Чергове Доїхало до 80-тої бригади. Кабель 2-жильний 2,5 мм2*100м+70м гофри +ножниці Intertool для різки тросів (до 11мм)
Чергове Доїхало до 80-тої бригади. 1 АКБ+мультиметр. Дякую всім небайдужим за допомогу+особливо Олегу Razorу за запчастини
Всім привіт. Пару днів тому побував на екскурсії у 80-тій бригаді. Хочу поділитися враженнями. По перше подивився на стан "майна" (інструменти і запчастини що куплялися і передавалися). АКБ 6ст-190 що куплялися в квітні, стоять на автомашині КАМАЗ (пізніше буде фотопруф). Інструменти всі (і набори головок, ключів і домкрат) в наявності і в повному порядку. Активно застосовуються для ремонтів. Запчастини здебільшого! постачає держава!! дещо хлопці докупляють самі (з останньго - бочки і каністри для пального+вимикач для електрообладнання кунга машини управління)+багато чого куплено з вашою допомогою (декілька АКБ, стартер+гальмівна рідина, масло і т.д.). Ще одне що порадувало ВСЯ техніка підрозділу (роти) ходова і утримується в ідеальному порядку (Оглянули декілька автомобілів. На жодному немає слідів ржавчини чи болота (і це піля навчань на яких деякі авто пройшли коло 1,5 тис км. по полігонах). Навіть шини вимиті до ідеальної чистоти). Є ще деякі несправності для яких потрібні запчастини та інструменти (список наведений нижче.). Деякі авто (шо будуть служити в ролі кшм) проходять переобладнання на одному із заводів Львова (на волонтерських засадах). Можу сказати лише одне МОЖУТЬ КОЛИ ХОЧУТЬ. Якість того що роблять на висоті. Ніяких соплів, косяків і продумана конструкція. Є розетки 220 В для живлення ПК або БЖ ноутбуків, або іншого обладнання. Є можливість заживлятися не лише від автомобільних АКБ (через інвертор) але і від зовнішніх джерел на 220 В типу генератор чи звичайна електромережа. Освітлення реалізовано так що є світломаскування (при відкриванні дверей все освітлення вимикається). + Екскурсію мені проводили мій товариш+зампотех батальйону. Показали нові радіостанції які наша держава!!!!! закуповує у фірми Доля. Що й казати тепер весь зв'язок через захищені цифрові радіостанції (функції шифрування, пригаюча частота і т.д., що все разом зводить можливість прослуховування майже до 0)+є обладнання що дозволяє реалізовувати не лише передачу голосу а й даних (можна реалізувати інформаційну систему для керуваня військами). З старого обладнання реально використовуються лише блоки живлення. Хоча старі радіостанції не демонтовуються (тримаються на чорний день). Загалом стан справ радує. Думав все гірше. І хоча ще є ряд недоліків (На авто, які проходять ремонт/відновлення (після консервації) потрібно все і всюди перевіряти і підтягувати (типова ситуація кардан на 2 болтах+купа непозатягуваних)+техініка все таки ламається, тому все ще потрібні набори інструментів. Але помалу стан покращується. Нещодавно (липень місяць) підрозділи бригади брали участь відразу в двох навчаннях (літня гроза 2016 та південний вітер). Техніка до справного стану якої долучилися і ми!!!!!!!!!, пройшла своїм ходом більше 2 тисяч кілометрів. Як приклад марш з миколаївщини до кордону із рашкою (Сумська область). Були несправності по дорозі (на 1 авто після ремонту яке проводила інша частина здох двигун+ще на щастя менші поломки). Як це не парадоксально але надзвичайно корисною річчю виявилися ножниці для різки тросу (передача була 2 липня). Трос використовують щоб фіксувати техніку на залізничних платформах. Раніше його рубали з допомогою сокир. Це було довше і "веселіше". Тепер ця операція займає в рази менше часу і сил. Я тут дещо сумбурно описав стан справ. Загалом ситуація: ми ще не НАТО (незважаючи на поставки радіостанцій, хаммерів, безпілотників і т.д.) але вже і далеко не армія зразка початку 2014 чи навіть 2015. Є толкові офіцери (не лише молодші а й старші), що підтримують порядок, вчать і вчаться самі. Ще одне що мене дуже порадувало що вони реально вдячні!!! нам за допомогу. Є ще потреби в хлопців у наступних речах: шланг повітряний (для Камаз)-3 шт. ;шланг для компресора (система підкачки шин); бочка на воду (100-120л) для душу (пластикова+по можливості як будуть гроші); шайби мідні 10,12, 14 мм (для паливної системи); хомути металеві 8-16, 10-24, 12-32, 14-40; ізолента термостійка; золотніки колісні; каністри металеві 20л (такі ще радянські може лежать в когось без діла або хтось хоче продати за лайт