Всім привіт, рішив замінити свої права на новіші, так як в мене вони ще ламіновані, а в німцях їх недуже хочуть принімат. Питання заключається в тому. Що потрібно для переробки прав? В неті є багато інформації но різної, в деяких пише що потрібно документи які ти колись проходив школу, стару мед довідку і нову, в інших пише що взагалі нічого не треба крім прав і нової мед довідки, і де у Львові можна зробити мед довідку, яка адреса, колись це було на хімічній,. Скільки офіційно треба заплатити за нові права. Всім на перед дякую
Документи по яких ти отримав посвідчення потрібні обов'язково.....все інше на місці біля МРЕВ. П.С. Чув біля МРЕв є "кантора" де все інше можеш зробити на місці(мається на увазі мед і т.д.)
Андрюха, подзвони мені завтра (тобто вже нині), але десь після обіду.... я тобі все розкажу, і як хочеш, то "відрегулірую під ключ" тобі ті питання. П/с/ за 1л пива Опілля . Пивасік в мене, як криптовалюта.
так як в мене вони ще ламіновані, а в німцях їх недуже хочуть принімат. деякі люди самі собі проблеми створюють..
Сьогодні спілкувався з одним директором автошколи, то той підтвердив, що ламіноване ПВ більшість змінює на "пластик", бо дійсно в Європі до таких доків є питання, а це трата часу, або ж варіант попасти у відділок до з'ясування. Знову ж - це з його слів. Моя думка така: шо держава видала, то і використовуйте ))))), а якщо чесно, то немає потреби міняти тим, хто час від часу буває в Європі. А вже, хто там працює водієм, то ліпше замінити, щоб не вияснювати, бо як вияснюватимуть глибше, то ше виясниться, шо нелегал і тоді копен_дупен можна хватанути.
201 грн - послуги МРЕО, 10 грн. - послуги банку, діюча меддовідка і 1 год. часу, минулого тижня поміняв ламіновані на пластикові, для руху за кордоном "права" мають мати термін дії. Ніяких більше довідок і документів не потрібно.
Спробую добавити та розяснити, по факту.... а то, є люди котрі вважають, що ціни дорогі і завжди посилаються лише на один платіж за заміну посвідчення водія. Всі платні послуги сервісних центрів МВС опубліковані на їх сайті. Мед.довідка водія 190-250грн. (не менше і не більше, точну ціну не пригадую) в касу. Проходження згідно графіку роботи мед.комісії, як правило - вранці. Територіально - вул.Б.Лепкого. + для того, щоб пройти водійську медичну комісію необхідно мати із собою в наявності документи, що засвідчують про те, що особа не перебуває на обліках в нарко- та психдиспансерах: - сертифікат від нарколога 90-100 грн. платіж в касу + здача крові з пальця. Очікування - протягом дня, або ж на наступний день. При собі мати паспорт громадянина України (про ідент.код - не пригадую) Територіально - вул.Б.Лепкого. - сертифікат від психолога 60-70 грн. платіж в касу, очікування - від 1 до 3 днів. При собі мати документ, що засвідчує особу, а також військовий квиток. Територіально - вул.Коциловського. Зазвичай оригінали цих сертифікатів забирають в архів мед.комісії мводіїв, тому робіть собі копії, адже ці доки мають терміни дії (від 1 до 4 років - маразм!, але так є) і вони також знадобляться при оформленні на роботу, тощо. Вартість приблизна = майже 600грн. Рекомендований алгоритм дій: вул.Коциловського -> вул.Б.Лепкого (або знову Коциловського, щоб забрати сертиф.) -> знову вул.Б.Лепкого -> вул.Д.Апостола (сервісний центр МВС). По часу займе кілька днів. Для планування кінцевих витрат включайте ще вартість переміщення між адресами. Безпосередньо в сервісному центрі МВС фотографують для посвідчення водія і отримувач проставляє свій підпис електронною ручкою, котрий відображатиметься на самому ПВ. І, якщо не помиляюсь необхідно мати з собою паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, також можливо знадобиться екзаменаційна картка з курсів водіїїв (зазвичай її вимагають).
Не вимагали ні паспорта, ні ідентифікаційного коду, ні екзаменаційної картки з курсів водіїв, тільки старі "права", меддовідку і оплату.
проходиш навчання на ту категорію, котру хочеш відкрити, далі здача в мрео і видача прав поточного взірця (нових)
навпроти мрео є приватна клініка, до них можна попередньо записатися на певну годину, вся процедура займає до години часу, ціна 310грн і мед. довідка на руках. Якщо про ту довідку мова йшла... p.s. нещодавно проводив заміну водійського посвідчення, - теж довідка потрібна була.
А от питання що поліцай німець чи француз, чи бельгієць може зробити за ламіновані права для не професіонала. Хто в курсі що каже законодавство Єаропи
Може щось і може зробити, але якщо не було аварії, а просто штраф виписати зупинив, то йому пофіг які в тебе права, аби були і було відки номер вписати в квитанцію про штраф. Не думаю шо він буде ритися і шукати який насправді найновіший стандарт пластикових (ламінат то теж пластик ) прав є в Україні.