Ні-ні! Йдеться про однісіньку - майже непомітну - детальку. В червоного (що на головній) ввімкнений поворотник. А поворотники вмикаються, якщо з головної з"їжджаєш на другорядну або з другорядної виїжджаєш на головну. Саме для того перед самим поворотом, як коняка!, стоїть знак, що ти знаходишся на головній. Але ми з bass-ом уже домовилися, що проїхали цей поворот і їдемо далі
Чортопхай, а що, коли тобі з головної треба звернути праворуч? Вмикаєш правиц поворот. А якщо прямо? Теж правий поворот? Тоді той, що виїжджає з права думає, що ти повертаєш праворуч і рушає тобі напереріз... Тому тут, як захист від оленів треба рухаючись вліво по головній вмикати лівий поворот, їдучи прямо не вмикати нічого, а їдуси вправо, вмикати правий sent from my Galaxy SIII
Згідно ПДР - так! І не повинно гребти, що який олень може подумати! Але bass мене переконав, що в гондурасі треба вмикати все, що в тебе є, незважаючи ні на які правила. А тоді нагло наїжджати на ра... разних там учасників руху, мовляв, у мене все було ввімкнене. І не гребе, що ти, му..., мужчина, не зрозумів, що я цим хотіла сказати. Розумієш, друже, так у світі заведено - рухаєшся головною - не моргаєш; з"їжджаєш з головної - моргаєш. Це не я придумала. Я тепер розумію, що наше би... бистре шоферство навчиться тільки кийком і штрафами. Ну, ще, як варіант, матом і монтіровкою...
Згідно ПДР, на які нам нас... насвистати, він не має права рушити, доки не закінчить маневр той, хто зараз на головній. Але ж це згідно якихось-там ПДР...
Де в наших правилах це записано? Що якщо головна дорога змінює напрямок руху то вмикати поворотник непотрібно? а потрібно коли зїжаєш? Чому коли потрібно зупинитися на обочині вмикаємо поворотник? ми ж нікуди незвернули!? просто зупинилися обобіч дороги. Відповідь проста для інформативності щоб інші учасники руху мали змогу зрозуміти ваші наміри. Судячи вашої логіки то в темний час доби на освітленій вулиці непотрібно вмикати світло
по-моєму в ПДР все дуже чітко і недвозначно написано 9.2. Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку: а) перед початком руху і зупинкою; б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом. Якщо ти проїжджаєш перехрестя, змінюючи при цьому напрям руху, то хіба це не поворот?
Не вже так тяжко включити той поворот? Незабувайте про пішоходів, більшість з них явно не знають що таке головна дорога, подивляться що поворот не включений подумають що їде прямо і повалять через дорогу а в кінці виявиться що то була головна і потім будете вбитим горем родичам розказувати про головну і другорядну.
Пані Чортопхай, Вас хтось жорстоко ввів в оману, можливо, через незнання, а може і зі злим умислом. Прислухайтель, задля базпеки Вашої і інших учасників руху. Головна чи другорядна дорога не має жодного відношення до ввімкнення поворотів. Ви повертаєте (звертаєте з однієї дороги на іншу)- маєте попередити інших про свій намір, ввімкнувши відповідний покажчик повороту. Серпантини чи круті повороти, позначені знаком <<<<<<<<, сюди не відносяться, бо нема перехрещення чи розгалуження доріг. Погляньте ще раз на ту схему з ПДР,але з точки зору водія авто, що навпроти головної дороги, і зрозумієте, що йому логічно вважати, що авто без ввімкненого поворота поїде прямо. Інакше на другорядній дорозі треба чекати, поки зовсім нікого небуде на головній, і аж тоді починати рух, бо по головній їдуть ВІПи, які роблять, що хочуть і без попередження. Кажуть, що ПДР написані кров`ю, і в тому щось є. Останні сторінки цієї теми нагадали розповідь товариша, який кілька років тому був в Аргентині. Там перехрестя проїзджає першим той в кого крутіша машина (хоча знаки пріоритету є). Стільки багато букв, бо не хочеться, щоб хороші люди через "заблуждєніє" попали в непиємні ситуації.
Про це говорить п.9.2 а - ось і вся відповідь! Добре, що ви, хлопці, знайшли з ким боротися! А це Тебе вже, друже, понесло. Суть моєї участи в цій дискусії - звернути увагу нас усіх на ПДР. Взагалі-то, почалося не з поворотника, а з того, що один водій їде собі головною дорогою правою смугою, а інший олень, знаходячись також на головній, але на лівій смузі, звертає вправо, не переймаючись тим, що на правій смузі хтось є . А з цієї теми плавно перейшли на особу Чортопхай. Ви, хлопці, зрозумійте, я як їздила, так і буду їздити - принаймні, постараюся за правилами (бо в нашому гондурасі це не завжди можливо). Але почитайте свої дописи - переважна більшість з них не про те, як же інтерпретувати і застосувати ПДР, а як довести Чортопхай, що вона блондинка... Ця дискусія закінчилася точнісінько так само, як попередня, в якій ви мене переконували, що на головне зелене світло світлофора їхати не можна, а я казала, що у світі так їздять... Наш базар став гнилим - кидаймо то все, якщо ми не можемо почути один одного.
