Купівля-продаж авто. Юридичне оформлення

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 27 бер 2007.

1. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Відповідь: Купівля-продаж авто. Юридичне оформлення

Та у львівському. З 01.05.08 зросли ціни.

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Це як? Якщо не платиш 100$ то не можна виїзджати з МрЕВ?

3. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005

Виїзджати можна, але без номерів на транзитах.

4. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Це не держава а повна анархія!

П.С. Сьогодні був в Львіському МРЕО, не реально поставити машину на облік - не працюють комп"ютери!

5. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005

Так так в мене тоже море вражень.... від Львівського мрев.... Особливо курвить міміка і жести :evil:коли ти про шось питаєш. Без знайомого взагалі неуявлю собі як би я ставив на облік:-?

6. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Щоб вас ще більше нервували москалі, напишу наступне:
    В Росії переоформити машину коштує 450руб=>90грн. :)

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вони не платять при покупці машини податків, зборів в пенсійний фонд, не проходять експертизи? Шось не зрозуміле....
    Мені заспівали поставити на облік цітроен Ц4 2005 1.6 3500 грн, це офіційно. Я люблю свою країну...А влада наша на чолі з прем*єрами, президентами і іншими 3.14дарасами хай вип*є йаду і попробує пожити як всі нормальні люди. Їм би офіційної зарплати на техогляди і обліки не вистачило при таких автопарках.

• Подобається Подобається x 3
  8. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Я думаю що у вас хлопці так дорого вийшло бо нові машини... А там ж платять процент від вартості машини... Мені заспівали щось 200 баків платити самого проценту за 17 річну корадо... Але 150 гривень прямо йому в папери зробили чудо - в коради "погнив кузов" і "вийшла з ладу коробка" і вона миттєво "стала коштувати в два рази менше"... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Народ, ми є клубом, а значить єдиною силою, яка може змінити такий гон. Пропоную серйозну акцію протесту, щоб насправді допомогти не тільки собі але і іншим. Зі свого боку можу помогти пресою, телебаченням, присутністю. Ще треба людей, які зможуть описати вимоги, призначити час і зареєструвати акцію. І звичайно - головне зібратися в кількості хоча б 15-20 машин.

Почерговість така:

1. визначення вимог
    2. визначення дати
    3. обіцянки прибути учасників
    4. реєстрація
    5. організація
    6. проведення
    7. виступи перед громадськістю, ЗМІ, зустрічі з начальником МРЕВ ітд.

• Подобається Подобається x 1
  10. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

А рідна ненька Україна з мене за реєстрацію кабріка офіційно здерла 2100грн.!!!

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Недавно знімав + ставив + давав за те щоб номера лишили старі (бо нових нема) + техпаспорт в хазяїна був тимчасовий ітого все разом стало в $500
    Поло 1,4 "97

12. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005

Настав той день коли треба робити постійний тех. пасп. Субота ранок їду в мрев. Захожу як завжли "Вулик" в віконечко яке мені потрібно черги немає, втішився, але ненадовго. Там прийняли техпаспорт і видрукували заяву і ще якийсь бланк і сказали після оплати квитанцій підходьте вон в ту чергу. Що платити незрозуміло знаю тільки,що пластик треба. Йду в інше вікно питаю і мені все пояснюють. Значить ввели якийсь новий податок 45грн я показав старі квитанції вона навіть дивитись нехотіла каже це нове вот тільки тільки ви немогли ще це проплатити. Піщов в касу проплатив ще + комісія 47.50грн разом. Йду знову в вікно, а вона, а де печатка і перевірка з діагностики? квитанцію глянула,добре тепер йдіть на діагностику. Пішов туда там сидить якась баба читає журнали, я кажу треба штамп поставити вона непідіймаючи голови, ви вже проплатили? я показую квитанцію, добре підженіть авто сюди. Пригнав мащину підхожу, в кабінеті вже сидить якийсь лисий довгий такий ви мабуть всі його бачили. Значить глянув на докуенти на машину і тут фраза: "Дозвіл на тонування є?" я онімів і кажу та ні я купив таку затоновану, ясно треба дозвіл інакше непоставлю печатки, я тоді, а де його взяти,він: ДУМАЙ розвертається і йде я за ним захожу, скільки? він:80грн на 2 роки. Я подумав шось недорого тай діватись нікуди, ладно роби. Заодно питаю про талон тех.огляду за який я проплатив 3 міс тому навіть за той чехол на скло йба...й, а він глянув на ті квитанції і віддає мені каже: талон тільки через кабінет. Ясно значить я приклею ті квитанції на шкло і так буду їздити. Він мовчки сміється на тому розмова закінчилась. Короче з печатко йду в касу платити за пластик, як сказали скільки офігів 268грн (120-пластик 110-роботи по перереєтрації 30-ще щось 8-комісія) Здаю доки в вікно 14:20 там глянули все добре приходьте через 3 год. Прихожу о 16:20 пустота нідуші:shock: чую якийсь гамін,а вони всі бухають в барі! Хотів піти, але без тех пасп. напряжно їздити стою чекаю.Перший перекур після сотки виходе тіп якийсь.Молидий чоловіче шо ви тут чекаєте вже ніхто працювати небуде, і закурює прямо всередині. Мені тех паспорт треба казали прийти через 3год. він: сьогодні короткий день приходьте в вівторок. Я злий розвертаюсь і тут чую голос якоїсь жінки зачекайте, фамілія:-D Короче отримую пластик і йду геть.
    Все разом вийшло 385грн!!!:-x

