Зимові шини

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Sergio, 18 жов 2006.

1. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    хлопаки бренд це хорошо,але і на малюнок протектора потрібно дивитись(від нього залежить як буде гребти).

2. vitOK

vitOK Місцевий

Audi a4 b6 18T quattro
    почитав трохи тему. виникли питання.
    минулої зими довго намагався толком зробити два розвороти на 360 - не вийшло, один вийшов іто до 360 не дотягугав. навчіть!!! :)

як себе буде почувати гольф на зимовій гумі 155-тці (літню я таку в принципі не бачив)? мені здається що взимку чим вужча гума тим краще ( в міру звичайно) але можу бути неправий. відповіді "перехрестись" можете не озвучувати.

Бодун: ІМХО, якщо досвід їзди по зимових дорогах не великий то шиповану бери, на асфальті без снігу неприємні відчуття, хоча на гололёді вона дійсно рішає. якщо купиш шиповану - май на увазі - швидко не їздь - буває таке що шипи вилітають.

трошки баёк з власного досвіду.
    якось на москалёві (гума хороша зимня) з батьком (у нёго досвід їзди по гололёду дуужевеликий) їхав по трасі по укатоному до лёду снігу. 80 їхати одне задоволення, на поворотах до 60 скидуєш швидкість і чудово вписуєшся, головне не тормозити. треба було зупинитись по природній нужді. скинув я швидкість до 30 кмвч і вирішив що нібито нешвидко їду можна нажати на гальма. я в туалет ледь не сходив не виходячи з машини, ледь її піймав щоб не розвернуло.
    мораль: якщо за кермом "підсніжник" то гума мало допоможе

• Подобається Подобається x 1
  3. Siko

Siko Active Member

1
    На асфальті шипи приблизно за 5 - 6 000 км стираються (заокруглюються) і потім їзда по асфальту така, що краще було б на літній гумі. Про бруківку взагалі мовчу... Повний ППЦ...
    Шипи хороші тоді, коли постійно їздиш по снігу і льоді... Тоді то незамінима річ.
    Але в місті рідко буває таке покриття дороги і відповідно шипи стають не поміччю, а проблемою.
    ІМХО - їздиш по селах, непрокатаних дорогах - шипи саме для тебе, по місту - я б не брав навіть даром. Якщо неправий - поправте...

4. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    В тому то й вся проблема, що і по місту їзджу і по селах((

5. Siko

Siko Active Member

1
    Краще в селі акуратніше, а в місті впевнено.
    ІМХО - Брати без шипів.
    Чомусь я особисто їм не довіряю....
    + шипований середнячок вартує як хогоша гума без шипів.
    Для зимової гуми основне то її мякість, але требе знайти компроміс для їзди по замерзшому асфальті (як то в нас досить часто буває)...

Останнє редагування: 17 жов 2009
  6. Volomiv

Volomiv Новачок

VW Jetta 2008
    От прийшла знову зима. Досвіду малувато - другий рік за кермом, минулу зиму простояв, навіть зимових колес не брав.
    Потрібна зимова гума. 195/65R15
    Наразі вибір падає на:
    Pirelly Winter 190 SnowSport // 506 грн в автосезонах якщовірити їх прайсу
    Goodyear Ultra Grip 7+ // 760 грн на іtyre.com
    Загалом активної їзди зимою не планую, можливо на села, по місту.
    Що скажете, варто брати ultra grip?

7. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Їх там вже немає!
    Візми ліпше 195\65 R15 М+S 91Т Nokian W+ там вони по 700!

8. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Може хтось порадить по цих шинах Hankook 175/70/13 W409 82T? скажіть свою думку варточи ні?

9. RaZoR

Малюнок бомба, трошки твердувата, на свої гроші хороший варіант!

