Обговорення неясностей в ПДР

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Nick Wolf, 19 жов 2010.

1. tzvarich2010

tzvarich2010 Новачок

B-3
    Коротко.Правий ряд дороги є основним,лівий для маневру.Як відповів мені один инспектор по кільці в правому ряді можеш їздити хоть цілий день і всі тебе мають пропустити.

2. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Щось занадто вже часто той лівий ряд використовується тими маневровими. Маневрують і маневрують. Так, що аж бампера тріщать.

Загалом, хочу продовжити цю тему до обговорення, бо маю ще днезлічену кількість питань.

Отже, ситуація, як на рисунку. Два варіанти розвороту - зеленою стрілкою та червоною. Ніяких знаків на кшалт заборони розвороту перед цим місцем немає. Двійна суцільна лінія стає переривчастою. Питання - чи можна тут розвертатись у спосіб, як показує червона стрілка, чи лише як показує зелена? Чи взагалі не можна? Навіщо тоді переривається суцільна лінія? Лише для виїзду з бічних вулиць?

Прохання висловлювати думки, а ще краще аргументувати з посиланням на конкретні підпункти діючих ПДР.

3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Якщо немає заборонних знаків, то можна робити розворот за червоною стрілкою. Зелена ж стрілка передбачає виїзд за межі перехрестя і такий мневр заборонений, у цьому випадку лише поворот наліво.

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Розмітка 1.7 (переривчаста лінія з короткими штрихами і рівними їм проміжками) — позначає смуги руху, а також напрямок головної дороги в межах перехрестя;

Жодних заборонних дій вона не несе. Коротка лише тому, що довга не поміщається на малих перехрестях або її складно там ідентифікувати.
    Можна. розвертатись можна у всіх випадках, де дозволено поворот ліворуч крім випадків де це заборонено :)

Для такого випадку використовується інша розмітка, а саме 1.11

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Тема про розворот в нас тут дуже активно свого часу обговорювалася. Навіть було опитування , по якій стрілці розвертатися, по червоній чи зеленій.

Правильно,звичайно ж по зеленій, бо по червоній ти в місці розвороту опиняєшся на зустрічній.

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    по червоній не можна. Тільки зеленою. Якщо праводруч рухається теж транспортний засіб, ви маєте уступити йому дорогу, відповідно на ту сторону де намальована червона стрілка.
    І по всій теорії навіть потрібно виїжжати в лівий ряд.

Був випадок в мене біля гуртового шувару. Зупинив даїшник і просто попередив, чи порекомендував рухатися правим рядом, щоб не заважати розвертатися автомобілям зустрічної смуги, якраз така сама розворотка, тіки через клумбу.

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
  8. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Там описана зовсім не така ситуація. Я привів ситуацію, коли треба розвернутись на 180 градусів на дорозі, яка розділена двійною суцільною, без будь-яких газонів, за якими можна сховатися і не закривати смугу руху. Це в місці, де дотикаються дві другорядні дороги, скажімо виїзди з заправки, і це місце позначено переривчастою лінією з короткими штрихами і рівними їм проміжками. Чомусь мені дуже підозрілим є маневр по червоній стрілці, з точки зору ПДР. І, мабуть, недарма на подібних місцях чергують продавці смугастих палиць.

На мою думку, якщо треба повернути на 180 градусів, треба рухатись по зеленій стрілці. Там собі десь розвернутися за межами цієї широкої дороги і виїхати по зеленій стрілці в потрібному напрямку. Як варіант, це місце призначене для виїзду з другорядних доріг не лише направо, але і через цілу смугу наліво. А ось розвертатись в цьому місці, відчуваю, що не можна. Але підтвердити це штрафом дуже не хочеться. Ділянка дороги дуже жвава. І там не завжди вдається проїхати по зеленій стрілці, не те, що по червоній.

9. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    та ну хлопці яка зелена, по червоній можна, це ж випадок той самий що і з трамвайною колією, тільки колія замість 2 суцільних. схоже перехрестя тільки Т-подібне є на княгині Ольги тій самій.

в мене правда ще є запитання на котре багато відповідей отримав. різних Яку смугу потрібно займати при розвороті на Т-подібному перехресті по червоній лінії зовнішню чи внутрішню з перестроєнням на зовнішню? як на мене то зовнішню відазу.
    вибачення що вставив своє запитання

10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ок, їдеш ти по червоній. А з верхньої дороги тобі назустріч хтось зелений їде прямо в лоб... При цьому він на своїй смузі і нічого не порушує...

