Я б так зуба давати ризикувала... Навіть на "Шеллі" ))), а тим більше на будь-якій іншій заправці. Щоби прикинути розхід, треба заправити до повного, виїздити і знов до повного... Зрештою, kym про це вже все написав. Знову повторю свою пропозицію. Хочеш - давай десь здибаємося, трохи порулимо Твоєю, потім моїм (або навпаки)))).
їзджу завжди до 1/4 і заправляю. то хіба є різниця? від 1/4 заправила 10 літрів, їздила до 1/4 вийшло 110 км. те що дурять заправки, не в тому суть, вони ж дурять завжди. та й питання не в тому, питання лише наскільки безпечно так переключатись
якщо каже підказка то думаю що можеш. німець тоже не дурак прорахував усе. але треба дивитись по обстановці
вот власне, невже німці зробили мотор, який проїде тисяч 100 безпроблемно при їх рекомендаціях по переключенню. тяжко в таке повірити переключаю не так як радить. лише в деяких ситуаціях. а так то пізніше але суть лише в тому шо при переключенні на 2300-2500 об. розхід настільки, ніж коли трошки пізніше дякую за відповідь
Якщо так хочеться МФА то його не проблема доставити, але чи варта... На рахунок переключень, я наприклад інколи третю пропускаю відразу четверту втикаю, або з третьої на п"яту, якщо відчуваєш двигун спробуй економія буде відчутна. Те що написав виробник в мануалі це так, орієнтовно добитись таких показників дуже важко. ПС а взагалі так економити якось напрягає відчуваєш себе якимось неповноцінним на дорозі Тому стараюсь економити тільки на трасі А от що нема 6-ї дуже великий недолік, бо при швидкості 100км 5-та передача на тахометрі 3тис. об, а на 6-й думаю було б 2200-2500
Кум не прав. У мене МФА показує дуже навіть точно. В кораді сильно брехав, а в леоні з точністю до 100-200 грам на сотню. Засікав кілька разів по баку, все сходиться. Тепер по питанню. Заміри по 10 літрів ніц не покажуть толком. Заміряти витрату треба заправляючи повний бак. Проїхав 300 км, знову повний, причому на тій же заправці і колонці, і дивишся, скільки влізло. Це і буде твоя витрата. Sent from my MB865 using Tapatalk 2
Дуже гарнесеньке червонесеньке поло мені і моїй дружині дуже сподобалося! Бажаємо успіху! Про МФА на моєму сірку показує з точністю до 100 грам на протязі 5 років перевіряв не один десяток разів
ще є питання по маслу, пробіг вже 13300, і так задовго їздила. на майбутнє інтервал буде 10 тис. ТО всетаки вирішила зі своїми розхідниками. але є питання по в"язкості масла. вибір масла мотул, лила в попередню машину, все влаштовувало. тому вибирати шось інше не бачу смислу.дилери лиють 5-40. підбір масла каже шо все ж 5-30 краще: Best Specific 504 00 507 00 5W-30 Better 8100 X-clean+ 5W-30 Good 8100 X-clean 5W-40 що вибрати? завжди знала що для атмосферника впринципі рідкішого не треба. з іншого боку для низьких обертів краще рідкіше
Раджу Castrol. Щодо модифікації я б питалася в дилера... А виробника вибирала б сама - аби допуски були. Я вже довгий час заливаю Castrol і задоволена (звичайно, не куплений на базарі ))).
Motul - то є вещь. якщо по ціні тобі підходить і є потрібні допуски, я б його б і заливав. Доречі в субари з їхніми примхливими двіжками тільки мотул всі і лиють. 5W-40 порівняно з 5W-30 мало б давати якусь там теоретично більшу витрату пального(в межах 1, але зато 5В40 краще працює на гарячо, бо густіше на прогрітому авто. 5W-30 то зазвичай лонглайф масла, розраховані на заміну раз на 30000км, але то в них. в нас якщо всерівно будеш міняти масло раз в 10000, то воно нафіг потрібне, бо білше переваг там нема, крім мікроскопічної економічності по витраті пального. в плані захисту мотора 5W-40 краще
Motul X-clean є і 5-30 і 5-40, з допуском 502. це не лонг лайф. є лонг лайф з 504 допуском, але смислу не бачу, всеодно міняти кожні 10 тис. крім того чим вищий допуск тим чутливіше до якості бензину. а вот ікс клін впринципі схиляюсь всетаки до 5-30, так як двигун новий і рідше буде краще працювати на низьких обертах. з іншого боку інші ж лиють 5-40 і різниці ніякої, тому ще думаю. 4 л 5-30 виходять 485 грн, 5-40 - 420 грн. тобто різниця не так аж велика в ціні
На рахунок масла, перепробував їх багато видів і виробників і можу сміло заявити кастрол нівякому разі, дуже багато його на угар йде і швидко втрачає свої властивості, навіть для експерименту брав фірмове. Бробував мотул нічого особливого, а навіть трохи розчарувався тому платити більше нема змісту. Зараз тестую Зік 5в40 в металевих каністрах, поки політ нормальний.
Потрібно вважати на масла лонг-лайф з найновішими допусками, бо там у двічі менший допустимий відсоток миючих і змащуючих присадок, що не може повпливати в кращу сторону на двигун. Вже постив ці лінки, але так як вважаю цю інфу над важливою то продублюю: http://bmwservice.livejournal.com/ зокрема: http://bmwservice.livejournal.com/19592.html зокрема: рекомендую, перечитати усі ті пости про масло, там є ще багато цікавих нюансів і взагалі там ця тема описана максимально вичерпно, тобто на мою думку цим одним лінком можна замінити усю масу тем на форумах про те "яке масло краще лити..", "що залити в мою конячку" і т.д.
більший тиск масла буде, відповідно і захищати буде краще при низьких обертах. крім того враховую те що двигун новий, зазори маленькі ще. звісно після 100 тис пробігу це вже неактуально буде, лише густіше. це моя думка
кастролу би певно задурно не взяла, від нього великий угар, подивившись в неті фотки моторів після кастролу я жахнулась. мотул просто на угар не йде, це його великий плюс. а так масло як масло. вибрала його тому що лила його в попередню машину, все влаштовувало. а як то кажуть - від добра, добра не шукають