Обговорення неясностей в ПДР

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Nick Wolf, 19 жов 2010.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    уточню: їдемо не тільки прямо а у всіх дозволених напрямках.

2. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    то я так, коротко і спрощено, схематично...

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Для мене це не просто, дуже не просто!!! Бо це означає, що в нашій державі не можна їхати на зелене світло світлофора!!! І жодні додаткові умови мене при цьому не цікавлять!!!

Я просто хочу знати: чи на головне зелене в нас їдеться, чи ні. У цілому світі відповідь беззаперечна: зелене дозволяє рухатися, червоне - забороняє. Потім вже є нюанси. Але ТАК і НІ не мають подвійного тлумачення.

4. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    ОООО! Власне я про це і торочу!!! А правила кажуть, що вправо їхати заборонено, якщо горить головне зелене, але не горить стрілка!!!

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    наприклад на перехресті Студентська-Левицького є така додаткова зелена секція зі стрілкою в напрямку Погулянки.

при цьому основна зелена секція має дві стрілки - вліво і прямо. Тобто коли загорається основне зелене то ти бачиш шо їхати можна наліво або прямо, а праворуч треба чекати поки загориться додаткове.

я сам не бачив, але люди розказували шо за поворотом колись стояли менти і тормозили тих хто їде направо при основному зеленому. Отаке...

6. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Бо тоді це не є дозволений на даний час напрямок :)

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Погулянка і дві додаткових секції - це для мене заскладно :girl_angel:
    Такий елементарний світлофор є на повороті з Любінської в... Кульчицької чи що (Любінська пішла до летовища), а та пенпердикулярна - за хвилю буде переходити в Патона. Горить головне зелене, а я не маю права з крайнього правого ряду повернути вправо, бо не горить додаткова секція! А за рогом, хлопці розказували, люблять пастися ментозаври. Я завжди спеціально повертаю на головне і виглядаю тих "друзів" водія, щоби розпочати з ними предметну дискусія, а їх нема!!! :diablo:

8. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    І даремно, нічого хорошого з тої дискусіїї для тебе не буде.
    І оскаржування в суді не допоможе. А нервові клітини не відновлюються. В житті є набагато тупіші, дратівливіші, беззмістовніші правила (бюрократія всяка, наприклад). Не варто починати з невинної додаткової стрілки. То ПДР! вони кров'ю написані. І так зараз понаставляли тих додаткових табличок (зелена стрілка на білому фоні, показує вправо), то всі вже лізуть треба чи не треба, їм не доходить, що то Виняток, а не Правило...

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    От Ти і дійшов до того, що мене мучить! Для мене ГОЛОВНЕ зелене - це правило, а все, що біля нього - вийняток. ПДР кажуть, що головне зелене - не правило, якщо біля нього присобачений такий-собі вийняток у вигляді стрілочки вправо.
    Мене зараз цікавить тільки і виключно стрілочка вправо!!! Бо, на моє ІМХО, вона повинна загорятися тільки тоді, коли горить головне червоне. А, якщо горить головне зелене, то можна рухатися у всіх напрямках, при дотриманні правил, тобто, якщо тобі наліво, то ти першим починаєш рух, виїжджаєш на позицію для повороту вліво, пропускаєш усіх, хто рухається прямо і направо, і тільки тоді повертаєш вліво. А мене цікавить та триклятуща стрілочка вправо!!! Адже, якщо горить головне зелене, то я ніяк, ну ніяк не буду перешкоджати тим, хто рухається перпендикулярно, бо для них у той час горить червоне і вони просто стоять!!! То чому ж я не можу повернути вправо?

От моє питання!

10. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Стрийська - поворот на Сахарова направо: все як ти кажеш, і з гайцями включно. Єдине пояснення: в той час там пішоходам зелене, перейти Сахарова безперешкодно...

