Коли проходити техогляд?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 14 кві 2009.

1. KIM30

KIM30 Новачок

ВАЗ 2105
    dima1405, дякую за корисну пораду! Подзвонив в ту СК, сказали, що поліс перепишуть безкоштовно. А я вже думав новий поліс оформляти, а це більше 200 гривень!
    Дякую ще раз!

Останнє редагування: 16 чер 2010
  2. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Для цього є +:) А взагалі я задавав це питання при оформленні поліса, то страховики всі як один казали що перепишуть безкоштовно, лише терміном не на рік а на той який залишився.

3. KIM30

KIM30 Новачок

ВАЗ 2105
    та мій поліс закінчується через півроку, то біля 100 грн зекономлю :)

4. LEZHAN

LEZHAN Початківець

VW Passat B4
    Купив близько місяця назад машину і тільки сьогодні вичитав в талоні ТО "дата наступного проведення техогляду 4 квітня 2010р" - чи щось таке... Я так зрозумів, що нарвався на штраф, хтось знає на який? І як мені бути? Досвіду проведеня ТО не маю.

5. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    В тебе є 2 варіати:
    Варіант 1 Отримуєш медичну довідку робиш страховку (якщо ще немаєш її). Їдеш в МРЕО (або на станцію де проводять ТО) оплачуєш всі збори і налоги по машині, проходиш ТО. Після цього відстоявши свою чергу в МРЕО отримуєш свій новий талон ТО.
    Варіант 2 Їдеш в МРЕО шукаєш "рішалу" даєш йому трохи грн (в районі 500) ксерокопію техпаспорта, страховки і медичної довідки (якщо її маєш), йдеш пити каву, за хв 15-20 тобі принесуть твій новий талон ТО і всі потрібні квитанції.
    PS. Так як недавно поміняли все начальство львівського МРЕО ціни на послуги "рішал" напевно піднялися на 10-20%.

6. dima1405

dima1405 Місцевий

Взагалі то ні, в правилах чітко записано до якого терміну маєш пройти ТО (15 січня свого року), а 4 квітня це так сказати планове проходження ніби по запису, тому ніякі штрафи тобі не світять. Але рекомендуюю принаймі оплатити всі податки і мати при собі квитанції про їх сплату, бо вони можуть придумати якийсь закончик і виписувати штрафи по 425грн.
    В мене в талоні стоїть дата 14 січня, але я наприклад не збираюсь чекати цього терміну.

7. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Кажуть зараз помінялися ціни на проходження техогляду на станціях... В нас було два тижні назад 100 грн зараз уже 180...

8. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    У мене теж в талоні написано, що чергове проходження ТО у квітні. Тиждень тому хотів пройти у себе на Волині, ну і як завжди вилазять "вила" - не має талонів. Я і так і сяк і через людей , - НЕ МАЄ !!!. У травні було "нємєрєнно" їх, а у червні - як корова язиком злизала. Сказали до кінця червня я ще можу їздити, а потім - ХЗ.
    Хтось може сказати, чи є якийсь нормативний документ, де чітко прописано - до якого часу можна користуватись ТЗ.
    На всяк випадок транспортний податок я сплатив, а далі ............

9. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    сам шукав такий документ на початку січня, але нажаль обривши пару десятків сайтів і перечитавши літературу на сайті верховної ради чітко зрозумів що такого немає а отже якшо в тебе талон ТО в якого термін закінчився або його нема, менти будуть чіплятись

але якшо ти все що треба сплатив і чекаєш талону то потрібно в разі чого показувати квитанцію про оплату і відповідно аргументувати відсутністю талонів ТО в МРЕВ

10. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    впринципі такий аргумент завжди проходить. Головне впевнено послати мента подальше. Хоч з практики ніколи до 1 серпня вони не примахуються, хіба якщо лоха бачуть.

11. dima1405

dima1405 Місцевий

Це наша країна! і ми для неї платимо податки! а якийсь BIG-boss скаже своїм підлеглим потрібно поповнити бюджет, і вони з радістю будуть виписувати штрафи по 425грн за непройдений ТО, бо твої аргументи це лише слова(нажаль)!

12. KIM30

KIM30 Новачок

ВАЗ 2105
    Півтора дня дні витратив на те щоб легально пройти шоферську медкомісію. Медична довідка обійшлася близько 160 грн. але зараз черги неймовірні, особливо психоневрологічному диспансері. В МРЕО за ту довідку хочуть 350 грн. Тепер буду штурмувати МРЕО за ТО. Поки стояв в черзі один розказував, що його зупинив даішник, талон ТО був просрочений всього на 3 дні з дати наступного ТО. Так наклали штраф 350 грн.

13. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Народ хелп...в мене питання, якщо машина по довіреності на мене і брата, то чи може брат сам проходити ТО так би мовити заочно, зробити мед довідку на себе, страхівку і тд. і тп.
    І питання номер два, правопорушення ПДР які я зробив, і вони не оплачені, то чи буде їх видно якщо ТО буде проходити брат?

14. dima1405

dima1405 Місцевий

Так якщо в довіреності написано що "кожен з вас може діяти окремо"
    Отут я незнаю, я пройшов без проблем, хоча за мене рішали(за штрафи запитував рішала).

15. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    ну і скільки зараз потягне без меддовідки і через "помічників"?

16. dima1405

dima1405 Місцевий

Якщо питання до мене то я робив всі довідки, 125грн мед.довідка, 110 ТО авта на автосервісі, ксерокопії всіх бумажоч(доручення має бути завірене у нотаріуса ще +25), звісно податок(платив рішала) +100грн рішалі. Усе провсе в мене вийшло в районі 1000грн, доречі рішала був знайомий мого брата і 100грн брати нехотів(начальник райвідділку міліції), то впринципі краще булоб одразу заплатити рішалі і нехай бігає відробляє, лише требуйте повернути квитанціі про сплату податку, бо мій друг "заочно" пройшов ТО в Харкові(через знайомих) то виявилося що талон підроблений! і на руках ніяких квитанцій. Мені видали пластиковий(ТО проходив в Києві), то покищо його не підробляють.

17. Foma

Foma Active Member

не хочу тебе розстроювати, але ти так багато бігав по інстанціях і так багато заплатив. якщо ти про двигун 1,3

18. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Питання номер ТРИ, думаю тут залітають дядьки "рішалкіни" і вони підкажуть скільки потрібно мати з собою паперчиків при таких умовах:
    авто 1990 р.в.
    мотор 1.8 бенз
    без мед.довідки
    франківська реєстрація

19. Foma

Foma Active Member

довідку треба купляти по-любому. І копію цивілки теж треба. А решта бери бабки і в мрео там повно тих рішал бери на свою десь 500-700

20. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    то ціни цього року?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)