Авто dieselЯ757 - VW/Golf2/1.6d/JP/4Т/

Тема у розділі 'Наші авто', створена користувачем diesel757, 2 лип 2013.

1. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Цей пост буде про радіостанцію для дальнобоя, отже, кому не цікаво, то проходимо далі.

І так, оскільки дуже-дуже люблю фури (дальнобой), та все, що з тим пов'язано, недавно зробив собі подарунок. Подарунок, яким дуже довго марив, якого дуже хотів, хоча усвідомлював та усвідомлюю досі, що користуватимусь тим, ну може максимум 1 раз на місяць. Але, дуже хотів, тому і придбав.

Подарунок ---- радіостанція (чи то рація) Midland Alan 48 Excel. Детально про неї тут, за цією ссилкою, там є і опис, і ТТХ, і відео. ( http://radiochief.ru/obzory/obzor-radiostantsii-midland-alan-48-excel/ )

Багато, хто подумає, мол нах вона потрібна???, а дійсно, якщо катаєшся лише по місту, то вона потрібна, як зайцю стоп-сигнал чи корові сідло.
    Наведу кілька факторів, котрі вплинули на придбання сего девайса:
    - за довгий час служби в ЗСУ, користувались штатними радіостанціями Р-123, Р-173, та іншими нештатними під час виконання ТБЗ і не тільки;
    - мені це подобається;
    - в дорозі просто поговорити, потравити анегдоти та небилиці --- так час проходить миттєво;
    - попросити/надати допомогу за потреби;
    - взнати де дешеві та смачні обіди, де дівчата чисті та адекватні і.т.п.;
    - попросити солярки....., тобто купити дешевше ніж на АЗС;
    - уточнити стан дороги на якомусь відрізку чи напрямку в зустрічної фури;
    - просто, поговорити про життя (у них там своя атмосфера та розуміння буття....., тобто - не всі зрозуміють);
    - договорняк, щодо наказання чи перешкоджанню обгону (чи іншого), автомобіля, котрий не вміє себе поводити правильно на дорозі, тобто той, хто бикує;
    - взаємовиручка (це вже я повторяюсь), але повірте, якщо у вас "бігуді в дорозі", вам допоможуть.... бо на вашому місці, може бути будь-хто;
    - відсутні поділи на релігію, на матеріальне становище, на національність... всі дотримуються поваги до професії ВОДІЙ.
    - допомога (словесне ведення) при обгоні на закритих ділянках дороги;
    - допомога та вказівки, як заїхати чи потрапити туди-то у такому-то місті.
    А терпер, недоліки:
    - багато закарпатців розмовляють на "своїй" мові, за що їм періодично роблять зауваження;
    - часто, навіть дуже часто в ефірі чути матюки, інколи матом розмовляють.

А тепер по суті досвіду використання сєго девайса:
    - користуюсь лише кілька днів, а якщо реально то один раз їздив в Городок, та 1-2 рази по кільцевій Львова, так би мовити ---- робив обкатку. Під час поїздок, зі мною, була співробітниця і вона була приємно вражена від діалогів, їй сподобалось, а мені - тим паче.

Та радіостанція, що я придбав, вона себе в свій час зарекомендувала, як надійна та "матьора", але на сьогоднішній день, вона вважається устарівшою. Але, незважаючи на те, що вона морально устарівша, вона ефективна та надійна. Шукав саме таку, саме оригінал і, відповідно, б/у. Ні в якому разі не хотів купувати сучасні моделі, з лейбою "China" чи щось тіпа того.
    Дуже велику роль відіграє антена, а саме її якість. А, якість залежить від фірми виробника та оптимальної довжини.
    Приміром, в мене така антенка, що її не треба налаштовувати на якихось приборах, вона в мене "розумна", сама підстроюється під місцевість та рацію. ЇЇ марку і модель не знаю, якщо когось цікавить, питайте, подивлюсь та відповім. Довжина антенки 1,45м, кріпиться магнітом до даху, магніт захищений резинкою, щоби дах не царапався.

Весь девайс придбав в комплексі, а саме: вищезазначена раці (б/у, зовнішній стан на 5 з мінусом) = 1350,00 грн + антена 650,00 грн + бонус від продавця = штекер живлення від розетки прикурювача. Купив, поставив, користуюсь. Скачав інструкцію з нету, але ще ні букви з неї не прочитав. А, і ще одне, доставка була з м.Тернопіль, було безкоштовно, їхав тесть продавця у Львів в аеропорт, там і зустрілись, там отримав рацію, там на місці розрахувався.
    Доречі, продавець дає можливість поюзати 2 тижні, якщо не канає, то віддаєш і все бабло повертається тобі. Інше - купив в продавця, поюзав, захотів новіше щось, віддаєш юзаний девайс, доплачуєш бабло, отримуєш то що хочеш.
    ЯКось так.
    Маю надію, що доступно описав та розписав, буду постити без перечитування, тому звиняйте за граматику та інтонацію.

