Мда... ситуація))) Впринципі по логіці, якщо їхати по вул. Збоїща, то це як би з"їзд з головної на другорядну (Y подібне перехрестя), та все вірно, для інформативності це добре і не має значення, чи пише так в пдр, включати поворот не забороняється,за це не оштрафують.
Я не їду на кільце перед тими, хто їде по кільцю без включених поворотів АБО перед тими, які показують лівий поворот. Але у другому випадку я швидше зорієнтуюся, бо я бачу, що людина має намір і далі кружляти по кільцю. А якщо я не бачу ніяких поворотів, звідки я знатиму, чи він їде далі по кільцю, чи в нього фобія щодо включення поворотів і він має намір з'їхати з кільця переді мною? Також поїду на кільце тоді, якщо авто на кільці показує перед моїм з'їздом правий поворот і направляє вже в ту сторону автомобіль. І то треба дивитися, бо часом аси на кільці так ями об'їжджають, з включеним правим поворотом. Такою ж логікою користуюсь і я, вмикаючи то лівий, то правий поворот. Краще мигнути зайво і мене побачать, ніж взагалі нічого не показувати. Лівий поворот на кільці точно нікого в оману ще не ввів, бо якщо людина включила лівий поворот, це означає, що вона користується поворотами, і 99%, що включить і правий поворот при виїзді з кільця. А коли їдуть сліпі безповоротні воділи - фіг його знає, що від нього чекати.
Задля обачности я не їду по кільці з космічною швидкістю, двома очима дивлюся в ліве дзеркало, тримаю ногу на гальмі і гальмую, щоби пропустити лося, як тут колега сказав. Однак, хлопці, така гаряча дискусія і такі розбіжності думок про таку елементарну справу як рух по головній дорозі, для мене доводить одне: по-перше, всі ми вивчали ПДР, але хтось - пів року тому, а хтось 35 років тому. ІМХО, варто задуматися, чи не зорганізувати нам зустріч з асом ПДР (можливо, суперовим інструктором їзди), якому ми могли би поставити всі питання і висловити всі свої сумніви, і таким чином відсвіжити в пам"яті головні засади ПДР. По-друге, перебіжіть очима нашу дискусію ще раз: ми говоримо про те, як хто відчуває їзду на дорозі (варто..., не зашкодить..., лось-не лось...), чи про те, як її регулюють ПДР? Для мене, особисто, висновок дуже і дуже сумний: всі вчилися, всі знають, але роблять по-своєму...
Дуже слушна думка. Але де знайти такого інструктора? Тих, які вчили моїх недавніх знайомих, за версту до інструктажу не можна допускати. Після них не водії виходять, а ваділи. Враховуючи, що все одно треба було дати на лапу, щоб здати іспит, хоч ти всі ПДР знаєш на пам'ять. Один тумблер, одна кнопочка вирішує все. Натиснули - і ти цей іспит не здаш ніколи. Можливо, вартує шукати юриста-практика, який знає ПДР досконало і все може розтлумачити. Бо дійсно виглядає на те, що є різні бачення деяких ситуацій, але ж ПДР одні й ті самі, і дайці потім в разі чого, не дай Боже звісно, будуть тими ПДР і користуватися, а не нашими думками чи роздумами.
Саме про це і йдеться! Бо їздити ми будемо так, як і їздили, але чому я повинна платити якомусь му... мудрому дайцеві або ще мудрішому ваділі, який в"їхав мені в корму, за те, що я не знаю ПДР? Хіба не ліпше випитати в інструктора все?! Знайти, думаю, не проблема. Головне - поставити собі мету.
З цим повністю згоден. А ще коли рухаєшся кільцем по лівому ряду, і все ж хочеш виїхати саме з лівого ряду, то коли хтось рухаючись праворуч має ввімкнений лівий поворот його легко пропустити. Якщо поворот не ввімкнений можна вважати що він з"їжджатиме з кільця і виїхати паралельно з ним в лівий ряд. Це значно спростило б рух по кільцю на мою думку. Якщо ввести обов"язковим лівий поворот і тоді виїзд з будь-якої смуги.
Підтримую на всі 100% , бо інакше який сенс дозволяти виїзд на кільце з будь-якої смуги, а з'їзд тільки з правої. Плюс би ще додати до правил пункт, який би казав, що коли ти виїжджаєш з правої смуги на кільце, то ти не маєш права їхати більше ніж половину кільця по ній (тобто маєш зїхати або зразу на першому, або другому зїзді). Сам дотримуюся цього не гласного правила, і якби всі дотримувалися, то не було би проблем при зїзді з кільця з лівої смуги в лівий ряд (якщо потрібно їхати більше ніж половину кільця, то виїжджаю на кільце тільки з лівої полоси, а не з правої). ІМХО.
