Ітак свіжі новини з полів. Так як можє ТНВД мені доставляло проблеми з заводкою і динамікою (знос шиберного насосу), вирішено було міняти його на інше. Ціна реставрованого з гарантією на рік порядка 550-650Є з обміном на свій старий насос. Але я вирішив ризикнути з "котом в мішку" в результаті купив ТНВД за 1500грн зі згорівшою платою (відгорів транзистор), але власник переконував що до того машина їхала на цьому насосі супер. Ну то така сума не страшна і насос я купив) Процес заміни - адовий, треба розібрати все. А це дуже дратує якщо чесно)) Перед заміною додатково затарився всяким спец-інструментом, клин колінвала, стопори розпредвалів тощо... Зняв впускний колектор і охренів) Тому вичистив там все. Відмивав Акра К2 і карбклінерами всякими. Іто не вдалось відмити до ідеалу. Фотку після не робив) Бо сам був чорний, що і фоткаити не хотілось. 2 насоса підготовлені для збору в 1. Треба було перепаяти свою плату керування на інший насос. Проводка з дозатора ТНВД була в жахливому стані. Тому довелось її додатково всю посадити в термоусадку. Новий насос на свому місці. На всі болти поставив нові мідні кільця. Ще треба на форсунка поміняти, але це вже зовсім інша історія... Після заміни насосу вдалось завезти машину швидко. Але коли поліз виставляти запалення то виникла нова проблема. Зірбвав 2 різьби з трьох на шківі розпредвалу до якого кріпиться шків приводу насосу... На одному болті їздити небезпечно і може погано закінчитись. Дому довелось купити новий шків і все повторити наново, перевиставити весь ГРМ... За все дуже дякую @RaZoR за підтримку теоретичну, практичну, за допомогу з запчастинами і динамометричними ключами тощо.
Також вчора користуючись нагодою знятих фар і розібраної морди вирішив нарешті поставити нові лінзи. Чомусь з заводу на олродуи ставили лінзи 2.5" і просто ксенонові. Задачею було поставити 3" бі-ксенон. Так як світла штатного явно дуже недостатньо, та й світловідбиваюче покриття на лінзах вже почало вигорати. Лінзи купляв на АЛІ за 62$ за пару з лампочками. Це так звана репліка HELLA 3R. Також купив перехідні рамки для встановлення таких лінз в дорестайлові А6С5, але на олроуд вони не підходять 1 в 1 тому прийшлось трошки підшаманити. Знімаєм фару. Розбираєм, порівнюєм лінзи і шо як ставити) Для того щоб кріпити проставку використовував шайби з отаких шурупів, з гумовим ущільненням. Ось такі перехідні рамки. Верхнє кріплення лінзи треба було підпиляти для того щоб максимально близько прикрутити лінзу до рефлектора. Нижні отвори в рамці трошки розпиляти Також підрізаєм трошки корпус лінзи Для нижніх кріплень я обрізав болти до потрібної довжини і двома гайками зміг виставити потібний кут лінзи відносно дефлектора. В результаті вийшло якось так. Все чітко влізло в корпус. А світло просто шикарне!! Я дуже задоволений. Лишилось тільки якось відрегулювати фари) Бо я скрутив їх вниз щоб свідомо не сліпити зустрічний, бо реально дуже яскраво) А ну і ще відполірувати гарно скло, бо на ньому багато світла таки втрачається.
Мені слів бракує, описати твою наполегливість. Недавно пережив гемор з распредвалами і Тнвд. Глюкнула АКП - зразу після того як з мотором розібрались ...
А все із-за того, що Шега із-за Керміта забанили на Бузковій Хоча вони самі винні, а ти тепер знаєш, що зібрав все як має бути!
> Для нижніх кріплень я обрізав болти до потрібної довжини і двома гайками зміг виставити потібний кут лінзи відносно дефлектора. Я думав що коли "просто" ставиш нові то не треба пиляти, різати, купляти проставки і розсверлювати в них отвори Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Ну ставити знову 2.5" звичайний ксенон то брєд) Корпуси в рідних лінзах пластикові, на відміну від поставлених мною (тут алюміній). Та й дального галогену не вистачало на рідних. Тепер в парі дальній ксенон + штатний галоген. І лінза 3" тому довелось трошки пошаманити. А ксенон таки стоїть по заводу штатний.