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Все-таки, частково, погоджуся з Чортопхай.
    І тільки тому, що вимкнений сигнал є забороною. То нонсенс в темну пору доби, для водіїв, які не знають що там є додаткова секція! Фари а ж так високо не світять, що б дозволити її побачити. Сам пару раз попадав в таку ситуацію: світиться зелене - я собі повертаю, але краєм ока зауважую, що там ніби є додаткова секція і вона не світилася :girl_angel:

12. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    АААА! Та то - зовсім інший компот! Ти починаєш поворот, бо головне зелене тобі це дозволяє, перед пішохідним переходом зупиняєшся, пропускаєш пішоходів і закінчуєш маневр!

13. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А ще буває, що додаткову секцію тимчасово (на місяць-два) відключають. Той, хто їде вперше, має стояти, доки не загориться додаткова???

А по моїй дорозі далі є ще цікавіший момент. От та вулиця Кульчицької, чи як її там, плавно повертає вліво (і вважається головною дорогою) і стає Патона (Travel, кажись, то Твій район - підкажи, чи я знов ніц не напльонтала в назвах вулиць). А прямо (до мотозаводу на Городоцькій) іде другорядна. Над нею висить світлофор!!!, а поряд - зелена стрілочка на білій картонці!!! Хтось пояснить, нащо там той світлофор, якщо стрілочка каже безперешкодно їхати прямо?

14. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Зелена стрілочка на картонці буває тільки направо, прямо ще не бачив, і воне не каже їхати безперешкодно, а нівпаки, Тільки якщо ти нікому не сворюєш перешкоду!
    А за світлофор не скажу, не знаю того місця. Але світлофора деколи не допросишся, їх ставлять деколи, аж тоді, як на цьому місці щось серйозне трапиться. Видно були випадки...
    Взагалі, все в житті не просто так. Просто ми не завжди це можемо зрозуміти. Але треба/можна намагатися.... :)

15. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Пішоходів завжди тре пропускати, навіть у випадках, коли вони пруть на червоне, чи навіть, у недозволеному місці (ну не давити ж :D). І світофор тут нідочого.

А на рахунок що додаткові секції не прцюють часто - то правда, по-дорозі на Шацьк, у Володимирі, сам простояв хвилин 10 так, спочатку думав що пропустив переключення, і ще мусив трохи почекати... добре що з заду нікого не було (не сигналили), а може зле що не було? То що? По правилах я там досі мав стояти?

З.І. Зелена стрілка на картонці може бути лише навпроти червоної секції і дозволяти поворот (а не рух прямо), і як сказано вище, лише у випадку якщо не створюємо перешкоди іншому транспорту чи пішоходам.

Останнє редагування: 13 гру 2011
  16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Паганюче там місце, але мушу колись проїхати капку далі, запаркуватися, вернутися пішки і зробити фотку. Бо справді, без 100 грам - ніяк! :D
    Дякую за нинішню дискусію. Продовжимо, коли будуть фотки. :dance:

17. andsag

andsag Active Member

vw 2 1.6
    Клубна карта:
    000412
    там действительно прямо

18. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Як будеш кататися в тому районі, а саме, з Любінської повертати в Патона, зверни увагу на тих два світлофори (бо один ще є для головної дороги :dance2:) і зелену стрілочку на білій картонці, яка показує прямо. Вони Тобі сподобаються, впевнена! :yes:

Нє, я такой мушу то сфоткати!!!

19. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Не раз там їздив ( в тому числі і на зїзди), а такого не зауважував :D
    Тре дійсно перевірити.
    Але якщо так, то поворот наліво, червона секція світлофора (того що регулює поворот на Патона) мала б бути з намальованою чорною стрілкою в ліво, або сама у формі червоної стрілки вліво, і зелена аналогічно. ІМХО.

20. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Буду сприймати це, як компліман :blush:

Наліво повертає головна дорога :D, для якої є свій світлофор (ОК). Поряд із тим світлофором для головної дороги висить світлофор для другорядної, яка йде прямо :dance:, а поряд з тим світлофором для другорядної дороги - стрілочка на білій картонці, яка показує прямо :lol: Фсьо! Ржунімагу! Згадую цих два повороти, як кінокомедію. Але я то мушу розкласти на складові. Інакше спокою мені не буде! :russian_ru:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)