Ну і, який пост без фоток.... даю кілька фоток:

DSC00060.JPG DSC00061 (2).JPG DSC00061.JPG DSC00063 (2).JPG DSC00063.JPG DSC00065.JPG DSC00066 (2).JPG DSC00070.JPG
    DSC00069.JPG

Мої очі, бачуть один рагулізм, в тому всьому: по-рагульськи виглядає антена розміром 1.45м на даху Г2, кріплячись на магніті, але, раельно при цьому, результат виправдав сподівання, а саме те, що я, знаходячись у Львові біля будівлі податкової, дуже добре приймаю/передаю інфу тим, хто знаходяться на кільцевій дорозі за АШАНом та біля гадюшника "Катерина".
    Навіть, той чувак, що у Львові вважається "гуру всіх рацій для далекобійників" зацінив дальність офігєнного прийому/передачі, моєю "РЛСкою".

Інше: рація ніде не закріплена, просто вставлена в полку бороди і тримається там ідеально завдяки своїх розмірів (і при цьому не йорзає і не перекошується). Демонтаж займає кілька секунд, як антени, так і самої рації.

П/С/ Хто збирається собі придбати таке чудо, краще подумайте сто разів чи воно вам потрібно, а якщо цікавить, то я напишу контакти людини, котратим займається в м.Тернопіль (значно дешевше ніж у нас у Львові).

П/С/С на слідуючому тижні у мене заплановане відрядження в м.Київ, тому, після поїздки напишу відгуки, щодо користування.

Епілог: якщо хтось вважає, що я, просто викинув гроші на забаганку, то це правда. Але, є ще одна сторона меделі --- моя робота полягає в навчанні охоронників та інкасаторі, а у них в навчальному плані є тема "Радіозв'язок", тому, маючи "базу" та будь-яку іншу рацію, котра працбє в межах того діапазону, можна якісно проводити навчальні заняття.
    Ось так!
    Хто читав, тому дякую за увагу!
    Всім миру та добра!

• Подобається Подобається x 4
  2. dragger85

dragger85 Місцевий

VW
    @diesel757 , класну штучку ти придбав - зі свого досвіду користування такими зв'язковими девайсами скажу, що на трасі - це просто мега корисна штука, особливо якщо їдеш сам...

Ностальгія накотилась... :superman2:

• Подобається Подобається x 1
  3. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    дякую,чекаю подальшої інфи

4. Serh

Serh Active Member

VW Golf 2 1.6 TD 1991 р.
    частоти поліції теж ловить?)

5. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    а х.з., я не знаю на яких вони частотах. Щоправда, клацав каналами, то спіймав розмову, якоїсь держ.установи, думаю, що податкова.
    Щодо поліції, то сумніваюсь, що вони на тих хвилях працюють, адже станція та на цивільному діапазоні, і дозволів від уентру радіочастотнагляду (якось так) не потрібно.
    Якби ловила мусарські розмови, то мабуть, знадобились би дозвільні доки.

6. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Помагайте, по воно мені, вже, весь мозг винесло.
    Суть така:
    - вийшов з ладу карданчик кермової рейки, в тому місці де він стикується з рейкою, а саме - позлизувались шліци. Минулого тижня шукав і думав знайшов, але виявилось що не такі, прийшлось повернути продавцям.
    Врешті-решт встановив, той, що був, просто підклав фольгу на ті шліци, бо терміново треба було їхати.
    Так от, проблема залишається відкритою, але тепер, ще й до всього того, думаю чи не потрібно буде саму рейку міняти???
    Ізначально, проблема проявилась так, коли повертав кермо на місці, то відбувався характерний стук і звук, наче проскакувало по шліцах, а згодом і при русі таке було.
    Відповідно, взявся проводити заміну, а воно, бля, не таке. Карданчики маю 2 штуки своїх, і на 2-х шліци погані, вони на мілкий шліц, з одним експерементував, розточував, щоби болт його стягнув, інший болт ставив, але - без результатно.
    Помогло, лише, фольга підставлена на шліци, але це не надовго.
    Коли зібрав стукоту та проскакування немає, але з'явився великий "холостий хід" керма, тобто, коли крутиш кермом, колеса не реагують, десь приблизно то хід складає 35-40градусів.
    Дивіться на відео:

