Обговорення неясностей в ПДР

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Nick Wolf, 19 жов 2010.

1. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Народ організовується у дві смуги томущо так є переважно на всіх перехрестях і тому незауважують зустрічну колію і погано видну розмітку, тут спецефічно йде зустрічна колія і тому така плутанина. Якби колія шла нормально по своїй стороні я думаю питань поцьому перехресті би не було.

На рахунок знаків з другого боку незнаю я зранку спішив. Треба буде глянути. Но з цієї сторони вроді все ясно.

Останнє редагування: 4 січ 2012
  2. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ти і далі наполягатимеш, що тут ніякі знаки не потрібні???

3. baksius

baksius Місцевий

Там треба обновити розмітку, хоча сумніваюсь що поможе.
    Якийсь додатковий знак непомішає але щоб ще більше незапутав водіїв.
    Інтересно що там робиться коли трамвай на зустріч їде? Напевно як таракани хто куди:D
    Хоча зовсім не смішно.

Мені знайомий десь місяць тому розказував що його співробітник там попав в ДТП з участю трамвая правда я тоді неприда цьому уваги і подробиць нерозпитував но памятаю точно що причина була в русі зустрічного трамвая. І що співробітник виявився неправим.

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Мдя, бардак ще той :) Друзі, хто живе або працює біля міського ДАІ, роздрукуйте їм останні сторінки цієї теми, може відреагують. Або хоча б лінк імейлом, ситуація реально небезпечна. Хто би взявся?

5. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Листи треба писати!!! Від імени Львівського фольксваген клюбу!!! З повним обгрунтуванням!!! ІМХО

6. baksius

baksius Місцевий

Чортапхай Ти в нас сама багатослівна, вмієш чітко і зрозуміло висловлюватись, описати будь-що так що буде зрозуміло будь-кому та щей по журналістському це приподати. Можливо візьмеш ініціативу в свої руки і складеш листа від імені клюбу.
    І можливо хтось знає як і куда його відправити. Може щось з того вийде.

Тільки щоб там не почали гайці пастись після листа :) .

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    ТОбто, ініціатива карається? : LOL:

А про мою багатослівність - це комплімент? чи пряма мова?

Не проблема - я можу вичитати і підправити листа, додати щось типу того: щоби єдиною вашою реакцією не було виставлення постів ДАЙ, що будуть штрафувати нас, водіїв... і т.д.

Але тут ідеться про описання ситуації: що є, в чому проблема, чого ми від них хочемо. А я того, при всьому бажанні, не потрафлю... Треба бути добре обізнаним з правилами (і неписаними правилами!!!)

Так що, якби хтось зробив кістяк, то я би охоче наростила "м"ясо".

Бо переконана, що цього не варто так лишати.

Так що давайте разом. Хто ще візьметься?

8. baksius

baksius Місцевий

Я мав на увазі товариська. Це скорше комплімент :) але не будем флудит.

Я тоже не сільон в таких речах.
    Треба когось шукати.

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А що на це наші Адміни?

А що скажуть колеги з Клюбу?

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Колись, до ремонту, всі там так і їздили у дві полоси: одні наліво, інші прямо або направо (це з боку кінцевої трамвая). З протилежного боку ніякого знаку рядності не було, була одна полоса і поруч колія трамвайна у цей ж бік. Поворот наліво був заборонений, як і зараз, але тоді це був окремий знак "повотор наліво заборонено". А зараз намалювали три полоси в сторону кінцевої трамвая, мабуть розширили дорогу. Хоча повертати наліво зі сторони кінцевої трамвая дуже небезпечно було і тоді, і зараз так само.

Треба писати листа. І не лише по цій ситуації. Але почати з неї. Та який варіант в цьому листі запропонувати? Вийнятків з ПДР ніхто робити не буде, та й зліва від зустрічної трамвайної колії ніхто їхати не дозволить.

