Звичайно я знаю за ті тєми. Є по факту 2 комплекта PES G1 i PES G2 Supercharger kit. В одниму з варіантів компресор ставиться на гофру від повітряного фільтра, що особисто я вважаю кращим варіантом. В другому випадку компресор через перехідні пластини сажається прямо замість впускного колектора. Цей варіант я вважаю гіршим так як розрахунок повітря буде гіршим. Це здається якраз той варіант який скинув ти. Так виглядає G1 kit. Вартість готового кіта на ібеї стартує від 2000$. За такі гроші я його мав в носі)) Компресор в обидвох випадках Eaton m62 i m90 використовується. Штатно на AMG ставився, які точно не знаю. Компресори в неті проскакують від 300$ але рідко дуже. Так восновному 500-700. Все що тобі ше треба форсунки з 2.7ТТ, бо рідні не стягнуть по продуктивності. Поставити компресор проблем нема, руки не здупи, голова теж ніби з потрібного місця. Єдине питання - чіповка. В тебе новий мотронік, чіпується з компа любим шарящім кулібіним. В мене ж тільки перепайка чіпа. Якщо питання встає вартістю більше 1000$ то я собі краще 2.7ТТ запхаю)) На один фіг получиться))
Взагальному мені навпаки більше подобається схема з розміщенням компресора замість впускного, тут є переваги в доступі до фільтра, до свічок, до прокладки, до дротів високовольтних (бо з варіантом G1 його не має взагалі, щоб туда добратися прийдеться знімати компресор кожен раз, що як на мене напряжно буде), але якщо самому колхозити компресор тоді дійсно такий варінт простіший в рази по встановленню. Тут думаю треба, ще інший швидше за все розходомір, не думаю, що штатний розрахований на таку пропускну здатність, треба клапан передуву думаю теж, щоб не передував компресор, плюс охолодження компресора. Прошити не проблема (навіть твій), треба мати чим прошивати, тобто відкатану прошивку на такий мотор, і я сильно сумніваюся, що така прога в неті валяється, якщо щось і є, то швидше за все воно їхати нормлаьно не буде. За такі гроші я сумніваюся, що ти 2.7 бітурбо знайдеш навіть сам мотор з навісним (хіба якийсь хлам), я вже не говорю про його встановлення і ще купа всього переробляти прийдеться (так як на твій кузов 2.7 бітурбо не ставився), тобі вже простіше шукати 2.2 турбо і чіпувати його зразу до 300 коней, тай цей мотор суттєво простіший в обслуговуванні і дешевший. ІМХО
Не бачу проблми. Стоїть собі компресор на місці повітряного фільтра і все. Весь колектор, свічки і вся біда на місці, ніякий доступ не перекривається абсолютно. Максимум що буде накладно викрутити свічки з правої голови, але коротком ключем все мало б витягнутися. Ніхто охолодження компресора не ставить, це не турба. Він не нагрівається так сильно. Так блоу-офф треба, щоб не передути 2бари. Бо впускний колектор пластмасовий і може тріснути. Проте можна підібрати розмір шківа такий що на максимальних обертах більше ніж 2 бари компресор просто не надує. Ну в тому і вся проблема. Все що тобі треба прошити це розхід повітря по факту, так як штатний розходомір 100% стіки не порахує. І тут вчора обговоривши це з одним шарщим чуваком дойшли до думки шо можна просто поставити МАФ-емулятор і не шити мозги, а просто таким чином їх дурити. А форсунки від 2.7 вигребуть по ресурсу і все мало б грати без прошивок ЕБУ. Інший варіант, який казав Міксонов - Мегасквірт тощо. За 1500 з коробкою найду. Головне бажання. Встановлення там майже безпроблемне. В С4 місця навалом. От так 2.7ТТ виглядає в С4
На мою думку воно поїде, але не так як має, тому, що ти не зможеш відрегулювати так надув і маф-емулятор, щоб час відкривання форсунок прописаний в карті (в старій карті) відповідав потребам мотору в даний час. ІМХО Мегасквірт варіант, але тут ще більше проблем получається, хіба знайдеш прошивку на таку конфу мотору. Тому цей кіт PES G2, що продають на ебеї чи та кантора, що скидував ссилку таку ціну і деруть за нього, тому що там саме витратніше було, це відтестати прошивку, відкатати її, і зашити її в готовий блок, який і входить в комплект. Ну я не так про місце, як про те, що проводка різна швидше за все, та сама приборка може не стати, треба буде ще її перепрошивати швидше за все і тому подібне, я про деталі, які можуть за собою потягнути купу нюансів. А ціна досить мала за такий мотор, я чомусь вважав, що воно суттєво дороще коштує, бо тільки турбіни дві живі мали би в таку ціну обійтися. В загальному думаю, що якщо можна за 1500 купити 2.7 бітурбо в граному стані з коробкою і всім навісним, то це буде самий кращий варінт і він може видати тільки після чіп тюнінгу до 300 коней легко, а далі вже як фінанси позволять і не малий плюс, що свій старий мотор можна продати за хороші гроші і менше суттєво витратити в кінцевому випадку. Плюс ресурс в 2,7 більший буде, тому що він розрахований на надув. Доречі читаючи про PES G1 і G2 зустрічав наступну різницю в потужності: PES G1 - 270 коней PES G2 - 295 коней Але думаю ресурс такого мотору впаде під дією компресора.