• Подобається Подобається x 1
  13. ljosha_syncro

ljosha_syncro Active Member

mk2 syncro, turbo&low
    в суботу знімали/ставили на облік мою стару сінкру.

Пішло 2100грв, 2 години, 4 кави, 2 шоколадки.
    Отримали новий постійний техпаспорт, номера і техогляд.
    Послуги знайомого - 200грв, машину оцінили (самий мінімум що змогли) при оформленні угоди в 2500у.о (по каталогу - 4500у.о.).

14. Vitali

Vitali Початківець

B3 1,8 91р.
    Скажіть будь-ласка хто знає. Я купив машину з Київа по дорученню. Я хочу зняти з обліку та поставити на облік на себе (в Чернівцях). Підскажіть хто знає скільки приблизно це буде коштувати? І чи можна зняти машину з обліку в Чернівцях?
    Якщо ні то що треба робити щоб не іхати з машиною в Київ?
    (в мене пасат 1991р., 1.8 мотор)

15. Ваня

Ваня Новачок

Golf 2
    Порадьте мені будь-ласка! Мені 18р. , прав ше немаю, як слід правильно і вигідно придбати авто яке й ше в Тернополі! Чи по довіреності на батьків а потім на мене? Порадьте!

16. Res

Res Початківець

Golf 3 VR6
    А в мене ще в квітні сталась неприємна ситуація... Машина ще була на рівненських номерах. Нічого не порушивши, я зупинився на прохання дайця, він оглянув доки, подивився на номер кузова в техпаспорті в якому було 18 цифр, а не 17, звірив з наявним на кузові номером і зрадів той йолуп... Переконати його в тому, що це помилка не моя, а працівників МРЕВ мені аж ніяк не вдалось, бо він дзвонив кудись йому сказали той самий номер що і в техпаспорті, отже сам я це не зробив і не придумав. Закінчилось все тим що машину я відігнав в свій гараж і за декілька тижнів її зняли з обліку в іншій області, і переоформили на мене, потягнуло це все в 600уе, це було в квітні 08 року. Ось таке, шукай правди в органах.
    п.с. Машину брали в знайомого по довіреності, тому я навіть і не думав перевіряти і звіряти номера, в тому моя помилка!

17. nikol

nikol Новачок

легковий
    а як оформити купівлю-продаж у нотаріуса? Які документи треба, які податки, скільки це коштує?? Підскажіть!
    ДЯКУЮ ЗАВЧАСНО!

18. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    думаю це буде корисно пичатити людям які збираються продати або купити авто б/у

Новий порядок продажу б/у автомобілів: хотіли як краще, а вийшло як завжди

Зараз в Україні з усіх продавців б\у автомобілів незаконно знімають прибутковий податок у розмірі 15% від вартості авто, в той час як пільгова ставка для тих, хто продає не більше 1 авто на рік, становить лише 1%

Як відомо, в Україні набув чинності закон № 2275 одіозний-VI “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. Документ опублікований 16 червня 2010 в газеті “Голос України”. Згідно новелі, тепер товарні біржі не можуть реєструвати угоди з купівлі-продажу б/у автомобілів.

