OOOO Allroad Diesel Power

Тема у розділі 'Наші авто', створена користувачем Shaggy, 14 січ 2018.

1. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ітак свіжі новини з полів.
    Так як можє ТНВД мені доставляло проблеми з заводкою і динамікою (знос шиберного насосу), вирішено було міняти його на інше. Ціна реставрованого з гарантією на рік порядка 550-650Є з обміном на свій старий насос. Але я вирішив ризикнути з "котом в мішку" в результаті купив ТНВД за 1500грн зі згорівшою платою (відгорів транзистор), але власник переконував що до того машина їхала на цьому насосі супер. Ну то така сума не страшна і насос я купив)

Процес заміни - адовий, треба розібрати все. А це дуже дратує якщо чесно))
    Перед заміною додатково затарився всяким спец-інструментом, клин колінвала, стопори розпредвалів тощо...

IMG_1056.JPG IMG_1057.JPG IMG_1058.JPG

Зняв впускний колектор і охренів) Тому вичистив там все. Відмивав Акра К2 і карбклінерами всякими. Іто не вдалось відмити до ідеалу. Фотку після не робив) Бо сам був чорний, що і фоткаити не хотілось.
    IMG_1060.JPG IMG_1061.JPG

2 насоса підготовлені для збору в 1. Треба було перепаяти свою плату керування на інший насос.
    IMG_1066.JPG IMG_1067.JPG

Проводка з дозатора ТНВД була в жахливому стані. Тому довелось її додатково всю посадити в термоусадку.
    IMG_1068.JPG

Новий насос на свому місці.
    IMG_1072.JPG

На всі болти поставив нові мідні кільця. Ще треба на форсунка поміняти, але це вже зовсім інша історія...
    IMG_1075.JPG

Після заміни насосу вдалось завезти машину швидко. Але коли поліз виставляти запалення то виникла нова проблема. Зірбвав 2 різьби з трьох на шківі розпредвалу до якого кріпиться шків приводу насосу... На одному болті їздити небезпечно і може погано закінчитись. Дому довелось купити новий шків і все повторити наново, перевиставити весь ГРМ...

IMG_1086.JPG IMG_1085.JPG IMG_1089.JPG

За все дуже дякую @RaZoR за підтримку теоретичну, практичну, за допомогу з запчастинами і динамометричними ключами тощо.

Вкладення:

• IMG_1073.JPG
      IMG_1073.JPG
      Розмір файлу:
      170,6 КБ
      Переглядів:
      171
    • Подобається Подобається x 4
    • Красунчик! Красунчик! x 2
  2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Також вчора користуючись нагодою знятих фар і розібраної морди вирішив нарешті поставити нові лінзи.
    Чомусь з заводу на олродуи ставили лінзи 2.5" і просто ксенонові.

Задачею було поставити 3" бі-ксенон. Так як світла штатного явно дуже недостатньо, та й світловідбиваюче покриття на лінзах вже почало вигорати.

Лінзи купляв на АЛІ за 62$ за пару з лампочками. Це так звана репліка HELLA 3R.
    Також купив перехідні рамки для встановлення таких лінз в дорестайлові А6С5, але на олроуд вони не підходять 1 в 1 тому прийшлось трошки підшаманити.

Знімаєм фару. Розбираєм, порівнюєм лінзи і шо як ставити)
    IMG_1095.JPG IMG_1096.JPG IMG_1098.JPG IMG_1099.JPG IMG_1100.JPG

Для того щоб кріпити проставку використовував шайби з отаких шурупів, з гумовим ущільненням.
    IMG_1101.JPG

Ось такі перехідні рамки.
    IMG_1102.JPG

Верхнє кріплення лінзи треба було підпиляти для того щоб максимально близько прикрутити лінзу до рефлектора.
    IMG_1103.JPG IMG_1104.JPG IMG_1105.JPG

Нижні отвори в рамці трошки розпиляти
    IMG_1107.JPG

Також підрізаєм трошки корпус лінзи
    IMG_1106.JPG

Для нижніх кріплень я обрізав болти до потрібної довжини і двома гайками зміг виставити потібний кут лінзи відносно дефлектора.
    В результаті вийшло якось так.
    IMG_1108.JPG IMG_1109.JPG IMG_1110.JPG IMG_1111.JPG IMG_1112.JPG IMG_1113.JPG

Все чітко влізло в корпус. А світло просто шикарне!! Я дуже задоволений.
    IMG_1115.JPG IMG_1117.JPG

Лишилось тільки якось відрегулювати фари) Бо я скрутив їх вниз щоб свідомо не сліпити зустрічний, бо реально дуже яскраво)
    А ну і ще відполірувати гарно скло, бо на ньому багато світла таки втрачається.

• Подобається Подобається x 5
    • Красунчик! Красунчик! x 2
  3. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Мені слів бракує, описати твою наполегливість. Недавно пережив гемор з распредвалами і Тнвд.
    Глюкнула АКП - зразу після того як з мотором розібрались ...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    А все із-за того, що Шега із-за Керміта забанили на Бузковій :) Хоча вони самі винні, а ти тепер знаєш, що зібрав все як має бути!

• Смішно Смішно x 1
  5. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    хто не в темі - google.com -> "ауді львів бузкова" - див. перший довгий відгук :)

• Красунчик! Красунчик! x 1
  6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

7. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    В нього штатний ксенон... Просто лінзи з часом посипались. Тому замінені на нові!!!

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    > Для нижніх кріплень я обрізав болти до потрібної довжини і двома гайками зміг виставити потібний кут лінзи відносно дефлектора.

