Даішник і рух з ближнім світлом фар...

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Bodyn, 14 лис 2013.

1. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Стоять! Постанова на місці!? Я в суді вже 2 роки не був але до того один за одним відсуджував 2 штрафи. Слухай lion13.
    З того що я знаю клопотання писати ніякого не потрібно. Але вони справді тебе лишили без можливості
    Крім того гаєц не взяв до уваги твого матеріального становища і т д що могло б слугувати помягшуючим фактором, а замість того ввлив вишку "за довгий язик". Та хто він такий той гаєц і хто йому дав право осуджувати тебе, ще й визначати розмір штрафу.
    На це тепер і потрібно робити упор.
    Якщо ти в протоколі написав що з порушенням згоден і приносиш вибачення то зливай воду, Але якщо в протоколі написано що ти не згоден то сміло йдеш в суд і оскаржуєш постанову. Я так розумію що постанови на місці вони можуть виписувати ТІЛЬКИ коли порушник з усім згоден, а якщо не згоден хоч з чимось то він повинен протокол передати в адмінгрупу, там його розглянуть, викличуть тебе на бесіду, оцінять тебе і випишуть постанову. Якщо він це все зробив сам то вважай що ти нічого не втратив крім купки нервів, стопки паперу А4 і годин 10-ти ходіння по судах і оформляння того всього.

Не лишай того всього, бери на форумі приклад позовної заяви і вперед за ордєнами.

2. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    в який суд мені іти?

3. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    SASA +100500/ мне это рассказывала знакомая адвокат, которая выиграла мои дела. Если ты не где не работаешь или у тебя многодетная семья или еще что то. Они не судьи и не имеют права на месте выписывать постанову.
    Вот один из примеров как ставить ДАИ на место.
    [youtube]_oCN3C65OOY[/youtube]
    [youtube]i79yY97lROo[/youtube]
    Это вообще шедевр.
    [youtube]heAIJa-43Lo[/youtube]

• Подобається Подобається x 1
  4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    по місцю прописки

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Bodyn, не можу Тобі допомогти (на жаль!) порадою, бо мало знаюся на тих справах.
    Але прошу: не лишай того так. Не через 420 грн., а задля того, щоби інші на Твоєму прикладі набралися сміливости і не давали заробляти на собі безпідставно!
    Тримаю за Тебе кулаки!

6. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Скоро їхатиму в Укр. Народ, напишіть кого за що пиняли?

7. lion13

lion13 Місцевий

Octavia A5 2008 2.0 FSI
    Golf 3 1.8 ABS '93 (була, 2012-2018)
    В нас зупиняють навіть ні за що. Головне пам'ятати:
    - не виходити з машини
    - не передавати документи (показувати з рук)
    - не допускати виписування постанови
    - протокол підписувати! В поясненнях писати своє бачення ситуації, і багато писати. Бажано вказувати свідків (своїх).

• Подобається Подобається x 1
  8. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    краще не їдь:cool:

9. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Сихівський районний суд
    м. Львова
    79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2​
    Позивач:#########
    790__, м. Львів, вул. ###########
    моб. тел. #############

Відповідач-1: посадова особа -
    Інспектор ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержант​
    Качмар Іван Григорович​