Скільки людей стільки і думок вопщєм))) Ресурс впаде полюбому бо більші температури як мінімум. Але яка мова може бути про ресурс коли ти хочеш шоб двигло валило)))) Так 2.7 на чіпі 310-320 коней дає. На стокових турбах і р-валах. Але часто ставлять від АСК вали на 2.7 так як вали з АСК самі злі з найбільшим відкриттям клапана. Вали які стоять на АСК також стоять на rs4. Коли береш все окремо то не випшешся в 2500$. Знаю що комплекосм за 1500 люди брали 2.7ТТ.
Вчора зранку ЧП, тріс патрубок під машиною)) Тосол повтікав, але нащастя найшов з якогось мерса майже ідентичний, постаив і все в ажурі)) Але то всьо фігня. Вночі в Київ їхав, набрав пасажирів на блаблакарі. А одну пасажирку мав завезти в Бориспіль за додаткову плату. Коротше в 9-30 виїхав зі Львова в 3-00 я вже був в Борисполі)) 2 зупинки. Вночі їздити ващє бомба. Але і то все фігня. Бориспільська траса, 5 полос, там обмеження 130, дорога шик. Я не втримався. Завалив до підлоги, щоправда на бензині, але розігнав її 250км/год Я довольний, спорткар майже) П.С. кому цікаво до Києва всю дорогу валив 150 + обгони. Бо бортовику середня витрата вийшла 13,1л бензини. Газу вийшло якраз десь 15л на сотню. По баблу 800грн. Це дешевше ніж дизель з витратою 7л... Це так просто "почьва для раздумій"...
А в мене нова футболка))) Завідуйтє молча)) Величезне дякую, нашому забаненому другу керміту за презент)))
А у мене нарешті перестало підклинювати кермо бо дійшли руки поміняти масло гідропідсилювача і бачок)) Бачок міняв на маленький, бо в мене стояв великий так як з заводу була гідравлічна задня підвіска. А туда піде 4л літри масла, а в маленький баочок 1,5л. Бачок дешевший в тричі ніж літра масла. Логіка проста)
А ше у мене нарешті нові шльопанці) Kormoran Gamma B2 225/45. І я просто вражений від тої гуми зараз. Покатав сьодня і в дощ і насухо. Мега задоволений. Тримає дорогу як вкопана і розсікає калюжі. Дуже м"яка гума. Зимовий мішлєн в мене 225/50, а ця 225/45 і я не відчув різниці шо стало жорсткіше їздити. В поворотах теж тримає дуже добре. Коротше рекомндую, чесно. Повірте мені) Вартість колеса 45$ в 17му розмірі. От і думайте ;-)
Ціна дуже класна і вигляд нічого, головне, щоб не стерлася за сезон. Доречі супер, що взяв все таки направлений протектор з радіальними канавками, то про що ми говорили на зїзді минулому.
Про стирання я думаю хто як їздить ще залежить. В мене може скорше стреться. Але я вважаю шо гума має бути м"якою. Ця дійсно дуже м"якенька і так бомбезно чіпляє з дорогою шо ух. Ну і я ж казав шо тіки направлений протектор хочу))) Він ще й гарно виглядає))
Зелена 105а. Магазин над рено-сервісом. В інших магазинах вони десь по 1300грн за колесо виходять. Але в наявності ніде нема, тільки замовляти.