Правильно. В мене коли тріснуло - зразу поїхав до них. Засверлили, саму тріщину не ремонтували(була невеликою і в мало замітному місці). Через день - тріщина пішла дальше, лечу знову, щоб засверлили. Через три дня - ситуація та сама, думаю їду в останній раз, нехай засверлять, а далі як буде - так буде. На третій раз було найвеселіше - кажу майстрові: Третій раз приїхав, він буде останнім, якщо тріщина піде далі - збиратиму гроші на нове. А майстер мені: - А чому Вам в перший раз, коли сверлили, не капнули клею у отвір? Я: - А я звідки знаю. Мене ніхто не питав, мені не пропонували. Майстер: - Тому Вам тріщина і збільшується. Так дати клею? Це буде додаткових 10грн.? Після тої розмови мене трохи перетрясло... Скло після того протрималось пів року - тріщина пішла далі. Заміна скоро...
Мені казали про клей, але тріщина вже майже 40см... 400грн відвалити, щоб воно пішло далі... не наважився я на такий крок. Краще за 500грн китайське поставлю. Думаю на довше стане.
Shaggy, розкажу історію свого вже минулого пассата, було встановлений тей польський NordGlass ( фігня остання), Взимку 2010 року, майже перед новим роком було сніжно і знімав двірники...в мене правий ричаг упав на скло і зробив паутину...мені це все вилізло боком рівно через півроку на мій день народження...до того часу тріщина була вже внизу на пів-скла...але на мій день народження за півдня вона просто поділила скло...це була неділя, в понеділок зранку поїхав, поміняв скло на Doraglass , так і продав, навіть за 2 пізніших роки зі склом нічого не було ( бо нове) та й зробили добре... а грошей віддав...щось близько 1000грн за все...
Shaggy, мої співчуття з приводу того, що сталося. Глянула на фотку - діагноз один: міняти шкло. Ті хлопці в Польщі сказали, що, якщо тріщина дійшла до краю (а в Тебе саме так сталося), то клеїти, варити, свердлити і теде НЕ МОЖНА! Сорки за невтішні новини. Але дарма викинеш гроші на всіляких Аннах, Світланах і інших а-нах.
Дякую за відгук! Просто в неті наприклад читаю то навіть про той китай хтось пише шо бомба всьо стоїть не тріскає від там ледь не цеглипадаючої... А хтось пише шо і гівно рідкісне. Так само і про нордгласс і інші вікна. Тому вибрати щось тяжко. Дорагласс це здається Труецьке? Поки їх не знайшов на своє авто. Чого дарма? Засверлювати і клеїти я сьогодні відмовився. Планую міняти скло. Залишилося вибрати на яке і коли...
Я писала, що ремонтувати такого типу тріщину - це дарма викинені гроші. Треба міняти скло. Про Nord Glass маю свою, позитивну думку. Це не китайське скло - це польський виробник. А якщо хтось втискає підробки під цю марку, то не варто хаяти Nord Glass.
Shaggy У нас ( Житомирський регіон) Дуже поширений турецький дорагласс, його на все майже ставлять ( у мене на машині бокові врізані саме такі, але й вони різні бувають) Чортопхай Ну у мене машина 2000року була...скло вже стояло не рідне...тому щодо польського скла = то філософське питання... А китайські скло теж бувають різне...просто вибір - то питання нині тяжке...
Сорри не удержался=))) аналах. Покупал я свой Кэт битый. Стекло было тресну и не хило, бо при аварии капот краем достал до нижнего угла. Ездил пару лет, пока не заработал 75 ойро и 250 гривень на замену. Поменяли на китайское на АННЕ. Через 3 дня отвалилось зеркало заднего вида, до сих пор без него езжку. Хороший ведать клей у них -_- Через 2 месяца после замены, на Стрийской трассе, ехала фура и из под колес прямо над тем местом где крепление зеркала заднего вида, попало 2 маленьких камня. Были 2 небольшие паутинки размером 2-3мм. Потом с приходом холодов, эти паутинки, начали разрастаться. И в результате(сейчас) на всё стекло у меня трещина. Я принципиально не клеял, бо это всё временно. Вот что хочу сказать! У меня стоит китайское стекло. Это полное г... не знаю как другие бренды, но это со временем получило мелкие сколы с песчинки. При встречном свете, выглядит не ОК... Даже старое треснутое, было намного лучше китайского теперешнего. Я бы брал Б.У, НО ОРИГИНАЛ А если позволит бюджет, то фирменное не дешевое.