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ну, так і ніхто не каже, що рухаючись по червоній стрілці з малюнка, водій нікого не повинен пропускати. Тут суцільне правило "перешкоди з правого боку" :morning1: Всіх пропускаєш і їдеш.

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Як він може його пропускати? Якшо він з ним на одній смузі, то він мусить або здавати назад, або все таки включати мозок і вирулювати на зелену траекторію. Тому правильним буде рухатися відразу по зеленій шоб не попадати в такі ситуації

13. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Щоб було більш ясно, на схемі намальована частина дороги по вул. Вол. Великого в районі №№6-10, де вул. Янева, перед заправкою. Там ще зебра трошки далі є. А далі є ще одне неясне перехрестя, але вже зі світлофорами. Але про нього пізніше.

14. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    тобто Ви пропонуєте рахутися по зеленій і куди ,? якщо там нема можливості розвороту? за правило перешкоди справа то зрозуміло і тут знов моє запитання чи можна ставати в внутрішній ряд? якщо так тоді ті що з бічної виїжджають вже не перешкода залишається тільки пропустити тих що прямо рухаються по праву руку і тих що з бічної повертають наліво , думаю більшість так і їдуть, праоте не впевнений що це правильно

Останнє редагування: 3 лис 2011
  15. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Моє розуміння питання було таке: "чи повинен водій при розвороті заїзджати у прилеглу вулицю (куди заводить зелена стрілка) чи ні?". І моя відповідь була "Ні, не повинен". А вже, стосовно як там стрілки акуратно намальовані на малюнку, то вже інша пара "коліс":D

Завжди потрібно повертати, чи розвертатись так щоб опинитись на крайній правій смузі. І звичайно, перед поворотом чи розворотом потрібно зайняти крайню смугу відповідно (для лівого - ліву для правого - праву).

16. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ясно, значить ми на різні питання відповідаємо :) Якщо питання в тому, то не бачу причини чому тут не можна розвернутись. Хіба що там є якісь знаки наказові чи заборонні. А якщо знаків нема, то керуємося розміткою

17. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ой, а я не впевнена, що є таке правило. Адже тоді, розвертаючись, ми перетинаємо дві смуги руху (ліву і праву), чим створюємо додаткову аварійну ситуацію. На мою думку, з розворота треба займати крайню ліву смугу, а тоді з поворотниками з'їжджати в праву (якщо, звичайно, не їдеш ТІР-ом). Але цікаво, що на це ПДР.

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Друзі, тут мова про ПДР. Дуже раджу всім розуміти, що від кількості особистих думок вони не змінюються. Так само як і від емоційного сприйняття ситуації.

Базуючись на відсутності дор. знаків і вказаній розмітці ПДР дозволяють здійснити як поворот ліворуч так і розворот. Логічно, що потрібно пропустити зустрічний транспорт. Щодо займання смуг - то крайню праву слід займати після здійснення розвороту, це потрібно здійснювати завжди при їзді, у нас правосторонній рух. Щодо того, який ряд займати під час повороту, то не регламентується, визначається у першу чергу радіусом розвороту авто. До речі, коли розворот забороняє здійснити максимальний виворот керма, водій повинен знайти інше місце для розвороту, оскільке це викличе порушення пдр у частині руху заднім ходом.

19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А як тоді прокоментувати цю рекомендацію дайця, якщо ми з розвороту повинні зайняти відразу праву смугу?

ПиСи. Як тоді виглядає розворот, якщо ми маємо, наприклад, три смуги руху в один бік? Я розвертаюся сходу в крайній правий ряд? Здійснити такий розворот безаварійно на рухливій дорозі - немає жодних шансів. І про емоції тут не йдеться. Хочеться зрозуміти, щоби не створювати аварійних ситуацій.

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Думаю, тут справа формулювання, мабуть любить скорочувати :). Він мав сказати так: після завершення маневру розвороту водій повинен переконатися у відсутності транспорту на суміжних смугах та зайняти крайній правий ряд. Таке повинен робити кожен водій після будь-якого маневру, хоч рушання з місця. Пункт 11.2 діючих пдр.

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)