Ну мені ще треба зняти турбіну все ж. Почистити. Але я зняти її не можу, бо гайка яка кріпить турбіну приварилась намертво. Вона між "равликами" і доступу туди просто немає... Мені, зламавши 3 стаместки, вдалося зрубати ту гайку наполовину. Але то нічого не дало, бо друга половина всеодно не відкручується((( Гайколом туди не влазить, приварити щось до неї не вийде бо теж не залізеш і тд... Поки шукаю варіанти. А ще треба розібратися з форсунками. Зняти перевірити, але на це шось поки немає натхнення))) Чому я туда лізу бо татова А6 з таким самим мотором їде так, що подих захоплює в прямому сенсі слова... Вистрілює на обгонах як куля, а моя порівняно взагалі не їде)
Там потрібен спец ключ.... вигнутий спеціально. Я мав таку саму проблему з БАСА турбіною... Коли побачив що звичайний ключ ріже грані то зупинився і зробив саморобну приспособу якою і відрутив. Ти зробив херню що поліз стамесками і зрізав грані. Гайки там жаростійкі і в принципі тільки треба зірвати а далі крутяться легко... Тепер вбо витягуй двигун, або подивись чи залізеш тупим зубилом а не стамескою коли знімеш правий впускний колектор... або чекай поки турбіна сама себе відірве Тупе зубило зриває/відкручує, а стамеска ріже . Думай трохи перед тим як щось робити... Але там нема як вдарити.... як ти умудрився залізти туди стамескою ??????????
Спец ключ я собі навіть купив. І маю його. Ним відкрутити теж не вдалося, грані злизуються, гайка стоїть на місці. Грів, відмочував, все безрезультатно. Я думаю перед тим як шось робити, не переживайте. Зубилом туди залізти не реально, бо зубило коротке і бити нема по чому. Стаместкою я успішно розрубав гайку, вона зробила "бздинь" і видно що розійшлась краями від шпильки, але не відкручується ні під яким прєдлогом. Просто їжджу і чекаю поки вона нагріється до того моменту що сама злетить. Як ні буду далі щось думати.
Вона не злетить. То одноразові гайки які зроблені з термостійкого металу і одночасно адгезивного, тобто він при високих температурах прям зварюється з металом шпильки ("зварюється" то трохи перегнув) але зливається намертво, і відкрутити можна але дуже важко. І недаром продають ці гайки зі шпильками разом в ремкомплектах (маю пару шпильок зі звого ремкомплекту, можу дати, але гайок нажаль нема). Ключ можна купити на олх чи алі але нормальний коштує десь в районі 50уо. Позичити тепер в Кума його саморобку не вийде бо ти розхерячив ту гайку. Все ж таки позич, бо закручувати нову прийдеться З.І щодо ремкомплекту... купував найпростіший в @RaZoR там де прокладки гайки і шпильки. Тобі він точно знадобиться бо турбіну тре назад ставити лише на нові прокадки, власне заради них я і брав той комплект.
Який то нормальний 50уо?? Є спец ключ JTC, дуже навіть не погана контора, шо толку з нормального ключа якщо шайка "приварена". всі інші гайки відкрутились нормально головкою звичайною. ремкомплет то вже пів біди, шпильку нову точно доведеться брати, а прокладки то діло таке. не обовязково прийдеться міняти. тисячі людей знімають ставлять на старі і все ок. спочатку треба зняти. я в шоці всі такі курва мудрі один я дурний не знаю шо є спец ключі і тд) вже то всьо накупив давно, вже все пробував, а тепер я дурак шо розрубав її))) там вже до мене граней майже не було, то ж толку з того ніякого... треба шось думати. пів гайки реально немає. я сподіваюсь що коли добре нагріється то від розширення розійдеться на різьбі і якось та й піде її половина.
Ну самокритика то справа добра))))... ти по перше не той спец ключ купив... подиви а ЕЛЬЗІ як виглядає власне для тої гайки..... кривий як бик посцяв і головне шестигранний...бо всякі дванадцятигранні ріжуть грані. щоб тобі турбіна відірвала гайку то треба скинути всі інші гайки що тримають турбіну і так їздити... поки від вібрації самої турбіни там щось не відірветься ( бо може і вухо самлї турбіни тріснути)... тут головне щоб турбіна через капот не вилетіла)))))))
бачив на сервісі як з гайками діяли. Мучились мучились, потім купили а епіцентрі газову горілку, маленьку таку, як в центрі на каві скоринку смажать. Гріли тою горілкою сильно і одразу охолоджували. І вийшло