Відповідач-2: Управління ДАІ
    ГУ МВС України у м. Львові
    79015, м. Львів, вул. Городоцька, 124
    тел: (032) 238-40-27
    Позовна заява
    Про скасування постанови ВС1 №084390 від 14.11.2013р. в справі про адміністративне правопорушення (в порядку адміністративного судочинства).
    Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ч.3 ст.288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи
    У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
    Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
    Я, ################, паспорт серія КС #######, виданий Сихівським РВ ЛМУУМВС України у Львівській області, пересувався по автодорозі Львів – Тернопіль в напрямку м.Львів. Рухаючись автомобілем Citroen Nemo, номерний знак ВС0957ЕА з дотриманням правил дорожнього руху, був зупинений на 61 кілометрі вище згаданої дороги о 15 год.48 хв. інспектором ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержантом Качмар Іваном Григоровичем. На моє прохання назвати причину зупинки він наказав передати документи(посвідчення водія, тех.паспорт) і тільки після отримання моїх документів відповів, що я рухався без ввімкнених ближніх фар в світлу пору доби поза населеним пунктом, через що було складено протокол серії АБ2№ 314159 про адміністративне правопорушення і одразу винесено постанову серії ВС1 № 084390 з накладенням на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять) грн.
    [FONT=&quot]Зазначаю, що зупинивши мене, інспектор порушив вимоги пунктів 15.1, 15.2, 15.3, 15.5 Наказу МВС №111 від 26.06.2009 р. з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції, а саме: [/FONT]
    [FONT=&quot]1. Сигнал інспектора[/FONT][FONT=&quot]був[/FONT][FONT=&quot]поданий[/FONT][FONT=&quot]з[/FONT][FONT=&quot]лівої від мене сторони,[/FONT][FONT=&quot]з боку проїжджої частини,[/FONT][FONT=&quot]у[/FONT][FONT=&quot] незрозумілій [/FONT][FONT=&quot]для [/FONT][FONT=&quot]мене[/FONT][FONT=&quot] формі,[/FONT][FONT=&quot] але я все ж виконав зупинку.
    [/FONT][FONT=&quot]2. Місце зупинки жезлом було вказане таке, яке суперечить п. 15.9. Правил дорожнього руху, що, враховуючи погані дорожні умови та інтенсивний рух транспорту на [/FONT][FONT=&quot]даній ділянці дороги[/FONT][FONT=&quot] могло призвести до створення аварійної ситуації.
    [/FONT][FONT=&quot]3. Інспектор не відрекомендувався і не назвав свого звання, або назвав не чітко, ще підходячи до мого автомобіля.[/FONT]
    Окрім того вважаю, що оскаржуваною постановою ВС1 № 084390 від 14.11.2013р. на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення та вважаю її незаконною на підставі того, що інспектор ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержант Качмар Іван Григорович при складанні протоколу і постанови керувався відеозйомкою власної побутової камери що суперечить наказу від 01.03.2010 №33 зареєстрованого в міністерстві юстиції України від 30 березня 2010 р. за № 262/17557 про затвердження переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах державтоінспекції для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху.
    Фактично, розглядаючи справу та виносячи протокол, інспектор дорожньо-патрульної служби Качмар І.Г. позбавив мене права надати належним чином оформлене письмове пояснення, скористатися юридичною допомогою фахівця, а також на розгляд справи за місцем мого проживання.

ПРОШУ СУД:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі
    2. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита.
    3. Постанову серії ВС1 № 084390 по справі про адміністративне правопорушення від 14.11.2013, про накладення на мене –Цвігуна Богдана Степановича адміністративного стягнення по ч. 2 ст. 122 КУпАП в розмірі 425 гривень визнати протиправною та скасувати.
    4. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Останнє редагування модератором: 16 лис 2013
  10. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Прошу виправити і поправити якщо десь втупив. І можливо в когось буде що додати до заяви?! Плюсь ще цікавить кого мені ставити під другим відповідачем, чи це не обов"язково?!

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А в Тебе дійсно фари не були ввімкнені? Бо, якщо були, то я би про це обов"язково написала, при цьому зазначила, що стан дорожнього покриття траси виключає можливість утримувати фари в ідеально чистому стані, тим більше, якщо автомобіль від пункту початку руху до моменту зупинки проїхав кілька десятків кілометрів.
    Відео з побутової камери вони не мають права взяти за доказ, тому йому не буде чим крити, а Ти заперечуєш те, за що накладено штраф, тобто, по СУТІ справи.
    Можу помилятися, але приглянься.

І там по оформленню подивися - шрифт поплив і в п.1 всі слова позлаплювалися. Але може то при копіюванні сюди таке сталося, а у Ворді все ОК.

12. lion13

lion13 Місцевий

Octavia A5 2008 2.0 FSI
    Golf 3 1.8 ABS '93 (була, 2012-2018)
    Підтримую Чортопхай.

"Рухаючись автомобілем Citroen Nemo, номерний знак ХХХХХХХХ з дотриманням правил дорожнього руху, з увімкнутим ближнім світлом фар, був зупинений на 61 км......"

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Свідки. Обовязково свідків якщо є. В такій фомі:
    пересувався по автодорозі Львів – Тернопіль в напрямку м.Львів. Разом зі мною у авто рухався Пєтро Пєтровіч такого-то року народження який може підтвердити мої слова (або нижче наведені факти)

14. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    а свідок який рухався в авто попереду підходить? А точніше проіхав в момент моэі зупинки повз мене ...

15. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Сихівський районний суд
    м. Львова
    79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2​
    Позивач: ************
    790__, м. Львів, вул. ************
    моб. тел. *********

Відповідач-1: посадова особа -
    Інспектор ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержант​
    Качмар Іван Григорович​

Позовна заява
    Про скасування постанови ВС1 №084390 від 14.11.2013р. в справі про адміністративне правопорушення (в порядку адміністративного судочинства).
    Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ч.3 ст.288 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи
    У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
    Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
    Я, ****************, паспорт серія КС *******, виданий Сихівським РВ ЛМУУМВС України у Львівській області, пересувався по автодорозі Львів – Тернопіль в напрямку м.Львів. Рухаючись автомобілем Citroen Nemo, номерний знак *********з дотриманням правил дорожнього руху, з увімкнутим ближнім світлом фар, був зупинений на 61 кілометрі вище згаданої дороги о 15 год.48 хв. інспектором ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержантом Качмар Іваном Григоровичем. На моє прохання назвати причину зупинки він наказав передати документи(посвідчення водія, тех.паспорт) і тільки після отримання моїх документів відповів, що я рухався без ввімкнених ближніх фар в світлу пору доби поза населеним пунктом, через що було складено протокол серії АБ2№ 314159 про адміністративне правопорушення і одразу винесено постанову серії ВС1 № 084390 з накладенням на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять) грн.
    [FONT=&quot]Зазначаю, що зупинивши мене, інспектор порушив вимоги пунктів 15.1, 15.2, 15.3, 15.5 Наказу МВС №111 від 26.06.2009 р. з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції, а саме: [/FONT]
    [FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]1. Сигнал інспектора [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]був [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]поданий[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]з [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]лівої від мене сторони,[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]з боку проїжджої частини,[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]у[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] незрозумілій [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]для [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]мене[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] формі,[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot] але я все ж виконав зупинку.
    [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]2. Місце зупинки жезлом було вказане таке, яке суперечить п. 15.9. Правил дорожнього руху, що, враховуючи погані дорожні умови та інтенсивний рух транспорту на [/FONT][FONT=&quot]даній ділянці дороги[/FONT][FONT=&quot] могло призвести до створення аварійної ситуації.
    [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]3. Інспектор не відрекомендувався і не назвав свого звання, або назвав не [/FONT][FONT=&quot]чітко[/FONT][FONT=&quot], ще підходячи до мого автомобіля.[/FONT]
    Окрім того вважаю, що оскаржуваною постановою ВС1 № 084390 від 14.11.2013р. на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення та вважаю її незаконною на підставі того, що інспектор ДПС ВДАІ Золочівського РВ сержант Качмар Іван Григорович при складанні протоколу і постанови керувався власними здогадками про порушення ПДР, фактично, розглядаючи справу та виносячи протокол, інспектор дорожньо-патрульної служби Качмар І.Г. позбавив мене права надати належним чином оформлене письмове пояснення, скористатися юридичною допомогою фахівця, а також на розгляд справи за місцем мого проживання.

ПРОШУ СУД:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі
    2. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита.
    3. Постанову серії ВС1 № 084390 по справі про адміністративне правопорушення від 14.11.2013, про накладення на мене –*********************** адміністративного стягнення по ч. 2 ст. 122 КУпАП в розмірі 425 гривень визнати протиправною та скасувати.
    4. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

16. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Прошу поправити знову))

17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Чисто технічне зауваження. Поправ назву дороги на Тернопіль-Львів, бо Ти таки їхав з Тернополя.

18. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Курче! Той нестабільний інтернет мене доведе до гарячки! Стільки написала, і знов все пропало!
    Крім назви дороги, подивися ще раз уважно всю заяву - у Тебе має бути або всюди "протокол", або всюди "постанова", бо в Тебе раз так, а раз інакше. І ще: протокол складають, а виносять постанову. Перевір, чи в Тебе так.
    То ніби дрібниці, але ліпше, щоби все було так, як має бути.

19. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Перепрошую, що не в тему, але я вже скільки років прошу адмінів зробити якесь автозбереження написаного. Скільки в мене було загублено написаного... А не завжди хочеться та й можеться повторити написане хвилину-дві тому.

20. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Чи повинен я вказувати адресу відповідача, чи може адресу місця праці, чи суд знає куди відправляти?
    І ще одне, чи візьмуть до уваги свідчення особи яка не вписана в протокол в графі "свідки"???

Останнє редагування: 20 лис 2013

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)