що будеш робити зним - реставрація до стоку чи підготовка під оффроад. якщо останнє, то рідного мотора малувато. на тюнінг клубі десь був уаз-ик з 2.5 бмв мотором бензиновим і відео його на бездоріжжі
На ньому вже стоїть відкапіталений двигун ГАЗ-21, КПП і роздатка УАЗ. Думав спочатку зняти залізний дах, але передумав. Поки зовні сток, а салон весь буде перекроюватися, передні сідушки ВАЗ-2107, руль Мазда, підвісні педалі з вакуумом тормозів і гідрак на зчеплення, пічка -ВАЗ. Колеса з гумою, тормозні барабани, колодки і циліндрики - ГАЗ-3110. наразі неможу загнати на подвіря, сніг і крутий спуск, так ходжу до нього на оглядини.
По тормозу не раджу міняти барабани на барабани, це небезпечно. Краще відразу став дискові. Якщо треба - дістану план-шайби, диски і супорти.
Дякую Орест, закинь прайс в ПП!!! Поки хочу поставити його стійко на колеса, трошки треба підварити і зробити салон, його просто нема
Тому,що барабани війну проїхали і для наших доріг це вже не модно. Авто робиться виключно для покатушок по лісах і полях, в велику грязюку незбираюся залазити, об'їду! Навіть шнокер небуду ставити, щоб не різати жабри.
брр, ще раз, повільніше будь ласка,- я записую тобто, дискові надійніші ? я завше думав, що дискові кращі тільки тим, що можна зробити так щоб вони швидко охолоджувались - а це дасть можливість часто гальмувати. А якшо машина для покатушок по лісу, то часто гальмувати (100 до 0) там не треба. от чому я не розумію. якщо неправий, поправте будь ласка. п.с. пропоную тему переіменувати і зробити з неї бортовик того чудо ГАЗу )))
дискові розвивають набагато більше гальмівне зусилля ніж барабанні і саме тому дискові і гріються більше, вони просто гальмують
ВЕЗИЧЕЗНИИИИИЙЙЙЙ мінус барабанних гальм на бездоріжжі, то то що в них попадає вода і витікає дуже важко. У мене є ЛУАЗ 967М (амфібія) то як проїхатися по калюжах, то колодки ще довгий час залишаються мокрими і всередині, в барабані, багато води. Не допомагає інтенсивне і тривале гальмування. Часто гальма (циліндрики, пружинки і колодки) закисають. А в дискових, куди вода попала, туди і витекла.
воу.. не лякай так ))) в мене ж ззаду барабанні гальма маєш на увазі, якщо колесо повністю у воду занурюється ? бо я ще не помічав жодних проблем з задніми гальмами.. (ну тільки гємор з заміною колодок, бо на дискових це реально проще)
Повір мені, що є велика різниця між експлуатацію цих гальм на трасі, коли в тебе більша швидкість і гальмуєш ледь не перед кожним поворотом і експлуатацією у умовах важкої прохідності, де менша швидкість і гальма не встигають просохнути нормально. А задні барабани у переважної більшості легкових автомобілів, так що не переживай так.
Упускаючи теорію, барабанні гальма означають обов'язкове знесення машини вліво або вправо при гальмуванні. В який саме бік буде зносити - знає хіба що Кашпіровський. І то не факт. А ще колодки барабанів ГАЗа і УАЗа при їзді по болоті стираються за одну поїздку.
звідки у вас стільки інфи по тому ? Орест, колодки поганої якості, чи ..? у мого батька на роботі декілька службових УАЗів - характерний писк гальм не потрібно нікому пояснювати. - передні колодки з металевою стружкою. педаль тормоза до половини - спрацював тільки передній контур, заднім колодкам хоть би хни. тож, чому стираються ? не чув від нього, щоб часто міняли колодки на тих машинах (ну не частіше ніж звичайно). розкажи детальніше, будь ласка
Стирається коли потрапляє вода з піском або болото. Через конструкцію барабана пісок там не має куди подітися і треться як наждачка між колодкою і барабаном під час кожного наступного гальмування, в тому числі вже на асфальті. Що буде з колодкою після тертя наждачкою - сам знаєш. барабанні гальма дуже непередбачувані, а виробництва УАЗа тим паче. В залежності від вологості в них змінюється момент юзу. Наприклад після виїзду з глибокої калюжі ти як і Арнольд Шварцнеггер не зможете пустити машину юзом, як би не тисну на газ вона їхатиме далі майже не тормозячи. Якщо заїхати в калюжу, бризги можуть бути більшими на правий барабан а можуть на лівий, від цього залежатиме те, куди тебе буде нести при наступному гальмуванні. Страшні відчуття. Сядь якось на УАЗ, катнися.
катався в ранньому дитинстві. хоч це важко назвати їздою за кермом хочу вмовити батька покататись на бездоріжжі на УАЗі - з пониженою передачею - думаю, це має бути хороший урок. дякую за відповідь. все достатньо докладно. п.с. думаю зі мною всі погодяться, що ми скучили за тобою і хотіли б таки побачити на найближчому зібранні
http://www.drive2.ru/cars/gaz/69/69/yuriy83/ http://www.drive2.ru/cars/gaz/69/69/kolhoznick/ Ось чисто випадково натрапив, може знадобиться.
На цю техніку тре від Ауді кватро кидати силову дізельну установку з КПП і роздатками і буде перти всюди