а мені так зовсім не здалося. Кожен висловлює свою думку. Якщо твоя думка з моєю різниться, я ж не кажу, що ти зі мною воюєш, чи що ти доводиш же адмін блондин Я наприклад ніколи не вмикаю на кільці лівий поворот, мені здається, це не потрібно. Але якщо йдеться про інше перехрестя, де головна змінює напрям, то це навіть обов"язково. Приклади про серпантин не дуже доречні, адже тут мова була саме про перехрестя. не зовсім так, ти нас не плутай . Якщо ти їдеш по головній, то ти не звертаєш з одної дороги на іншу. Дорога та сама. Але ти змінюєш напрямок руху і про це варто попереджати інших учасників руху. Хоча є ситуації різні. Ось дивісться, наприклад тут http://goo.gl/maps/meJ1l . Чи потрібно вмикати правий поворот? Я ніколи не бачив, щоб хтось вмикав і сам не вмикаю. Або тут http://goo.gl/maps/q9Kbq , та ж головна йде ліворуч. Але лівий поворотник не вмикають. А вже скажімо тут http://goo.gl/maps/i8pC4 я правий поворот вмикаю завжди, хоча направо йде головна. А от їдучи прямо лівий не вмикаю. Тут також правий поворот вмикаю по головній http://goo.gl/maps/swKDP Може я і блондин, але мені здається, що так правильно
Найсмішніше, MARTINI, те, що я би у всіх, поданих Тобою, прикладах (крім останнього), чинила б точно так, як і Ти. В останньому я би не вмикала правого повороту, бо там нема потреба - головна має тільки одну смугу руху, і, фактично, не викликає різнотлумачення. А от щоби поїхати прямо - я би лівий поворот вмикала, бо ж з"їжджаю з головної ліворуч. Ще раз наголошу, що наша дискусія почалася зовсім з іншого моменту. Вмикати чи не вмикати поворот, рухаючись по головній, це справа кожного - аж до того моменту, доки український суд (найсправедливіший суд у світі) не винесе вироку, що винен той, у кого менш круті галяреса, а не той, хто порушив. Ти так само не вмикаєш лівого повороту, рухаючись по кільцю, а тут колеги доводять, що це треба робити. Але вже зовсім наостанок і вже зовсім тихим голосом додам, що дискусія почалася з того, що
Фсьо! Знайшла! Цитую! І хай не зболить рука переписуючого. ПДР 2013 - розділ "Нерегульовані перехрестя", п. 16.11 На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху. Звертаємо особливу увагу на слова "незалежно від напрямку їх подальшого руху" і не звертаємо уваги на те, що тут вище хтось намагався переконати авдиторію в тому, що перехрестя відміняє дію знаку 2.3 - "Головна дорога".
Нє! Тихо! Таке може бути тільки в гондурасі! Пункт 16.14 того ж розділу звучить так: "Якщо головна дорога на перехресті змінює напрямок, водії транспортних засобів, які рухаються по ній, повинні керуватися між собою правилами проїзду перехресть рівнозначних доріг". :wacko1::shok::wacko1: Перепрошую всіх, хто так вважав, а я їх переконувала в іншому. Але мені потрібно було знайти це у правилах. Тепер я вже точно знаю, що живу в гондурасі: - на головний зелений сигнал світлофора їхати не можна - це раз! - на перехресті треба їздити так, як Бозя на душу поклала, а зовсім не так, як наказують якісь дурнуваті знаки, встановлені перед самим цим перехрестям (на них потрачено державні гроші і придумано, що вони щось повинні означати, але насправді вони ні х... нічого не означають). Мушу щось випити... Цікаво, яка несподіванка чекає на мене за наступним поворотом? Ще раз перепрошую - не тутешня я...
Перепрошую, вставлю тут посилання (фільм польською мовою), щоби проілюструвати, як я розумію проїзд нерегульованого перехрестя, на якому встановлено вертикальні дорожні знаки, і на якому головна дорога змінює напрямок. http://www.youtube.com/watch?v=9WoNizgIQ4k Цим хочу проілюструвати, що в європейських країнах водії їздять за правилами (повинні їздити!). ПиСи. У приватній переписці з одним з дописувачів нашого Форуму, мені було пояснено, що пункт 16.14, фактично, не змінює положень пункту 16.11. Нащо тоді його взагалі наваяли? На це я маю святе переконання - для заплутання справи в суді, якщо, не дай, Боже, на такому перехресті зустрінеш водія Майбаха з пишними поріжжям. ПиПиСи. MARTINI, як Ти дивишся на те, щоби на один зі з"їздів запросити класного інструктора або дайця (невже я то сказала? хіба дайці бувають класні?)?