Почалося все з того, шо минулого року після якихось морозів в мене стала потрапляти в салон вода. Довший час це не повторювалось, але згодом по трошки став помічати це явище все частіше. Текло в основному спереду по лівій передній стійці. Думав може дверний ущільнювач тече. Але потім стало текти і з плафона. Я зрозумів, що вода якимсь чином потрапляє під бляху , затримується і назбирується на обшивці стелі і під дією інерції перетікає там туди-сюди шукаючи собі різні місця кудою стікати в салон. Коли почалися осінні дощі, машина стала дуже запотівати. І я зрозумів, що до весни я ризикую в ній втопитися. Став досліджувати дах, зрозумів, що точно тече стик лобового скла з кузовом. Також підозра лягла на місце кріплення антени до даху. Карбонова плівка на даху за кілька років експлуатації вже потріскала і втратила товарний вид. Тож було прийнято рішення звернутися до знайомого майстра щоб як мінімум здерти стару плівку і наклеїти нову, ну і звісно ж розібрати стелю щоб точно дізнатися, де тече і усунути цей баг. Коли стелю було розібрано, перед нами постала сумна картина. Скоріш за все моя машина все таки лежала колись на даху, ну або ще є варіант шо на дах шось падало. Передня частина даху вварена. Але проблема не в тому що дах був пошкоджений, а в тому, як він потім був зроблений. Місця зварки навіть толком не обробили, а тому вони почали гнити. Отже, треба як мінімум наново обробляти дах і знімати лобове скло, щоб обробити місця його кріплення до кузова. Бо просто наляти туди якогось силікону - це рішення не на довго. А машину я продавати не збираюся, робити треба все як для себе. Був правда ризик, що під час цієї операції розсипеться лобове скло, адже на ньому невеличка засверлена тріщина. Тоді довелося б купувати нове. На щастя, під час демонтажу скла, воно залишилося цілим. І ось така кака відкрилась нашому взору Далі буде
Здираючи покриття даху неможливо не зачепити і ті верхні боковини. Тобто їх треба фарбувати. А це значить треба робити переходи на бокові стійки. А переходи це помітно, адже ідеально фарбу підібрати доволі проблематично, це я вже знав бо фарбував раніше бампер і крило. Також по кузову були всякі дрібні косметичні косяки, як то сколи на капоті, потертості на колісних арках , покоцані пороги, словом, нормальні сліди щоденного використання автомобіля Але всі ті дрібниці в комплексі формують загальний образ автомобіля. Фактично не потребували втручання три елементи - передній бампер, праве переднє крило і двері багажника. Все решта мало більші чи менші баги. Через протікання протягом року потребувало втручання і днище машини. І все це разом просто волало до мене "треба фарбувати машину повністю!". А тут ше майстер Тарас добив мене, запропонувавши мега-гуманну ціну на свою роботу. Відтак, було прийняте вольове рішення - фарбуєм повністю. На користь цього варіанту також була перспектива не підбирати фарбу, а просто купити її в банках. А це гарантія, що машина буде вся однакова, а не франкенштейн з різних кусків як досі Ну і така фарба дешевша, ніж підбір. Отже, морально підготувавшись на мінімум два тижні стати пішоходом, я поїхав з майстром в магазин, вибрав фарбу і віддав Леона в його руки. Тарас жодного дня не шлангував. Кожен вечір присилав мені фотки процесу і розказував що де і як. Кілька разів і я під"їжджав щоб подивитись як поживає мій Леон Пороги виявились в доволі плачевному стані. Були належно оброблені, "забаранені" і пофарбовані Ну і так далі, все зашкурено, і погрунтовано, де треба, зашпакльовано В чорному грунті вигляд просто бімба. Аж задумався чи не лишити так - чорний мат з червоними смужками Далі буде
я не продаю і не планую а взагалі, з точки зору покупця, краще купувати машину про яку знаєш все. Нє?
Ще фото процесу Вимальовується результат Дах я вирішив робити чорним, мені так більше подобається А ще в чорний пофарбували нижню середню частину бампера
І ось сьогодні я нарешті забрав оленя. На радощах з"їздив в моє улюблене місто Жовкву і там зробив оленю фотосесію Весною Тарас його ще полірне, а наразі ми виглядаєм ось так
Ще декілька необроблених фоток, може так адекватніше колір видно Приємніше, скажу вам, на красивій машині їздити, ніж на покоцаній з запітнілими вікнами
По цінах приблизно так Фарба фірми mipa 3 літра 1600 грн Затвердник mipa 3 банки 300+ грн Інші матеріали шкурки, шпаклівки, грунтівки і тд десь до 1500 вийшло Зняти і поставити лобове скло 600 грн За роботу ми домовились на 10 000 грн, але коли добрались до порогів, то за них окремо ще довелось 1000 накинути І того в районі 15К все
15К по ходу дуже недорого... Недавно питав сусідів своїх, які 'на гаражах' малюють - то за Пассата мого заспівали близько 800 зелених. До речі @MARTINI - фотки бомба - з них реально якийсь календар скомпілювати...
Який нафік календар, фотки з телефона ))) Давайте берем фотографа з норм фотіком і їдем всі в Жовкву робити календар. А потім можна і кабіни заляти! Йо! Надіслано з мого LG-D802