Колись на Анні клей був як клей. Може хіба як настукати конкретно, то і робили добре, я цього не заперечую, але ж робили! А щоб ось так відмовити клієнту, чому він не сказав, що треба туди клей лити при засверлюванні - ну це вже зовсім межі порядності втратили. Та звідки той клієнт може знати що туди треба лити, а що не треба. Бо якби знав - сам би і зробив це все, навіщо тоді послуги таких фірм... Я думаю, що керівництво чи то власники фірми мало контролюють персонал. Ось цей персонал тепер за окремі 10 грн. додає той клей, який би мав додавати згідно процедури засверлювання автоматично та по замовчуванню, а що головне - в прайсову ціну, а не окремо собі на карман. Шег, міняй скло на хороше, не думай відразу про погані випадки, чому обов'язково має відразу щось статися з ним знову? Адже бомба два рази не може влучити у одне й те саме скло Як варіант економії - взяти вживане, добре його оглянувши. Чому відразу воно має отримувати якісь деформації. Та й воно має мати якийсь розрахунок міцності на ті деформації. Ціле ж скло купляєш, нехай його і деформувало там на попередній машині, але ж не трісло воно. Ну а трісне таке скло - тоді вже пряма дорога за хорошим дорогим склом. Якраз до того часу і назбираєш грошенят, навіть на два нових скла, от побачиш
Вживаного оригінального на 15 річній машині не буває. А як буває то воно таке поцарапане що ну його.. 15-20 рків дороги дають своє. Шег ти вроді уже грамотний а тебе розводять... У тріщині сверлять кінець і запускають клеєм засверлене місце і 3-4 см до тріщини і того 50-60 грн.Ніхто всю тріщину не запускає клеєм. Видно на тій Анні дійсно скурвилися. Ще ремонтують скла на Пелехатого як їхати до бувших гаражів Електрона... в крайньому випадку 1.5 роки тому ремонтували і ціни були людські. Взагалі то скло міняють або перед продажею або перед поїздкою за границю... от і думай, а по наших дорогах камінці лапаєш чуть не кожний день... вчора якогось горобця злапав, але удачно тільки піря полетіло.....
Коли міняв скло на своїй машині, - спершу взяв вживане приїхав на заміну - почали рахувати додатково за ущільнювач, виходило майже те саме, що взяти нове (з новим ущільнювач йде у комплекті), тому встановив нове. Доречі на той час коли міняв (2-3 роки тому), дешевше ніж на Анні було на Зеленій, перед кільцем на ДБК, здається ось ця фірма http://www.avtosklo.lviv.ua/ , недалеко від твого місця роботи, зателефонуй туди...
Та от навіть не знаю... Поцарапані вони всі. Світяться на сонці і ввечері при фарах, тому не схиляюся до такого варіанту. Та й реально вийде теж не дешево. 400грн скло + 150грн гумка + робота... Гривень 700 вийде точно. Ви бачили скільки камнів і бруду на дорозі?? Воно щодня летить на скло... Який сенс переплачувати 700-800грн?? Де логіка? Так воно і є. Так і казали, що можна так зробити, але тоді майстри майже 100% казали шо тріщина піде далі. У випадку, якщо заливати всю то 80%, що вона витримає. Але та тріщина швидко росте, тому я думаю що воно трісне і далі. Ну от я і не знаю чи пустять мене в Європу... Коротше буду міняти на нове, яке, ще не визначився.
Подзвонив. Цитую: "900грн - Китайське з тих кращих, яке ми ствимо скрізь і всюди. Pilkington буде коштувати 1600грн". Ціни з роботою і ущільнювачем новим. Ото вибір блін складний))
Вставлю і свої 5ть копійок: від комінців незастраховане ніяке скло ні за 500грн ні за 1600грн. Маю на своїй реношці рідне оригінальне скло яке тріснуло від попадання камінця (блискавки на пів скла). На Г2 колись теж ставив китайське то єдиним його недоліком це слаба закалка зовнішнього шару а це приводить до швидкого царапання самого скла + безліч мілких сколів. А так скло нічим не гірше від більш дорогих аналогів. Я рекомендувати автору нічого не буду, бо не мав справ з Pilkington, але я б шукав якомога ближче до оригіналу, тільки не Б/У.
Тобто скла за середньою ціною в них не має, тобто якогось польського скла (типу НордГлас), тільки китай або дорого? Попробуй ще кудась подзвонити на інші фірми. До речі якщо в тебе є залізна рамка на склі лобовому, то її краще нову заказати, ну по крайній мірі мені так казали коли міняли моє лобове (майже дослівно слова майстра: "Я не зможу її зняти не пошкодивши, буду старатися акуратно, але мушу попередити, якщо би вона була пластмасова то без проблем, а так як залізна її потім не вирівняєш ідеально"). Так як я не мав часу чекати на нову рамку, бо машина стояла, тому не міняв її, зараз в двох місцях вона трошки зігнута, тобто видно що не оригінал, на швидкість не впливає, але май на увазі за таку штуку.
Не факт, але і заперечити не можу, бо не знаю як та рамка знімається і кріпиться. Я просто хочу попередити Шега, що така штука можлива. FYI