Підключення світлодіодів в авто. Схеми. Поради.

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Lubas, 25 бер 2009.

1. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Ну от одна людина зі мною погоджується. Та й судячи по допису знання в електроніці кращі моїх набагато. :shok:
    Стаття розумна, моя попроще, надіюсь без суттєвих помилок:)

2. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Взяв 4 діода спаяв мінусові ножки між собою, а на плюсові ножки припаяв опір (на кожну) опори з"єднав в одне, яке це підключення?
    Все працює опори дуже горячі.

3. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    паралельне підключення... як рахувати при цьму опір:
    (R1*R2*...*Rn)/(R1 + R2 + ... +Rn)

тобто чим більше ти будеш навішувати опорів (при такому підключенні) - тим меншим він буде...

4. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Може перепаяти? А як послідовно зробити (плюс до мінуса кожного намтупного діода)?

5. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    можна і так, але тоді хз чи вони будуть нормально світити. але попробуй.
    ще варіант ножки діодів мінуса до мінуів і плючи до плюсів, і до плюса опір.
    але ти кажеш, шо при попередній спайці опора гарячі, значить якшо поставиши тільки один на всі - може і згоріти. треба декілька опорів послідовно до плюса приєднати, або ж якоїсь більшої ємності.
    поексперементуй, біди не наробиш, хіба діоди спалиш, або опора :)

6. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Я правильно зрозумів?

7. ENERGY

ENERGY Місцевий

Судячи по допису ти з"єднав все паралельно і світлодіоди між собою і опора. Це поганий варіант, та ше й до того напевно резистори взяв малого опору раз вони гріються - бери хоча б 700(Ом). Бо світлодіоди може й працюють але з часом при замалому опорі згорять.
    Перероби схему на таку як справа.

8. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    трошки не так :)... попробуй зробити так, як Energy намалював і постав резистори з більшим опором. якшо шось не зовсі то получиться, шо ти хочеш, будемо пробувати думати разом ще :)

9. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Саме так, як на тій схемі зправа я і зпаяв може нетак пояснив:yes:
    То як вона називається? Зара викладу фото.

10. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    паралельне
    Пи.Си. давай фотай і показуй для чого ти то все паяєш :)

Останнє редагування: 27 лип 2009
  11. ENERGY

ENERGY Місцевий

Ну раз зробив так я намалював - то напевно взяв або резистори замалої потужності ( потрібно брати не менше 0,25Вт), або замалий опір ( для одного світлодіода хоча б 620 Ом).

12. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Резистори думаю добрі бо брав в нашого одноклубника на радіо-ринку:yes:
    Ось ше така схема прийшла в голову

13. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Вирішив зробити яскравішу підсвітку в салоні і ще дещо, була базова плата на 4 діоди 2 згоріло (по моїй вині:diablo:) прикупив піраній суперфлукс і допаяв всьго має бути 12шт. Покищо світить 6 дуже яскраво.

Останнє редагування: 27 лип 2009
  14. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
  15. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

Клубна карта:
    000050
    це буде послідовне підключення. мають світити менш яскраво. попробуй спаяти так. може навіть і опора між діодами не знадобляться.., або через один тре буде поставити...

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Паяв так. 3 свiтлодiода, один резистор, ще 3 свiтлодiода, один резистор, ще 3 свiтлодiода, один резистор, ще 3 свiтлодiода, один резистор. Замiсть 1 лампи у 20Вт - 12 особливо яскравих свiтлодiода. Розрахункова потужнiсть на свiтлодiодах - 5 Вт. Потiм схему помiняв ще раз. 4 свiтлодiода 4-х кристальних на 1 резисторi 20-40 кд. Розрахункова потужнiсть на свiтлодiодах - 1,98 Вт.

17. QT8

QT8 Новачок

FiatLinea(VW Santana)

Усім привіт і вибачте)) Випадково завітав на ваш форум і перше що прочитав привело мене у стан шоку...Шановний, ENERGY, мені шкода вас як спеціаліста і вашого роботодавця у якого ви працюєте з "електричними колами"..ви не оріентуєтесь навіть у простих речах...так напруга - це те що дає саме джерело напруги. а те що ви отримували припідключуванні потужних споживачів і лампочок називається спадом напруги, тим на скільки напруга у колі зменшилась після проходження через споживач, пропорційно до опору споживача...:morning1:...я б на вашому місці не намагався давати поради іншим, оскільки Ви і самі не докінця в цьому оріентуєтесь, не запутуйте людей!:nea:

знову Ви не праві, ви путаєте напругу і струм....зросте не напруга а струм!!!напруга при паралельному зєднані у всіх ланках однакова, і не залежить від ланок, Ви ж коли дома ще одну лампочку ставите, хай навіть настільну, усі решта не перегоряють, а це якраз паралельне зєднання, а ось лічильник відразу крутить сильніше, потужність зростає, отже при не змінній напрузі (220 В) збільшення потужності відбувається через збільшення сили струму який протікає у колі...повторіть закони Кірхгофа! а ще б не завадило повторити паралельне і послідовне зєднання, зовсім ви у них не оріентуєтесь....

щодо Вашої схемки, не потрібні там резистори між свідлодіодами...а те що ви спаяли то взагалі інша схема, та яку ви приводили у перших повідомленнях.

Останнє редагування: 11 гру 2010
    • Подобається Подобається x 1
  18. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Таваріщі, да будет свет)))))) Вот вам типові схеми підключення, які канають абсолютно для всіх світлодіодів, повєрьте мне, як радіолюбителю з 12 летнім стажем)))
    Резистори - з оптимальним опором, не більше не менше не тре - згорять нах.. або світити будуть мляво. Світлодіоди не так бояться напруги, як струму, по сему резистором його тре обмежити[​IMG]

Останнє редагування: 12 гру 2010
  19. ENERGY

ENERGY Місцевий

То в чому я помилився на Вашу думку?
    Я перечитав все ще раз, і здається все правильно. Намалюйте мінімальну схемку зі світлодіодами зі всіма спадками напруги, опорами і струмами. Закони Кірхгофа знаю, давненько але вивчав - у політесі :)

20. sokura182

sokura182 Початківець

G2
    Роки 2 тому замінив стандартні лампочки підсвітки панелі приборів і пічки на світлодіоди (стандартні,3мм, на ножках). Підключав напряму, без резисторів і вони досі працюють. Як таке може бути?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)