Не заводиться після тривалої поїздки

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем BaNdeRa, 13 сер 2008.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Не заводиться після тривалої поїздки

Це вже цікавіше. Якщо є гарантія, що не КГ, то Ящур радить переглянути стан плати іммобілайзера, каже, що може від нагрівання глючити релюхи, тобто треба налагодити постійний контакт на їх ножках.

2. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

В мене була аналогічна ситуація. Винним було втягуюче реле і зношені в ноль щітки стартера. Після заміни все запрацювало ідеально

3. Lesuk

Lesuk Active Member

VW Golf II 1.6 1989

Я тобі можу це все перекласти без проблем, тільки там нічого толкового не бачу, ні то польська, ні то українська мова!!!

4. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Вже десь приблизно тиждень машина "тяжко" заводиться, стартер ледве крутить і робить 4-5 обертів щоб завестись. Напевно проблема, яка була описана в цій темі стосувалася якраз стартера.
    Постає наступне питання: мені треба міняти повністю весь стартер(а він дорогий, холєра) чи можна обмежитись заміною якихось його комплектуючих (щітки, реле)?

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Може акум вже підустав. Поміряй тестером зранку напругу на ньому і напругу зарядки.

6. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Те нє акум не може бути, бо недавно поставив новий.

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Чекай, вазгалі ти писав:
    "Нажаль проблема, як виявилось, не в контактній групі. Моя КГ цілком жива і ще мала б проїздити не одну тисячу км."
    То вона якось вирішилась чи ти далі так їздиш?
    Треба віддавати на ремонт. Купляти новий сенсу не бачу - в тебе ж обмотка ціла!

8. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Проблема ніяк не вирішилась, майстер сказав(перевірив), що моя КГ робоча і міняти її не треба і додав, що проблема може бути якраз в стартері.

Ти маєш на увазі стартер?

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

да
    хоча перед тим варто би було на стартер напряму з акума подати 12в двома проводками і подивитись як крутить бо маю таке враження що проводка до стартера хренова, бо "туго крутить" пояснюється великим опором тої проводки, а "незаводиться при нагріві" - опір збільшується в місці поганого контакту.
    Короче ХЗ - подай напряму напругу і все буде ясно!

10. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Я вже десь зустрічав на форумах, що симптомами хренової проводки є димок, який іде десь з-під керма після того як вкочаєш запалення. В мене таке бувало літом коли машина довго стояла на сонці.

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Може бути не тільки з-під керма а ще й з моторного відсіку.
    Не тільки коли включаєш запалення а ймовірніше коли повертаєш ключ в "Старт"
    Коротше кидай напряму а далі буде видно

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

:shock:
    При таких симптомах пора купувати вогнегасник і возити під сідухою.
    Симптомами поганої проводки є поганий контакт, нагрівання і недостатнє живлення на користувачах. Тому поміряй напругу на акумі, напругу, яка подається на стартер при заведенні і все стане ясно. Якшо на акумі норма, а на стартер замало приходить-знач проводка по дорозі винна, якшо приходить достатньо, а стартер все одно помало крутить-значить він бере забагато чи підклинює і його потрібно завезти спєцам на діагностику.

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

На фішку може приходити нормально 12 вольт якщо міряти тестером, але якщо фішку вдягнути на стартер і повернути ключ то туди вже може приходити 6 вольт замість 12 що повязано з великим споживанням струму і фізичними властивостями поганих контактів провідників.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)