до того часу, рейка так не ви888йо88лась, і тепер цікавить, чи допоможе заміна нового карданчика, чи прийдеться ше рейку міняти, і воно не дешево, та, якщо + робота + розвал/сх., то сотню зелених потягне.
    Якщо ж все таки міняти рейку, то думаю ставити на крупний шліц, відповідно і карданчик на крупний шліц, але ж, як бути із кермовою колонкою?, бо там мілкий шліц. Чи може в карданчиках з однієї сторони мілкий (до керма), а з іншої крупний шліц (до рейки).
    Чи може, розвол/сх. вилікує той холостий хід?, хоча машину не тягне в сторони.
    Маю такі варіанти:
    - або попасти на бало і купити все нове;
    - або підставити туди фольги більше і хай так буде, на якихось півроку-рік повинно хвати.
    Хто що порадить?
    Або, чи можливо перевірити, що такий холостий хід від карданчика, а не від рейки???
    Вкурвив, мене той гєморний карданчик.
    1DSC00071.jpg

7. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Хочу, повідомити, що проблему з кермом усунув.....
    .... після того, коли вияснив, що вся біда від карданчика, а з кермовою рейкою все заіпісь, набравшись терпіння, шукав, все таки б/у карданчик, бо давати 20у.є. за новий Фебі, якось "жаба давила".
    Знайшов в м.Долина (Ів.Франк.обл.), вартість 350,00 грн., замінив, заміну проводив самостійно, на стоянці, на все-про-все витратив 35-45хв. (рука вже "набита", тіпа "фахівєць"). Тепер маю щістє, все працює добре.
    Єдине, що для переконання, потрібно буде зїздити до ОлегаМ в Городок і перевірити розвал-сходження, а за потреби поправити.

Далі, хочу Вам повідомити, про купувлю карданчика.
    Фактично, знайшов в Полтаві за 100,00грн., але продавець, якийсь муд@к, бо в один день в нього "свЄта нЄту", в другий день - якісь місячні, і т.п., потім знайшов в Долині. Продавець з Долини адекватний і нормальний чувачок, бо "не тягнув пса за яйця", а пішов, знайшов, відзвонив, скинув фото на емейл (на вимогу), і повідомив, що може Новою Поштою відправити, відповідно за мої кошти, а може маршруткою передати, при умові, якщо, я, скидую повну вартість йому на карту ПБ.
    Отже, з розмови продавець внушав мені довіру, тому одразу бабло відправив на карту ПБ, а він за хвилин 40 повідомив мені опис маршрутки, котрою відправив з/ч.
    Від моменту першого дзвінка та до моменту отримання з/ч пройшло лише 4-5 годин. Я задоволений!!!
    А тому, можу Вам рекомендувати того продавця з його шротом. Контакти його, знайшов на ОЛХ.
    Має з/ч до Г2,3 Пасати 3,4 і Течики 3,4, можливо більше моделей, але пишу то, що знаю і ціни у нього помірні.
    Його контакти 066 49 58 498, звати Василь.

8. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    якщо це перед Долиною, то не раз купляв там запчастини - все ОК, павіть вакуумний коректор запалення за 100 грн купив( у Львові разом з трамблером за 600 грн тільки продавали)
    Але останній раз за дверний замок запросив 300 грн(((( а із замінників(SWAG в тому числі) по 120-150 грн нових є купа

9. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Якщо на "пахнючках", написане якесь застереження, то не нехтуйте ним, особисто переконався, двічі.
    1-ий раз - при відламуванні "пломби" із "пахнючки", бризнула капля в око, думав осліп.
    2-ий раз - на днях знімаю використаний освіжувач, дивлюсь, якась хрєнь, думав - бруд назбирався і затерся, почав відшкрябувати і офігєл...... пошкодилась панель.
    Панель типу "м'ягка".
    Не пожаліло і пластику.
    А, ще коли його вішав, читав і там було щось, накшталт такого: "недопускати дотику з пластиком", не придав цьому значення, та й так, собі прикинув, мол, ідіоти, а_де_я_повішу_шо_на_люстерко?_
    Ось, мля результат, тепер треба панель міняти :suicide::haha:
    IMG_20160328_175821.jpg
    IMG_20160328_175836.jpg

П/С/ у постах вище, на фотках видно, той sучий освЄж'ІтЄль.

10. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Заклей якоюсь голою бабою і не парся :))).

11. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    Я собі купив такий типу як гелеві шаріки в мішечку і запихнув його під решітку центрального обдуву. Як на мене, це геніально, обдуви там два, один відкритий, дує на салон, в другому пахнючка, обдув закритий, включив пічку, привідкрив трошки обдув і пахне, закрив і запах не видувається плюс, самого мішечка не видно.

