Обговорення неясностей в ПДР

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Nick Wolf, 19 жов 2010.

1. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я думаю за вихідні дні я згадаю де читав, і знайду координати цієї людини.

П.С. Маю купу справ сьогодні, і ще хочу встигнути на з'їзд.:gamer:

2. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Знайшов у себе лист, де йде мова про проїзд кільця.
    Запитання

Відповідь

Потрібно пошукати в неті, я думаю можна знайти як з чим чоловіком звязатися.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Все просто - форма світлофора. Так само як і форма знаку "стоп" є восьмикутною і водій знає, що це за знак, навіть якщо він засипаний снігом чи не освічений.

4. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    16.9. Під час руху в напрямку стрілки, ввімкнутої в додатковій секції одночасно з жовтим або червоним сигналом світлофора, водій має дати дорогу транспортним засобам, що рухаються з інших напрямків. Під час руху в напрямку стрілки зеленого кольору на таблиці, встановленій на рівні червоного сигналу світлофора із вертикальним розташуванням сигналів, водій повинен зайняти крайню праву (ліву) смугу руху та дати дорогу транспортним засобам і пішоходам, що рухаються з інших напрямків.

Ось і мова про додаткову табличку, яка частково скасовує дію світлофора.

Наскільки я знаю, то якшо на світлофорі є додаткова секція(стрілка), то обов'язково на основній зеленій секції має бути контурна стрілка, яка вказує для яких напрямків то зелене дії (бо можливі різні варіанти). Якщо контурної стрілки немає, то тоді можна спорити, оскільки їдеш на основне зелене.

Останнє редагування: 16 гру 2011
  5. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Або десь в небесах, як до прикладу, на вулицях Руставелі нижче будинку 7 (як їхати з гори від Стрийського базару, де внизу ходить лише громадський транспорт) або по Сянській вниз від пл. Старий ринок при виїзді на вул. Хмельницького.

Ввечері не те що тих знаків, навіть форми їх не видно. Хто не знає, той точно порушить. А в ПДР написано, що знаки мають бути і чисті, і освітлені при потребі, і розміщені так, щоб їх було видно, а не ховатися як ті полосаті підарацці. Не маю часу шукати зараз, але точно знаю, що має це все бути там описано. І якщо знаки чи розмітка не відповідає ПДР, то вона не є дійсною і всі штрафи за порушення такої совдепії сміливо можна оскаржувати в суді. Хіба не так?

6. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Одозначно, що так. Знаю що переважна більшість таких справ вирішуються на користь водіїв. Але проблема в тому, що більшість водіїв не хочуть мати справи з нашими судами і стараються домовитися на місці. А проблеми то лишаються (((

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Мені здається, що найбільша проблема не в тому, що водії не хочуть мати справи з судами чи кимось на дорозі зі смугастим патиком. Проблема - в незнанні ПДР.
    Перефразовуючи один крилатий вислів, скажу, що неможливо напам"ять знати всі ПДР, але треба того прагнути. :) Хоча б для того, щоби тебе на дорозі не взували всі і кожен прохач з паличкою.

8. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Взято з http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=86716783&postcount=6207
    "... міський відділ ДАІ вже давно приймає пропозиції щодо встановлення дорожніх знаків, і що головне до суттєвих та таких, що не потребують капітальних витрат, прислухаються. Учасники форуму живуть в різних кутках Львова, користуються різним транспортом, тому можливо у Вас є якісь грамотні та конкретні пропозиції щодо удосконалення дорожнього руху.
    Прошу викладати назву перехрестя, який знак встановити, та коротке обгрунтування(можливо з схемою).
    Згодом ці пропозиції, опишемо листом і від імені користувачів цього форуму надамо для розгляду..."
    Тобто якщо все грамотно подати і дійсно зміна буде потрібна то від наших листів може бути результат.

Останнє редагування: 17 гру 2011
    • Подобається Подобається x 1
  9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Такс!

Наступна заморочка у Львіві. Перед нами - перехрестя з вул. Замарстинівською (точніше скажу за хвильку).

Питання: як його правильно проїхати?

10. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Отже, додаткова інфа щодо фоток.

Це перехрестя Замарстинівської з Липинського.
    На першій фотці видно, що знак регулює рух трьома смугами. Але ті авта з навпроти їдуть "в лоб" крайній лівій смузі.

По другій фотці питання: як повернути вліво, якщо виїжджаєш на зустрічну колію? А, якщо не виїжджати, то мусиш перетинати три смуги руху назустріч.

Трохи заплутано пишу. Але мене зрозуміє той, кому доводиться їздити через те перехрестя. Зрозуміє і доповнить питання додатковими поясненнями. ПЛЗ,

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Судячи з наведеної інформації, для водія все просто. Поворот ліворуч повинен здійснюватися з трамвайної колії попутнього напрямку. Виїзд на інші полоси заборонений, оскільки веде за собою виїзд на трамвайну колію зустрічного напрямку, заїзд на яку заборонений пунктом 11.9 пдр. Тому вони можуть бути і не позначені жодними знаками як зустрічні. Правильно робить водій Туарега, неправильною показує жовта стрілка ліворуч від нього. Перетинання колії зустрічного напрямку дозволене при повороті ліворуч, оскільки в такому випадку це вже не зустрічна колія а перпендикулярні рейки (після зміни напрямку руху вона вже не буде зустрічною). Тому в даному випадку все просто для водія в даній ситуації.