10. Siko

Siko Active Member

1
    Це Китай... Тому й твердувата...
    Хоча маршрутчики в захваті від того виробника. Дууууже жовго їздить. Майже не стирається.
    Як я вже писав : ІМХО - для гуми на зиму головне то її мякість...
    А малюнок протектора дійсно суперовий!!!
    - Це на скільки?
    Якщо різниця в 1 гумі не більше 50-100 грн то варто взяти дорожчу, але таку яка тобі особисто підійде по всіх параметрах і не думати чи позначиться твердість на керованості в критичний момент.
    Гуму купуєш на 3 роки, їздиш на ній 4,5 місяці (близько 150 днів) в році...
    Відповідно переплата в 88 копійок на день за впевнене керування своїм конем. ІМХО - зовсім небагато...

11. RaZoR

І знову як завжди-пишеш те про шо не знаєш, ніякий то не китай а корея!
    І 340 за шт. - ідеальний варіант! Ліпшою може бути тільки нокія, мішелін, тойо але ціновий діапазон там зовсім інакший
    якщо все було б так просто, ніхто про такі речі як
    не питав! А тупо брав найдорожчу!

Останнє редагування: 21 жов 2009
    • Подобається Подобається x 3
  12. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander

якби це був Китай... то й я би не питав!! До речі навіть і у Китая не все таке й погане..
    Малюнок точно же такий як і у Нокіан хакапеліта rsі (ніби так), і відгуки ніби непогані, що про ті, що про ті. Просто хотів почути думку форумчан, може хто юзав уже.

13. TELESYK

TELESYK Active Member

Vento4ka 2.8і ААА
    Dodge Ram Van 2.4і
    Dodge Grand Caravan 3.8і V6
    BMW E46 320і
    Vectra C 3.2 V6
    CLK 2.0 kompressor
    а де такі ціни?

14. Siko

Siko Active Member

1
    Я й не казав що вона погана.
    Я сказав що треба бути обачним, оскільки "твердість" може бути вирішальним фактором в критичній ситуації. Заперечте мені що для гуми основне її мякість.
    Напевне не знайдеться таких...
    ТОді закономірно -
    Якщо різниця в 1 гумі не більше 50-100 грн то варто взяти дорожчу
    Навіщо платити по 400(!!!) за Китайське (сорі Корейське - бо мені, в принципі всерівно) Г..но, яке не підходить для наших доріг і режиму експлуатації?
    Ніде більше сніг не викидають на проїжджу частину замість того, щоб його звідти прибирати...
    2 OLEG26: Невже така принципова різниця?
    Я написав свою думку. Не в образу Китаю чи Кореї.
    Усвідомлюю, що на даний момент багато речей виробляється там і не всі вони га..о, проте ти сам написав "трошка твердувата".
    Зараз купиш, після літа в гаражі вона стане як літня, а на третій сезон буде взагалі кусками відвалюватись... Варіант - купити холодильник і тримати її там, щоб не перегрілася :D
    А чи не простіше взяти "Русяву"? Хоч і купиш товар сумнівної якості, трошки твердуватий, але свого, національного виробника підтримаєш. + виграєш в ціні.
    ІМХО

15. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    А я от купив SAVA :sad: , хоча тоже подумував над Hankook, ще й дорожче :sad:

16. RaZoR

До Вашого відома Росава в тому розмірі WQ101 чи WQ102 коштує 325, і по якості на порядок гірша від ханкук!
    якшо порівняти з 175\70 Р 13 М+S 82R HKPL R (Nokian) так і є, але ціна її 713..... різницю відчуваєш???
    але я також написав
    Щодо
    А як Ви думаєте??? Китай і Корея то одне і те саме??? Тоді може Чері і Кіа також те саме???
    Будьте уважнішим

17. Siko

Siko Active Member

1
    Хлопаки, то ваша справа на чому їздити.
    Ще мій інструктор по водінню казав, що є три речі, на яких в машині економити не варто:
    1. гума;
    2. гальма і ходова;
    3. рульове кермування.
    Решта для нього особисто ролі не відігравало (хоча в самого авто було в ідеальному стані (РОБОЧЕ АВТО(!!!!!)
    Повторю слова одного свого знайомого:
    Краще катаний європеєць ніж новий китаєць (кореєць, малазієць, і те де)- так сказала людина, коли купила собі після Б5 98 року випуску нового Сіда.
    ІМХО - підтримую його.
    А ви вправі вибирати свою "правду" зі всіх аргументів, які тута наведені.