Я думав що коли "просто" ставиш нові то не треба пиляти, різати, купляти проставки і розсверлювати в них отвори :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

9. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Штатно 2.5 дюйма, а поставив 3.0 дюйма, тому проставки і т.д..

10. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну ставити знову 2.5" звичайний ксенон то брєд) Корпуси в рідних лінзах пластикові, на відміну від поставлених мною (тут алюміній). Та й дального галогену не вистачало на рідних. Тепер в парі дальній ксенон + штатний галоген. І лінза 3" тому довелось трошки пошаманити. А ксенон таки стоїть по заводу штатний.

11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну мені ще треба зняти турбіну все ж. Почистити. Але я зняти її не можу, бо гайка яка кріпить турбіну приварилась намертво. Вона між "равликами" і доступу туди просто немає...
    Мені, зламавши 3 стаместки, вдалося зрубати ту гайку наполовину. Але то нічого не дало, бо друга половина всеодно не відкручується((( Гайколом туди не влазить, приварити щось до неї не вийде бо теж не залізеш і тд... Поки шукаю варіанти.

А ще треба розібратися з форсунками. Зняти перевірити, але на це шось поки немає натхнення)))

Чому я туда лізу бо татова А6 з таким самим мотором їде так, що подих захоплює в прямому сенсі слова... Вистрілює на обгонах як куля, а моя порівняно взагалі не їде)

• Подобається Подобається x 1
  12. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    що то за така приблуда? поділись фоткою, пліз.

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Отака штука. Різних розмірів під різі гайки є.

• Корисно Корисно x 1
  14. kym

kym Аксакал

a 100
    Там потрібен спец ключ.... вигнутий спеціально. Я мав таку саму проблему з БАСА турбіною... Коли побачив що звичайний ключ ріже грані то зупинився і зробив саморобну приспособу якою і відрутив. Ти зробив херню що поліз стамесками і зрізав грані. Гайки там жаростійкі і в принципі тільки треба зірвати а далі крутяться легко... Тепер вбо витягуй двигун, або подивись чи залізеш тупим зубилом а не стамескою коли знімеш правий впускний колектор... або чекай поки турбіна сама себе відірве Тупе зубило зриває/відкручує, а стамеска ріже . Думай трохи перед тим як щось робити... Але там нема як вдарити.... як ти умудрився залізти туди стамескою ??????????

• Подобається Подобається x 1
  15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Спец ключ я собі навіть купив. І маю його. Ним відкрутити теж не вдалося, грані злизуються, гайка стоїть на місці. Грів, відмочував, все безрезультатно.
    36576908_1673992025982911_5263546519339925504_n.jpg

Я думаю перед тим як шось робити, не переживайте. Зубилом туди залізти не реально, бо зубило коротке і бити нема по чому.
    Стаместкою я успішно розрубав гайку, вона зробила "бздинь" і видно що розійшлась краями від шпильки, але не відкручується ні під яким прєдлогом.
    Просто їжджу і чекаю поки вона нагріється до того моменту що сама злетить. Як ні буду далі щось думати.

16. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Вона не злетить. То одноразові гайки які зроблені з термостійкого металу і одночасно адгезивного, тобто він при високих температурах прям зварюється з металом шпильки ("зварюється" то трохи перегнув) але зливається намертво, і відкрутити можна але дуже важко. І недаром продають ці гайки зі шпильками разом в ремкомплектах (маю пару шпильок зі звого ремкомплекту, можу дати, але гайок нажаль нема). Ключ можна купити на олх чи алі але нормальний коштує десь в районі 50уо. Позичити тепер в Кума його саморобку не вийде бо ти розхерячив ту гайку. Все ж таки позич, бо закручувати нову прийдеться ;)

З.І щодо ремкомплекту... купував найпростіший в @RaZoR там де прокладки гайки і шпильки. Тобі він точно знадобиться бо турбіну тре назад ставити лише на нові прокадки, власне заради них я і брав той комплект.

17. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Який то нормальний 50уо?? Є спец ключ JTC, дуже навіть не погана контора, шо толку з нормального ключа якщо шайка "приварена". всі інші гайки відкрутились нормально головкою звичайною. ремкомплет то вже пів біди, шпильку нову точно доведеться брати, а прокладки то діло таке. не обовязково прийдеться міняти. тисячі людей знімають ставлять на старі і все ок. спочатку треба зняти.

я в шоці всі такі курва мудрі один я дурний не знаю шо є спец ключі і тд) вже то всьо накупив давно, вже все пробував, а тепер я дурак шо розрубав її))) там вже до мене граней майже не було, то ж толку з того ніякого... треба шось думати.

пів гайки реально немає. я сподіваюсь що коли добре нагріється то від розширення розійдеться на різьбі і якось та й піде її половина.

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну самокритика то справа добра))))... ти по перше не той спец ключ купив... подиви а ЕЛЬЗІ як виглядає власне для тої гайки..... кривий як бик посцяв і головне шестигранний...бо всякі дванадцятигранні ріжуть грані. щоб тобі турбіна відірвала гайку то треба скинути всі інші гайки що тримають турбіну і так їздити... поки від вібрації самої турбіни там щось не відірветься ( бо може і вухо самлї турбіни тріснути)... тут головне щоб турбіна через капот не вилетіла)))))))

19. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    бачив на сервісі як з гайками діяли. Мучились мучились, потім купили а епіцентрі газову горілку, маленьку таку, як в центрі на каві скоринку смажать. Гріли тою горілкою сильно і одразу охолоджували. І вийшло

20. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    трошки не по темі. ДУмаю шег мене пробачить
    Який прайс того задоволення?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)