. думаю в 300 грн. за пару маєш вкластися.

15. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую за інфу!:drinks:

16. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    А ще у мене питання, у тебе що передні тормозні диски взагалі ржаві? якшо ти кажеш шо передні супорти не гальмували, то має бути саме так. а якшо диски не ржаві, то значить гальмували.
    І про задні супорта - мені чомусь дивно, чому у тебе зовнішня сторона ржава, направляючі ж в ідеальному стані. тоді чому не передавалось гальмівне зусилля на зовнішню колодку? незрозуміло.

і наостанок. маю на продаж передні вентильовані диски і скоби для вентильованих дисків. якшо цікаво, домовимось.

17. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

Клубна карта:
    007)))
    тому, що задні циліндри також позакипали і мали досить малий зазор для виходу з супорта. Але цього було достатньо, щоб прижимати колодку до внутрішньої сторони. там на фотці видно стан циліндрів

18. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    не зовсім згоден. хоча може і так бути. не мішало би резинки і в задніх супортах перебрати.
    мабуть варто то робити попарно. спочатку розібратися з передом, а потім братися до заду.
    і обов"язково замінити гальмівну рідину. я це раджу не просто так, а тому, що ГР дуже гігроскопічна (втягує вологу) і з часом через цю вологу і ржавіють і прикипають поршні і гальмівна система втрачає ефективність вплоть до виходу з ладу. :yes:

успіху в ремонті.

• Подобається Подобається x 1
  19. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую.
    Ні передні диски нормальні, як видно по поршнях гальмували тільки на половину(і внутрішні теж краще, бо стерті більше), диск має невеличку кромку але це допустимо.
    Я так зрозумів, що до того як мені її пригнали вона мабудь дуже довго стояла, тому в такому плачевному стані гальма.
    Нарахунок задніх, ще не зняв повністю, тому не знаю що там всередені(хоча під пильником дивився на поршень то він добрий).

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Як це по поршнях видно шо вони гальмували наполовину? Те що вони від половини ржаві? А по твоєму хід поршня який мав би бути? 2-3 см чи як?
    Те, що внутрішня частина диска тонша, це не знос, так має бути. А то всі чайники через це зразу диски міняють.
    Якшо у тебе передні диски блискучі, значить у тебе все нормально гальмувало. В іншому випадку диски мали б бути ржаві.
    І ще на рахунок плачевних гальмів. Дехто з форумчан вважає що у тебе задні гальма мали бути барабанні. Якщо так, то тоді зрозуміло, звідки у тебе такий стан задніх гальмів і чому вони різні. Хоча шоб переконатись як воно насправді - потрібен номер кузова. Можеш кинути в ПП, якшо цікаво.

Останнє редагування: 12 сер 2009

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)