Останнє редагування: 22 жов 2009
  18. kym

kym Аксакал

a 100
    З власного досвіду GoodYear не рекомендував би нікому, ще ні один комплект не доїздив до кінця щоб не покрутило або щоб гулі не повискакували. найнадійніші Мішеліни і Континенталі.
    Взагалі зимою краще їздити як літом .... хто не вміє той машину в гаражі тримає. Причому задній привід зимою надійніший за передній і не сильно має значення який виробник і який рисунок..(аби не літній), якщо по снігу їздити не вмієш.

Останнє редагування: 23 жов 2009
  19. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Друзі, задумайтеся перед купівлею китайської чи корейської гуми, це ж ваша безпека, хіба на цьому вартує економити? Краще вже на бензині економити і кататися на трамваях. Малюнок та м'якість далеко не єдині фактори надійності гуми, не забувайте цього.

20. Siko

Siko Active Member

1
    2 scirocco:
    Дякую за підтримку моєї точки зору.
    Прослідковується логіка людей, які купують Чері і кажуть що то супермашина.
    Без образ власникам Чері, мої доводи за і проти Чері є у відповідній темі на форумі. Та й в принципі не тільки мої.
    Наразі хочу звернути вашу (усіх) увагу на наступне:
    Навіть якщо простими способами порівняння (без застосування логічних прийомів) співставити ціни на гуму, то вийде -
    НОКІАН вир-ва Новоросійська вартує близько 700 грн за кулко,
    Хенкук усім відомого КОРЕЙСЬКОГО вирва - 340 (з інфо, наданої Олегом26).
    З врахуванням усіх траспортних і митних зборів.
    А тепер підключаємо логіку:
    Якщо немає різниці і то хороша річ як ви усі твердите, то чому при ближчій відстані і багатьох міждержавних торговельних угодах з Росією шина дорожча, аніж Корейська, яка до нас проплила біля 5000 км.
    Поясню простіше на прикладі ЧЕРІКА....
    Якщо в нас він вартує близько 10 100 американських грошей, то...
    - відкиньте оплату праці робітників, які того возика для кондиціонера складали, перевіряли, тестували, і теде(то якщо вірити рекламі);
    - митні збори;
    - витрати на транспортування;
    - усі надбавки і накрутки, які нараховуються на вартість авто в режимі завод-вел гурт- гурт- транспортувальник- наш гуртовик- наш гуртовик- власник салону- кінцевий споживач.
    ІТОГО - Вийде приблизна вартіть ЧЕРІ в Китаї складає близько 3 000 доларів.
    А тепер ще разочок піднапряжіть мізки - Яка може бути якість авто за 3 000.
    Ви всі знаєте якість Фольців і ціни на з/ч до них. Порівняйте.
    Той, хто скаже, що миплатимо в тому числі і за бренд, не помилиться, але підрахуйте скільки ЧЕРІ витрчає на рекламу і заказуху по теліку, радіо і бігбордах.
    Вийде більше.
    СОРІ ЩО СТІЛЬКО БУКВ.
    Виклав своє ІМХО.
    Вражає, що наш народ перестає думати.
    Краще поставити авто на зиму якщо нема коштів на гуму і бути живим і здоровим, аніж купити "трошки твердуватий нормальний варіант на ті гроші" і заплатити за це здоровям (в кращому випадку).
    Вибачте якщо когось образив.
    Задумайтесь над тим.
    Дякую за увагу

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)