Зараз вона обходиться дуже дорого. На щастя вона мені дісталася до машини в придачу. 16 то взаглалі не прикол)) Ціни на гуму такі ж як на 17, а розмір менший)) 18 ціни вже вищі, близькі до 19...
І хочеться і колеться))) А ше хочеться пневмо підвіску зробити і поставити Eaton M90 собі на двігло)) Доречі, якщо хтось знає де можна купити останній не дорого то дайте і мені знати про це)) А і ше одна цікава штука)) Їде до мене чіповане ЕБУ. Змінена робота заслонок впускного колектора, паливна карта. Пару коней може і не добавилось. Але крутний з нижчих обертів має іти і рівніша роота двигуна. Сподіваюся з 8ми секунд до 100 вийти) Приїде - побачим)
О... то вже шось... Зараз скільки? Але поміряй Вагкомом, бо всякими яблуками і андроїдами то до дупи.
А можна детальніше, нащо ціле ебу, чому своє рідне не перешити (я в цьому ще не розбирався чи можна прошити штатне, тому і питаю) і яка прибавка в конячках передбачається? Цікаво так як в нас подібні двигуни, може би і собі таке замовив)))
Твоє ЕБУ вже має шитися. В тебе новіший мотронік. В тебе двигун не АСК вже. Шо конкретно там можна зробити я не дуже вкурсі і як. Але точно знаю шо ЕБУ для АСК не можна просто так прошити. Прошивається тіки випаяюванням мікросхеми і впаяюванням за інакшою прошивкою. Враховуючи шо наші мотори цікаві в плані керування впускного повітря то отут можна і зробити прибавку в потужності і моменті. Так як, сам знаєш, там в впускному колекторі 6 заслонок які регулюють подачу повітря в циліндри і є цілий блок який ними керує.
На льоді, то одне, ти її на асфальті крутани ))) Але все рівно кльово вийшло, особливо те що на місці.
Ну на асфальті гуми шкода))) Ну то дрібниці, але я пробував. Крутанути на асфальті не реально так просто квартру. То треба 250+ коней мати шоб зірвати в букс... Та на місці вона взагалі шикарно розкручується, просто навколо своєї осі. Відчуття в салоні дуже круті. Реально машина дуже контролюється на такій ожеледиці і її легко спрямувати куди тобі треба))) не то шо БМВ) на е39 вчора катався то не реально шо по прямій шо боком... Розвертає напастой.
Так згоден що гуми шкода і плюс нагрузка на кваттру дуже велика, швидше її ресурс піде. А кількість коней буде напряму залежати від гуми, чим ширша і краща гума, тим більше коней (дума 250 - 300 би мало хватити, але то вже треба турбо версію або з 4.2 V8).
Всьо))) Чіпована ЕБУ вже в мене))) Лишилося найти підсос повітря свій і вилікувати. Постаивти ЕБУ, підвязати іммо... І робити заміри)
До речі, які в тебе помилки при підсосі повітря вилазять? (цікавить бо в мене теж щось подібне). Чекаю на результат, цікаво на скільки динаміка покращиться.
Впринципі ніяких. Час від часу може вилізти помилка адаптації суміші в нижній межі. Або в врехній якшо мотор до відсічки крутиш. Але я знаю точно шо підсос є, а я його найти не можу. Обороти деколи провалюються до 400 при витисканні зчеплення і підростають до ХХ. І на ХХ на передачі машина їде ривками. Всі симптоми підсосу з якими я вже не одноразово стикався. Чую навіть деколи шо десь смокче, а найти не можу. Поставив. Відписуюся поки по тому шо є. Враження: Двигун працює рівніше, менше вібрації, якось плавніше падають оберти і в загальному позитивніші відчуття. На низах відчутно їде краще. Вистрелює добряче вже з 2700об/хв, а не 3000-3200 як на стоці. Хоча на верхах я не зрозумів і не відчув покращень особливих, але про це пізніше. При кватростарті з 5000об/хв на ледь вологому асфальті шліфую всіма 4ма. Чого не було на рідному ЕБУ ніколи. Відсічка на 8000об/хв. Покращень впринципі багато і я задоволений. Далі по цифрах. Як виявилось на с4 не підтримується замір розгону через ваг-ком. Коротше міряв на телефон по всяким програмам на основі ЖПС. Вони всі реально туплять і дають затримку точно. Але шо замірялось то є. По факту і точним замірам думаю скорше буде. 10 заїздів 0-100км/год (середнє) сток - 9,5с чіп - 8,7с В обидвох випадках розкручувався до 6500об/хв, але сток там вже здихає після 6000, а чіп на 6500 ше хоче їхати. Але здається мені шо в мене та проблема з підсосом виносить мозг, так як при 7000об/хв машина втикає ніби її хтось злапав за хвіст і далі крутиться без розгону фактично. Коротше явно забідна суміш, отут той підсос може і випливати. І ше в мене є підозра на другу не замінену лямбду. Будем розбиратися. А поки думаю як би нормально час розгону заміряти. Бо машина їде явно добре. Я задоволений. @ZVER в тебе має чіпувати мозг просто з машини шнурком без проблем.
Круто!!! Значить крутного прибавилося добряче видно. В тебе який ваг-ком (версія), десь на одному форумі читав, що на версіях до 409 не має програмного коду для цього, тобто сам ваг-ком не підтримує цю фічу (тобто на 311 не має), хоча може бути і фейк, може хтось з знающих підкаже. Не знаєш хто тека робить, або де можна прошитися?
До речі хотів тебе по цьому приводі запитати так як мотори подібні, в мене постійно помилки по лямбдах (типу поганий контакт, але не постійно, а типу час від часу) і плюс пишить, що збіднена суміш на холостих, і мотор трохи підковбашує на холостих, коли їх витираю (помилки) то мотор стає працювати рівно пару секунд, а то і хвилин, потім різко падають оберти, як би контакт пропадає і знову починає ковбасити (в цей момент з'являється знову помилка по лямбді). Грішу на лямбди, тому хотів запитати чи в тебе таких помилок не було перед тим як ти міняв одну лямбду недавно?
Виходить шо так, але конкретно того не відчувається в машині якось. Ну хз може я звик навалювати. А після останньої покатушки в А8 3.7 то мені моя якось ващє не їде)))))))) Хм. варіант, треба спробувати. В мене шнур 401.9, а прога 311.2. Хіба софтіну іншу поставити. Сьодня спробую))) Ото хз)) Мій блок приїхав з Польщі. Знаю шо вроді шиють пацани на s-cars в Києві. А так то треба гуглить. Поки нічо конкретного не найшов, самому цікаво зто мій блок зможе прошити. Бо є цікаві ідеї по збільшенню мощі коняк так до 250 якшо фінанси дозволять))) Але то ше буде не скоро)