Заміна задніх тормозних дисків на В4

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем rusmaks, 9 сер 2009.

1. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Почав з задніх гальм, а зупинився на передніх. Дісно я спочатку хочу зробити(перебрати передок), а тоді вже приступити до задніх(умови не дозволяють робити все одразу, гараж трохи забитий).
    Тільки трохи ще затримка в запчастинах(диски,колодки,шланги гальмівні будуть у пятницю), а суппорта передні мабудь у суботу чи неділю.

2. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    На фото передні циліндрі.

3. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    по фотці заднього диска видно стан циліндрів навіть незрячим оком.
    диск має бути з усіх сторін блискучий

4. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Гальма дійсно важливі. Тому рекомендую купити нові(б\у гарні) запчастини і розпочати лікування, це звісно вдарить по кишені але не "вдарить по машині". Якщо закис один передній супорт(поршень) то можливо закис і другий, тобто необхідно купувати два, але перевір зеркала твоїх супортів, якщо на них немає царапин та іржі то достатньо замінити лише поршеньки. На рахунок задніх гальм то потрібно міняти направляючі супортів, вони в тебе не рухаються тому і виробітка зі сторони поршенька, а інша просто ржавіє(на рахунок заміни гальмівних дисків повністю згоден). Ніпуха...!

5. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую. Чекаю запчастин.

6. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Цікаво, як там розвиваються події ???

7. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    А події розвиваються не дуже добре як хотілось.........:ireful:
    Замовив у знайомого запчастини і все.......машина стоїть на
    " домкратах" (проблема з кордоном) обіцяв на пятницю, а сьогодні вже середа.
    Супорта передні мали привезти до вихідних, але як завжди ..........,тому поїхав у понеділок сам і купив(супорта передні з скобами, ступіцу праву передню і ще купу всякого "барахла" на шроті).
    Супорта і скоби почистив від іржі, обробив і пофарбував. У вівторок був у відрядженні, а сьогодні свято. Якщо завтра не привезуть запчастини, то або куплю все в магазині, або поставлю тимчасово все назад(старі гальмівні шланги та колодки), бо без машини вже другий тиждень і це для мене ........:diablo:

Останнє редагування: 19 сер 2009
    • Подобається Подобається x 1
  8. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ти на правильному шляху друже. я за тебе вболіваю.
    а у тебе є тепловідводні пластини (такі, що вкладаються в самий поршень) ?
    і який зміст тобі міняти шланги і колодки ?

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Пластини присутні.
    Колодки майже стерті, а трубки і шланги спочатку дуже погано відкручувались(одну зламав, а шланги мають невеликі тріщини) і тому вирішено було замінити все.
    Але оскільки моє замовлення(запчастини) зависли, то я і не знаю що і як мені робити(чи послати знайомого подальше і хай що хоче те й робить з моїми запчастинами ), чи поставити шланги старі назад(трубки я купив у магазині окремо).

10. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    я би на твому місці сміливо ставив старі шланги і не парився. а колодки заміни або зараз або по приїзді нових.

11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    А от того я не рекомендую. Гальмівні шланги є з гуми, яка з часом старіє і тріскається. В мене колись на ВАЗ 21093 шось мене стукнуло нажати на місці зі всієї дурі на гальма. 1-2 сек і педаль продавилась до підлоги. як результат лопнув старий гальмівний шланг. а якби то на ходу при екстреному гальмуванні

12. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    якість шлангів Фольксваген і Таз 21099 суттєво відрізняється.

Шланги міняти тре полюбому, якщо не хочеш зимою в -20 градусів крутити свою машину знову + будеш мати спокій, що гальмівна система в тебе справна.
    знайомого пошли на х... запчастини є в люому магазині. Але на ціні не економ!!!!
    Давай збирай вже все докупи. Чекаю коли ти вже будеш ганяти!!!

13. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Мушу уточнити. Я не мав на увазі, шо можна ставити в хлам потріскані шланги. Але старі шланги напевно не мають глибоких тріщин, а скоріше за все мають такі собі мікротріщинки, які проявляються лише при перегинанні шланга. То при таких розкладах вважаю, що шланг ще абсолютно придатний, оскільки він всередині ще має ниткову перепльотку і ще один внутрішній шланг. І більше того, ще є питання, який шланг кращий ВАГ-оригінал чи свіжокуплений у наш час. Тому якщо там тріщини не критичні, а лише такі мікротріщинки, то я вважаю що шланги можна ще сміливо використовувати. А вирішувати безумовно Газді машини.
    Я при заміні супутніх запчастин, коли постає питання "міняти чи не міняти" завжди ставлю собі питання - чи міняв би я цю з/ч планово (вимушено), тобто якшо би я до сутуації з гальмами бачив, шо шлангам приходить піпец і збирався б їх поміняти, то міняв би і тепер. А якщо їх міняти тільки "за компанію" то я це вважаю привілеєм наших горе-майстрів, які ладні міняти все підряд, треба це робити чи ні. Бо якщо застосовувати такий підхід, то в машині 95 року уже нема таких деталей, які не варто було б поміняти.
    Прошу не сваритися, все сказане моє ИМХО. :music:

• Подобається Подобається x 1
  14. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Сьогодні вирішено було складати все до "купи"(запчастини так і не приїхали), другий тиждень без машини(випито море ПИВА "щоб не зірвало дах", а робота стоїть на місці). Коли почав складати суппорта знову виникла невелика проблема: в одному суппорті зламався гвинт, який кріпить "вухо"(там зєднуються трубка і шланг ), а в другому- була зрізана різьба, тому прийшлось витратити лишні 1,5 години на висвердлювання та нарізання нової різьби.
    І от нарешті все на місці(лише старі колодки):

Гальма прокачав, але ще не випробував, бо ще хотів встигнути поміняти вентилятор кліми(замінив але не все зібрав, бо застала ніч) і тому дороблю завтра.

Останнє редагування: 20 сер 2009
  15. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую, бо вже в самого терпець увірвався чекати.(Зранку знайомого послав на х...)

Шланги дійсно не мають серйозних тріщин, але є невеликі і тому було вирішено замінити(щоб не було як в тому анекдоті "Зимою крутить дядько колеса на трасі в -30 мороз і приказує сам собі, що правду матінка казала вчитись на "ГІНЕКОЛОГА", бо і руки були б в теплі, і робота прибуткова).

16. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Я погоджуюсь що без причин немає потреби міняти запчастини(оригінал), але оскільки в мене виникла така "кухня", то я хотів би зробити зараз все, щоб потім не повертатись до даної проблеми.

17. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Продовжую свою тему по ремонту (заміні) дисків та колодок зробив все вже декілька днів тому, але не писав бо був у відрядженні.
    Були придбані нарешті запчастини і почалась робота

Задні супорта були у відмінному стані, тому проблем з заміною не було ніяких, окрім допомоги "товаріща" в вкручуванні поршнів(одному трохи не добре крутити і одночасно вдавлювати).
    Супорта почистив, обробив та помалював. Був також замінений по ходу роботи задній підшипник(оскільки один вже міняв десь 10 тис тому), а другий мабудь ще "родімий".
    Все було поставлено і прокачено.....

Проїхав ще тільки 100 км, тому про результат ще рано щось казати. На вихідних їду на Волинь(туди і назад по 250 км) думаю вже потім все буде ясно.

18. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    я звичайно не хочу псувати маліну, але тебе не смущають різні супорта? имхо по розуму правий варто було б замінити.
    І резинки в супортах мінялися чи ні? Також не зрозумів, мінявся 1 підшипник? а другий шо - виймався з старої ступиці і ставився в нову?

Останнє редагування: 27 сер 2009
  19. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Звичайно що смущають, але оскільки зараз я не маю часу і можливості(а також я не знайшов задніх супортів), то вирішено було залишити до "прокачки"(поїзджу і побачу в чому різниця, якщо звичайно буде її видно). Всі резинки були залишені старі, оскільки стан їх добрий.
    Один підшипник ставив назад старий(проїхав він 10 тис), далі буде по ходу видно що і до чого, оскільки терміново потрібно були колеса(потрібно терміново їхати забирати сина до школи).

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ну але як, гальма появилися? по ідеї різницю між "було" і "стало" мав би вже відчути і за 100 км.

ну і про підшипник: наскільки я розумію, зовнішні їх обойми із ступиці можна лише вибити. як ти їх виймав, що ще умудрився переставити в нову ступицю?

Останнє редагування: 27 сер 2009

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)