Зокрема, доповнено статтю 15 Закону України “Про товарну біржу” частинами 6-9 такого змісту: “Не можуть бути предметом біржової торгівлі речі, визначені індивідуальними ознаками, якщо вони не продаються як партія, а також будь-які товари, що приміняються, включаючи транспортні та капітальні активи. Таке обмеження не поширюється на майно, яке відчужується з податкової застави, а також майно, конфісковане відповідно до закону. Для цілей цього Закону партією товару вважається певна кількість (але не менше двох одиниць) однорідних товарів одного або декількох найменувань, закуплених, відвантажених або отриманих одночасно за одним товарно-супровідних документів; уживаними товарами вважаються товари, які були в користуванні не менше року, транспортні засоби, які не підпадають під визначення нового транспортного засобу за законом, а також будь-який капітальний актив, який був прийнятий в експлуатацію до його продажу”.

Відповідно, громадянину, який вирішив продати свій б/у автомобіль, тільки один шлях – до нотаріуса, де він може укласти з покупцем договір купівлі-продажу. Однак при оформленні угоди купівлі-продажу автомобіля в нотаріуса одним з необхідних документів є незалежна оцінка вартості автомобіля. Додаткові витрати сторін (вартість послуг оцінки авто для цілей купівлі-продажу), як правило, невисокі: від 200 до 300 грн. Її проведення займає один день. Як оцінювач, я мала б тільки підтримати цю ініціативу, бо зрозуміло, що роботи у оціночних компаній у цьому сегменті тепер буде більше. Але є одне “але”.

Тут слід розібратися в одному концептуальному питанні: чи досягне своєї мети це законодавче нововведення? Цілком очевидно, що тепер громадяни будуть намагатися “оптимізувати” свої витрати при купівлі-продажу автомобіля за допомогою оцінювачів. І цілком можливо, що знайдеться недобросовісний оцінювач, який буде готовий у своєму акті вказати занижену вартість автомобіля, від якої і буде обчислюватися прибутковий податок. Зараз від зайвих витрат йдуть за допомогою біржі, надалі будуть йти за допомогою оцінювачів або генеральної довіреності. У підсумку бажаного наповнення бюджету не відбудеться, а права власності стануть ще менш прозорими.

В цілому: економічна доцільність проекту закону – аморально збільшувати витрати громадян у період кризи, це не призведе до збільшення надходжень до бюджету. Уряд йде найбільш легким шляхом для наповнення бюджету – відбирання необхідних сум у громадян, замість стимулювання виробництва.

Ще одна проблема – це розмір прибуткового податку, а вірніше, його пільгова ставка. Її за законом дозволено платити тим, хто протягом року продав не більше однієї машини. Однак, за словами нотаріусів, перевірити, скільки автомобілів ви продали за рік, неможливо. Бази даних, звідки можна було б взяти таку інформацію, в Україні немає! Тому в пресі нерідко можна зустріти інформацію з посиланням на коментарі нотаріусів, що їх зобов’язали брати з продавців автомобілів прибутковий податок по максимуму, тобто 15% від суми вартості проданого автомобіля. Хоча цілком очевидно, що відсутність такої бази – не вина звичайних громадян, а недолік держави. І було б цілком справедливо, якщо б у цей перехідний період прибутковий податок брався не за максимуму (15:wacko:, а по-мінімуму – 1%.

Судячи з усього, ситуація рухається до того, що з прийняттям закону про трейд-іне (продаж автосалоном нового авто замість старого плюс доплата) залишаться у виграші лише власники автосалонів. Ринок б/у автомобілів буде остаточно монополізований, а в програші залишаться, як завжди, пересічні споживачі. Хоча, треба віддати належне авторам Закону, вони і не намагалися досягти паритету інтересів сторін.

Тетяна Павлюк (Судово-юридична газета, № 24, 29 червня 2010)

19. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Ваня в доручення можна вписувати хоч 100 людей. Тех паспорт це документ який засвідчує право власності авто а не право керування(для цього є водійське посвідчення). Відповідно ти маєш повне право оформити авто на себе(володіти майном тобі ніхто не забороняє), вписати в тех паспорт батька(чи дати йому доручення), а через місяць, рік, роки отримати посвідчення водія і на законних піставах сісти за кермо свого власного(оформленого на тебе раніше) авто. А поки немає водійського посвідчення бути пасажиром, возити з собою паспорт, і давати гайцям усне доручення коли за кермом сидить твій друг.

20. @ndriy

@ndriy Active Member

VW Т4
    минулого тижня реєстрували 2 машини audi А6 1996р 2.5 4300грн з ТО, MERCEDES S140 1995 3.0 TD 5800грн з Т.О і номерами.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)