А ось поворот наліво можуть заборонити запросто. В нас не вміють використовувати багатосекційні світлофори так, щоб вони якось не просто включались або одні їдуть у всіх напрямках, або інші. Як, до прикладу, на наступному великому перехресті по тій же вул. Липинського. Повернути наліво з Липинського на Миколайчука чи Промислову практично неможливо при інтенстивному і навіть не дуже русі. Чи не кожного дня на тому перехресті аварії. Саме багатосекційні світлофори з правильною роботою змогли б допомагати на таких перехрестях, ІМХО. Але це все гроші, гроші, гроші. За що ж гелікоптери утримувати, за що будувати для них площадки, дороги до тих площадок і т.д. і т.п.

До речі, в дайців є спеціяльні інститути зі своїми кандидубами та дохторами дорожніх навук, які б мали якраз тим і займатись, що прораховувати безпечні проїзди перехресть зі встановленням потрібних знаків, розміток тощо. Але чим вони там займаються, за що жеруть наші гроші та отримують дохторські зарплати, мені, до прикладу, зовсім неясно.

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Власне тому треба колективно порадитися. Наш народ обізнаний, тільки тримає ті знання для себе :)
    Слів бракує! Там робили ремонт колії! Її можна було перекласти метр лівіше і вже було б легше, бо лівий ряд авт не формувався би на зустрічній колії. Але тепер то вже порожні слова. Ніхто не стане перекладати свіжо покладеної колії. Треба випрацювати такий варіант, щоби був фінансово прийнятний для наших доблесних дорожно-патрульних служб.

Але писати треба. ІМХО :)

12. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    Народ допоможіть розібратись бо сталась непреємна ситуація.
    Може хтось знає перехрестя вулиць Скорини-Гашека (це біля тюрми на вул. Хуторівка). Це перехрестя рівнозначне і його потрібно переїзджати згідно правил перешкода справа, чи ті що виїзджають з Гашека повинні пропустити тих що їдуть по Скорини.

13. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Часто там їжджу, чесно кажучи, знака "дати дорогу" не пригадую там. Отже, мала би бути перешкода справа.
    Але: часто так є, особливо на Т-подібних перехрестях, той, хто їде по прямій вважає, що їде як би по "головній". Я коли з Гашека наліво на Скорини повертаю, завжди пропускаю всіх, хоча зліва там рідко коли є перешкода.
    Один тільки раз мене пропустили на Трускавецькій, Т подібне, я повертав наліво, а 1 чоловік по прямій, зупинився і пропустив. Я був приємно здивований. Хоча за логікою (читай правилами) якщо нема знаків, і жодна з доріг не має явних ознак головної, то діє правило правої руки.

14. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ой тяжко там судити дійсно. Я як з гашека їду то теж всіх пропускаю.
    Ну але взагаліто здається мені що вул.Скорини головна. Вона іде прямо, не змінюючи свого напрямку, а Гашека прилягає до неї.

15. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Я ж кажу, більшість, напевно, так думає. Але в правилах не сказано, що пряма головна. Зараз не хочу шукати, але при відсутності знаків, діє правило перешкода справа.
    Інша справа, водій, що їде по прямій не бачить, чи висить знак тому, що від нього справа, то виходить, треба їхати, і перед кожним відгалуженням дороги вправо, зупинятись і пропускати, якщо є знак, і їхати далі, якщо нема?

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Я вкурсі, але от те, що написав далі:
    мене і смущає)))

17. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    дайте лінк на яндекс-панораму цього перехрестя плз

18. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Звичайне Т-подібне, без знаків і розмітки, по 1 смузі в кожному напрямку.
    Таких у Львові напевно сотні.
    Хоча, згадав, на Гашека-Максимовича, (та сама вулиця з іншого боку) є "дати дорогу". Може, він і тут має бути, але десь загубився-поламався?

19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    http://maps.yandex.ru/?text=Украина...9044,49.85966415&ost=dir:-5.964482800138383,0

Сорки, дала по-американськи, бо щось не можу гіпер посилання вставити... Капєц!!! Усмішки зникли, гіпер не працює... Що наступне???

Але пам"ятай, що там старі фотки. Нині на тому перехресті вже є інші знаки.

20. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Це лінк на перехрестя Липинського-Замарстинівська...
    А до перехрестя Скорини-Гашека яндекс ще зі своїми панорамами не добрався :sad:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)