Чортопхай, далі краще не читати, щоби не заплутатись. Я попередив :)

Але там є помилка тих, хто встановлював правила руху. І полягає вона ось у чому:

По-перше: Якщо водій Туарега не був би львів'янином, то він би їхав по зустрічній полосі, не знаючи цього і відверто провокуючи аварійну ситуацію (відсутні знаки про початок зустрічної полоси на місці фізичного продовження монотонного покриття та обов'язковий з'їзд праворуч).

По-друге: Не будучи місцевим, він міг би законромірно виїхати на зустрічну, оскільки побачив би перехрестя вже після того, як праворуч від нього почалися трамвайні рейки зустрічного напрямку і для займання крайнього правого ряду йому би довелося порушувати ПДР в частині:

. Власне тут для зміни рядності є потрібний саме виїзд а не перетинання, а він заборонений.

По третє, при організації руху трамвайною колією, ці організатори прямо провокують порушення водіями, які звертають праворуч або ліворуч з трамвайної колії п. 11.8 пдр
    , ставлячи деяких водіїв у безвихідне становище, перед вибором порушувати одну або другу заборону або ж їхати у напрямку, не потрібному самому водію.

Тому в цій ситуації ідеальним би було введення таких правил, коли рух автомобільного транспорту повинен відбуватися поза межами трамвайних колій, адже ширина проїжджої частини дозволяє організації двостороннього руху. Для цього достатньо було нанести відповідну розмітку.

• Подобається Подобається x 1
  12. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Так цей пункт власне говорить про можливий проїзд на заборонений знак світлофора, і аж ніяк про ігнор знаку/таблички "СТОП", про що і був мій пост.

+1 sirocco
    знак однозначно недостаьній на тому перехресті, потрібна розмітка, але... по колії її не нанесеш, хоча...

13. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Судячи з фото вони були зроблені дуже давно.
    Доруга ця що перпендикулярна (Липинського) вже півроку як після ремонту.
    Розмітка вже зроблена давно. Всі повертають ліворуч як жовта стрілка біля туарега.
    Правда я незауважив чи розмітка позволяє:pardon:(вона там вже трошка затерлась) там всі стараються проскочити чим по скорше і ще ніколи непроїжав коли трамвай їде на зустріч, но те що вона багаторядна знаю точно:yes:. Буду там проїжати постараюсь розгледіти.

14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Ні, її достатньо нанести за метр від колії. Хоча, здається, вже хтось допер. Цікаво, чи справді допер чи таки знову щось вчудили. Буду вдячний за фотку нової розмітки.

15. baksius

baksius Місцевий

Завтра зроблю якщо незабуду і якщо буде її добре видно.

16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А я не погоджуюся зі scirocco, тому що, як би там не їхав, все-одно порушуєш. Шкода, що scirocco заборонив ТІЛЬКИ мені читати подальше його пояснення. Можливо, там було щось докладнішого, ніж те, що він мені дозволив прочитати.

baksius, фотка взята з мапи Львова на язі (yahoo), яку порекомендував bass. Факт, що фотки там трохи застарілі, але супер, що воно взагалі таке є!

ІМХО, знаки і розмітку там треба впорядкувати, бо ті, хто їде так, як туарег, руками і ногами будуть битися, що для них є принаймні дві смуги руху, і ніколи не погодяться на одну (як це випливає зі знака, якого їм не видно - про рух трьома смугами).

Суть правил і дорожньої розмітки в тому, щоби вони були інтуїтивними, і тільки допомагали водієві проїхати правильно складне перехрестя чи інший відтинок дороги.

А не так, як я у передноворічну ніч у клятому Мукачеві тричі їхала тим самим мостом, бо вони, гади, поставили вказівники на Ужгород і на Чоп, а ні на Київ, ні на Львів там ся не їде!!! :diablo::diablo::diablo:

17. baksius

baksius Місцевий

Зробив фотки. Scirocco був правий. Трошка під фотошопив тому що погано було видно.

А це реальна картина як там їздять.

Які будуть коментарі?

18. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Дякс за актуальні фотки!

Хлопці, проблема справді велика і добре би було її вирішити!

Ну які можуть бути коментарі? Через відсутність чітких знаків і розмітки, народ їздить, як карта ляже.

Той срібний на першій фотці - взагалі Шумахер! Виїхав не тільки на зустрічну смугу (ще й трамвайну), а на другу зустрічну!!! Так, як він поїхав, точно їхати ніззя!
    Але! Якщо стояти в крайньому правому ряду (єдиному), то ти ніколи не повернеш вліво, бо тобі треба перетнути дві смуги руху назустріч, а тебе просто не пропустять, навіть якщо їм вже буде світити два червоних світла!!!

На жаль, на фотці не видно жодних знаків, крім "Виїзд на головну дорогу".

19. baksius

baksius Місцевий

Так знаків і не буде видно тому що їх там нема:D.
    І впринципі і немає бути. Є одна смуга руху і один для неї знак "дати дорогу".

Останнє редагування: 4 січ 2012
  20. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    І з другого боку також нема (маю на увазі дві смуги руху прямо і одна вправо) ??? : Wacko1:

А як же ж народ організовується у дві смуги руху з одного боку і тільки одну - назустріч, якщо там - переривчаста лінія???

Тепер я вже взагалі нічого не розумію!!! : Кричати:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)