ціну ) -5-6штук; набір для вимірювання тиску масла в двигуні (типу такого http://allegro.pl/tester-probnik-miernik-cisnienia-oleju-12-koncowek-i5794771258.html); набір ключів рожкових (http://allegro.pl/bass-pl-klucze-plasko-oczkowe-6-22mm-wygiete-12szt-i6359584865.html); набір головок типу от такий http://allegro.pl/stanley-zestaw-75-pc-klucze-nasadki-super-cena-hit-i6392217213.html; ножниці для різки тросу 8мм; насос для перекачування палива (резинова груша); І останнє. мийка типу Керхер. Можна б/у. Враховуючи її ціну гроші на неї будуть виділяти і військові. Передаю Дякую від десантників всім хто допомагав і допомагає. Хто хоче допомогти пишіть, дзвоніть хлопці будуть вдячні. П.С. в мене по фінансах зараз 0. Все стратилося на попередні поставки. Дякую за увагу
Декілька фото з останніх навчань+процес ремонту. Інструменти використовуються активно. І тому їх трохи ще бракує. Бракує і ще деяких запчастин. Допомогти легко 5168 7556 0333 9058 Яровець Ігор Романович
Чергове доїхало до 80-тої бригади. Ремкомплекти різні (гальма, зчеплення)-9шт, краник паливний-2шт, гальмівна рідина ДОТ-4 загалом 7л- 8 банок по 0,5+3 по 1л., щітки склоочисника - комплект (2шт), ізолента-3 шт, шланг підкачки коліс-1 шт, хомути металеві (різних розмірів)-53 шт, кільця мідні (для паливної камаз)-46 шт, паста для рук-3шт, клей 2 компонентний-1, резинові кільця - 4шт, помпа (груша )для перекачування палива з шлангом-2шт, аерозоль пітон (аналог ВД-40)-3 шт+закупили на торпедо купу інструменту (ключі, напильники, зйомники, молотки) на 200 грн. (Віддав продавець як для "своїх" (Казав що теж служив у 80-тій бригаді) майже як по ціні лому). + ще ремонт стартера до Камази у хлопців на зеленій 251-600 грн. (Діагностика+заміна втягуючого). Все разом більше 2500 грн. Є ще потреба у коштах для ремонту паливної системи автомобіля Урал. Ціна ремкомплекту на ТНВД і форсунки коло 5000грн, робота безкоштовно. Виконує фірма на рудненській. Там вже не одну паливну привели до пуття. Дякую всім хто допомагає.+замовив ще інструменти (див попередній пост). На них бракує грошей. Допомогти легко 5168 7556 0333 9058 Яровець Ігор Романович П.С. фото з акб. Це ті акумулятори що куплялися і передавалися на початку квітня. стоять на камазі як і задумувалося. Камаз робочий. нещодавно приїхав із навчань.
Чергове Доїхало. До полку Азов пара лопаток. До 80-тої бригади. 1 тактичний рюкзак (30л)+набір головок+набір рожково-накидних ключів+набір для вимірювання тиску масла в двигуні. Підрозділ бригади тільки повернувся з навчань (зборів із резервістами). Фото будуть згодом. Кілька слів. З позитивного: резервістів брали з мобілізованих з 1 по 4 хвилю, люди в основному ті що вже служили в бригаді по мобілізації. НЕ БРАЛИ АВАТАРІВ (як сказав мій товариш "з чорною хворобою"). Останнє дуже радує. + Завдяки вашій допомозі практично вся!!!!(крім декількох одиниць) техніка підрозділу (а це декілька десятків) вже ходова і готова до виконання завдань. Що й підтвердили останні навчання й марші на полігон і назад. Тепер мінуси. Зима вже близько. Скоро будуть морози. Зараз вся охолоджуюча рідина в двигунах це вода. Не буду робити це секретом для всіх. Щоб не повторювалися ситуації із розмороженими блоками (Зіл-131 із таким блоком поки успішно їздить. Його таки залатали резиновою накладкою і холодною зваркою) потрібний антифриз. Не дороги. Такий як для Камаз, Зіл, Газ-66. Але його потрібно багато. Коло 200 л. в один Камаз-4310 йде 36 л, Зіл-131 -25л, Газ-66 25 л. Думаю добре було б купити бочку (100 л) тосолу А-40. Ціна 3-4 тис грн. в залежності від виробника. Це для початку. Звичайно і держава (авточастина) виділить з своєї сторони охолоджуючу рідину. Але коли і скільки то ще не відомо. А зима наближається+ яка буде ситуація на сході не відомо. В зоні АТО теж є підрозділи бригади і виконують поставлені завдання. +на майбутнє ще просили набір мітчиків і плашок. Можна от такий http://allegro.pl/komplet-narzynek-i-gwintownikow-g38300-i6321580512.html . Деколи потрібно поправити чи прочистити різьбу. Номер моєї картки 5168 7556 0333 9058 Яровець Ігор Романович. Дякую я і дякують хлопці всім хто допомагає і сподіваються на те що не будемо зупинятися їм допомагати. І ми переможемо
є старі чотири шини 315/70 r22.5 Нормальні, на фуру не підуть ними хіба що поле,село,ато. Шкода викинути можливо знадобляться.