Цікаво, хто буде пильнувати, проїхав ти пів кільця чи 2/3? На мою думку, це було би нерозумне правило, бо ніхто ніколи нікому не доведе, яку частину кільця проїхалося... Але з"їзд з лівої смуги не може бути вільним і безалаберним, бо є права смуга!
Головне неписане правило дор. руху це бути передбачуваним для інших учасників руху. Якщо комусь складно ввімкнути поворот при русі по "петляючій" головній коли є з"їзди з неї то це ваша справа, я намагаюся в таких випадках вмикати поворот і займати відповідну смугу руху. Мова не йде про ввімкнення поворотника коли рухаємось по серпантину, а мова йде саме про випадки коли головне повертає вліво а другорядна йде прямо, ми рухаємося головною і потрібно повернути ліворуч(їхати далі головною) а тепер ситуація: з другорядної на зустріч вам стоїть авто і чекає можливості виїхати на головну, Вам підїжаючи до перехрестя "влом" вмикати поворотник (Ви головною) зустрічка вважає що Ви рухатиметесь прямо (на другорядну) і вискакує перед вами.... бум!!! Ви непорушували але маєте зіпсований автомобіль. Згоден що таке може статися аможе і нестатися, та якщо стати передбачуваним (ввімкнути поворотник) то тільки камікадзе полізе під авто! Це моя думка і моя позиція.
Пункт 9,2 правил дорожнього руху 9.2.Водитель должен подавать сигналы световыми указателями поворота соответствующего направления: а)перед началом движения и остановкой; б)перед перестроением, поворотом или разворотом.
Є такий пункт ПДР. Але картинку до нього вже придумав якийсь олень, однозначно! По-перше, той червоний му... мужик не повинен зупинятися! Бо він на головній. Тим більше він не повинен подавати жодних світлових знаків. Знаю, була на такій веб-сторінці, де одміни, які самі собі привласнили право інтерпретувати ПДР, інтерпретують їх, як заманеться. А потім користувачі їм коментують: картинка така-то - брєд... А вони скромно відписують: дякую, - і забирають ту картинку. Тому треба добре дивитися, звідки цитуєш інфу. Та й навіть якщо воно узгоджене з ЦБДР та АС при МВС України, це не означає, що той ЦБДР і АС добре дивився... На жаль...
Зупинятися не повинен, він і не зупиняється, ніде нема такої інформації. Щодо світлового сигналу повороту, то він повинен його показувати так як повертає ліворуч а не їде прямо. І головна/другорядна/асфальна/ямиста вулиці тут нідочого, він зобов'язаний показати, що продовжує руз з поворотом на ліво, як цього і вимагає розділ а) пункту 9.1 ПДР.
Там все правильно на малюнку, там для грузовика і для сріблястої легкої машина намальовано зеленою лінією що вони зупиняються і мають пропустити червону машину і мотоцикл. Якщо би червона машина не включила поворот, то тоді могло би бути ДТП, так як грузовичок би думав, що та червона машина їде прямо і йому можна продовжувати рух прямо або повертати праворуч.
Тоді я зовсім не розумію, чому в моїх ПДР написано: 9.2. Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку: а) перед початком руху і зупинкою; б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом. Якщо рух по головній вважати поворотом, тоді треба вмикати поворотники на всіх серпантинах і теде. Це ми вже обговорювали вище. Здається, без знавця (юриста, інструктора, ворожбита) не обійтись!
Так відповідно до правил тут не має різниці чи це головна дорога чи ні, якщо є перехрестя і ви рухаєтеся не прямо (а кудась звертаєте на перехресті, в якийсь з поворотів), тоді треба вмикати поворот завжди, не має різниці чи це траса чи серпантин чи місто чи навіть автобан.
сорки..., а можна процитувати, згідно якого пункту правил відміняється дія знаку "Головна дорога", який перед самим тим перехрестям встановлений? сорки за в"їдливість, але хочу усвідомити для себе...
Повороти потрібно вмикати якщо їдеш не по прямій, раджу вмикати їх завжди: у дворах, на серпантинах, навіть у себе на подвірї - ніколи не знаєш коли то врятує комусь життя... Я от тепер без машини, завдяки, якомусь мудаку, котрий йде на обгін не вмикаючи повороти...
bass, Ти не повіриш! Ти мене переканав! Я все зрозуміла! Повороти треба вмикати, як захист від лосів! Навіть тоді, коли це - справжній дебілізм! Тема про повороти на головній закрита! bass знайшов незаперечну мотивацію для Чортопхай! Хлопці, берімся за щось інше! Віднині вмикаю повороти навіть у себе в селі на подвіру!
Що саме відміняється? червоне авто їде головною!? Що відмінилося!? Можна було б питати що змінилося якби було написано що червоне авто має всіх пропустити тоді б було б доречне питання чому? адже червоне авто їде головною! Приорітет у червоного авто потім у мотоцикла, за мотоциклом вантажівка а останньою проїджає сіре авто (перешкодо справа).