Надіслано з мого HTC One M9

12. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    такі, гелеві шаріки, теж маю, а коли вони вже неактивні достатньо, то запихаю під лівньовку, там де вентилятор обдуву салану хапає воздух.
    більше всього, мені до вподоби то гелеві, в пластикових лоточках, або в бляшаних баночках, вони і довго тримаються, їх можна заховати під сидіння, але, мля, вони дорогі.

13. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Щоби не втратилась "нить повествования" ---- перенесено звідси:
    http://www.volkswagen.lviv.ua/threads/fa-fa-blim-blim.483/page-260
    із поста #5195

Андрюха (vwiskasha), що ти знаєш про "заколхожування"???
    Ось, спецІал для тебе, коротко про колгосп в одному фото:
    вогень.jpg
    зверни увагу, які "карти" дверні були.... хенд_мейд!
    то, що той Гольф пережив, стільки варіантів "колгоспу". змінив стільки іміджів, перевтілювався у різні образи, то не снилось ніякому автомобілю вашому.
    "SPARCO"-тюнінг, ми пройшли ще у 2004, коли майстерність водіння diesel757 відточував в NFS Underground Most Wanted.
    Було все, навіть неонова довга лампа в салоні, і синенького кольору резинки на двірниках, і багато чого, всього вже не згадаю....
    До чого веду?
    До того, що Г2 (в даному випадку diesel 1.6) - машинка В_О_Г_Е_Н_Ь!
    Якби-м не попав до Львівського VW клюбу, то може б ще зробив неонову підсвітку, та іншу хрєнь.
    Ай-яй-яй-й, що ж ви зі мною зробили?, що ж ви мені нав'язали?, тепер схиляюсь до тюнінгу "оріджінал".

П/С/ бризговики треба, та хоть, лінолеум, щоби смолою не закидувало.
    П/С/С/ виглядаємо так
    DSC00366.JPG DSC00036.JPG
    П/С/С/С/ кого цікавить що я курю, то я вже десь зазначав - сірий ротманс демі (4/4).
    Всім позитиву та хорошого настрою!

• Подобається Подобається x 2
  14. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    А тих жовтих птф не залишилось?))

Надіслано з мого HTC One M9

15. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    В жовтні, подарував знайомому на грузового мерса.

16. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    дякую за пост , але бачу до чорних поворотів і мухобойки не доходило !)

17. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Надіюсь вони тобі не сняться))) І надіюсь що в тебе все як з заводу, бо якщо ні, то ти страшний колхозник.
    Пассат - це не той автомобіль який не дозволяє з ним експерементувати, це не той автомобіль який ціниться тільки в оригіналі, тому... хто як хоче - так і др...

18. vwiskasha

vwiskasha Місцевий

vw passat b2 syncro
    audi s4 c4 2.2 turbo
    vw scirocco 2 tropic
    я не проти колхозу на чужих авто якщо це не заваджає безпеці руху і неможе створити аварійних ситуацій.
    п.с. прошу уточняти про якого покоління пасат ідеться , бо з б1 точно неможна експерементувати ) а так то я просто жартую без злості , бо мухобойка (якщо добре закріплена) не ксенон без лінз )

19. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Я говорив про свого, б5... Він в оригіналі мені мало подобаєтсья. З чорною губою бампера - взагалі печаль. Зад скучний, і досі не дає моні покою. Безпека: мої тоновані фонарі в саму ярку погоду видно здалека (тормоз і повороти, перед і зад), мухобойка, навіть якщо злетить, то хіба якусь муху вб"є, бо важить пару грам і зроблена з пластику. Та й за 3 роки МОГО користування не злітала, а швидкості були явно не 60 км...
    Б1 в гарному стані хіба що в колекціях і музейях, всі решта - то вже рухляді. Б3, б4 тяжко знайти в норм стані, всі в такому стані що точно небезпечно їздити (шукав тестю б4 - так і не знайшов...). Так що на таких машинах вже давно час поексперементував і без людського вкладу. Старі Волькси (вкл з б5) взагалі не вважаю тою машиною яка має бути тільки в оригіналі, а навіть навпаки. Вони всі якісь сіренькі до неможливості (не кидайте камнями ))) )
    Дізель, сорі за оф...

20. diesel757

diesel757 Аксакал

Клубна карта:
    000091
    Мій Гольф без колхозу, як заііць зі стоп-сигналом. Мого Г2, щоб вернути до оріджіналу, треба десь зо двадцять років, або тупо вернутись в минуле на трийдціть літ назад.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)