Всім привіт. Вітаю всіх із святом захисника України. 80-та бригада як і полк Азов відправилися на фронт. На лінію зіткнення. Пройшла демобілізація і 6-та хвиля пішла додому. Тепер залишаються лише контрактники а їх трохи мало. У звязку з цим+з тим що вже настала холодна погода і йде зима хлопці просять допомогти деякими речами. а саме рюкзаки на 80-100 л (типу bergen https://www.olx.ua/obyavlenie/ryukz...aniya-dpm-80-100-l-IDk8JxE.html#e2957dcaf7)-3 шт, спальники зимові-2шт+200л антифризу (Є ідея взяти на заводі в Одесі по спец ціні як для волонтерів. Але ще зондую це питання). Загалом потрібно коло 3*900+2*600+3500 (антифриз з доставкою)=7400 грн. Хлопці вдячні всім за допомогу. І сподіваються що і зараз їм допоможемо.
Чергове доїхало. Правда дещо раніше до дня захисника України. До полку Азов два ящика всіляких смаколиків (дякуємо нашим львівським господиням). До 80-тої бригади мийка. Б/у і не професійна але в робочому стані+ то подарунок (грошей на нього не витрачали). Дякую сервісу на вул. наукова і своєму одногрупнику Ярославу
Хлопаки і дівчиська, є така тема..... ...... вчора-сьогодні, переписувався у "фб" із одним із своїх друзів.... вони, тобто волонтери, друканули календар з логотипом (шевроном) 72омбр з метою популяризації служби в ЗСУ, календар - безкоштовно для всіх. Але, я, випросив з рідної бригади (72омбр) для себе (у Львів) один примірник цього календаря. Безкоштовно не хотів отримувати, тому скинув на карту ПБ (волонтерську) ///// "?"00,00 //// грн. для потреб, щоби було бійцям хоча б на сигарети, чи на якусь необхідну річ (майно), на те що самі вважатимуть за потрібне. Виходячи із вищенаведеного, багато просити не буду, але ПОПРОШУ ОДНЕ, хто бажає та має можливість: - придбати календар.... вартість календаря визначайте самі, тобто суму, котру вважаєте за потрібну, чи котру вспромозі скинути. Всі кошти за календарі підуть на підрозділи бійців 72омбр (бригада ОСШРовська, постійне місце дислокації Київська обл. м.Біла Церква....... згадайте Дебальцеве, згадайте Волноваху, і т.д.) Вартість календаря визначаєте самі, але давайте домовимось, щоби не було дешевше ніж нульова пересилка по Новій Пошті. Є два варіанта оплати: 1) централізовано, мені на карту ПБ (зазначити скільки календарів, та вартість за штуку).... далі ---- все передам на 72-ку, або волонтерів 72-ки. 2) напряму на волонтерів 72-ки. Вибирати вам, Друзяки!!! П/С/ слідуючий пост, закидую фотки, фотки реальні, фотки для привернення уваги.................. і реальні фотки календаря (особисто, ще не отримав, але, коли отримаю - звітану).
Свіжак, а я, ще чекаю і Вам РЕКОМЕНДУЮ підтримати 72омбр Є, ще фотки жінок, дружин (АТО'шниць), але не буду закидувати......... ......... ДРУЗЯКИ, ну ми ж в тилу, то що???, хіба не допоможем???? Пишіть в ПП, або на "ФБ" і зробимо черговий внесок, щодо боротьби з сєпаратюгами запоребриковими!!!!!!!!!!
Чергове доїхало. До 80-тої бригади на передок. 2 рюкзака Bergen (на 100 л, кожен з двома кишенями і водонепроникним чохлом) + 2 комплекта термобілизни. В дорозі ще речі. Звіт згодом. Спальниками вони забезпечені. У звязку з нехваткою людей+ із залученням частини складу на навчань, автотехніка для якої призначався антифриз поки в боксах. Після завершення навчань думаю будемо купляти бо зима вже майже прийшла. Але треба буде орієнтуватися по ситуації