ну взагалі то кажуть, що мурувати можна вже за місяць, але в моєму випадку фундамент стоятиме до весни
Залежить від грунту під бетоном і від подушки. Якщо дати добру подушку і добре втрамбувати і то все стоїть на глині як мінімум то можна і через місяць. а так коли геологорозвідки не було то краще витримати, щоб потім бункер тріщини не дав))))))
ну от думаю 5 місяців буде досить, якраз за той один цикл замерзання-відлиги, земля з тим бетоном про все домовиться
Кум, збірний варіант - дорожчий. А те, що ти кажеш за блоки в землю то є маячня. Краще залити тоді в землі, а зверху вже монтувати блоки щоб не робити опалубки. хороші пропарені блоки кидати в землю де немає підвалу... Монолітний варіант дешевший, а якщо виставити добре опалубку і естетичний вигляд цоколя кращий. Я так бачу ти вже маєш великий досвід в будівництві. Але, повір мені, знати як воно має бути і хто як робить чи роблять того мало, треда підходити з інженерної точки зору і зважувати всі можливі варіанти. Навіть проектанти інколи проектують не завджи правильні рішення, а інженер будівельник (виконавець) завжди може оцінити ситуацію на місці, і з проектувальником дійти до спільного знаменника і спростити інколи деякі технічні рішення, що, в свою чергу, призводить до здешевлення будови. От уяви собі, ти заклав блоки в землю, а зверху залив моноліт. Які будуть трудовитрати. Копати траншею так чи інакше потрібно, то краще її викопатии на ширину фундаменту ніж більше для блоку. Бо блоки потрібно виставити, поправляти, а як ти залізеш в ту шпарину між блоком і землею. Коли плануєш робити підвал це можливо, але незавджи. Так, що перш ніж поропонувати варіанти подумай.
Кум, а ти ще й геолог виявляється. Розказуй які у тебе,ще є таланти. От для MARTINI треба знайти опалубки висотою 1 м і довжиною 150 м. Тож маєш завдання, для доброго адміна знайти согодні, а завтра привезти куди він скаже опалубку чи матеріал для опалубки. і це все за літру пива. Працюй, обдзвонюй. І то всіх стосується одноклубників, особливо Кума бо він проявив не аби який інтерес допомогти Адміну MARTINI.
Та які варіанти... я от побачив капусту рівненьким рядочком у вигляді фундаменту і подумав про варіант бетонування капусти з допомогою ручного трактора... ))))))))) Тільки от думаю .... нафіга це))))))))))
Мушу ше раз дякувати тому пану за активну участь в процесі Заляли нині бетон в опалубку Коли приїхала ота херня на 42 тони, то гребли всі, хто як вмів Навіть ті, хто не вмів
Той пан хитрий... всі гребуть, а він в люрнету заглядає))) Є один закон будівельників як вночі меньше +5 то бетон варта не ложити... так що їдь і накривай чимось
КУМ якщо треба тобі прочитати лекцію по бетонах то готуй гроші і я тобі прочитаю. Якщо не розумієшся на бетонах, краще помовчати. Бетон це також наука яку треба вчити. А говорити бо хтось так говорить чи для когось є закон, то нісенітниця. В будівельників такого закону нема, хіба що в псевдобудівельників котрі нерозуміються і вчилися за татові з мамою гроші і в голові в них пустота, а на руках диплом куплений. Будівельники, справжні, мене зрозуміють і підтримають. Головне щоб не було нижче - 4 морозу, а далі є спеціальні добавки і технології. КУМ такі речі яяк бетон і вкладання бетону треба доручати справжнім будівельникам, це в твому випадку. Краще крти гайки, бо Тобі то краще вдається.
Думаю, тільки до появи в тій віллі господині Як правило, другі половини не розуміють нас, автопомішаних.
Тому тут треба передбачити якусь пристроючку і парковучку для автопомішаних. Я думаю що той Пан що допомагає Martini, якраз в той люрнет і придивляється де вліпити ту пристройку. :D
Я в порядку взаємодопомоги безплатно прочитаю лекцію. Закон про бетонування до +5 - негласний, але який виконує кожний прораб якщо будує для себе. Для інвестора може розказати про -4. Бетон - це пісок ,щебінь, цемент і вода. Кристалізація бетону відбувається коли випаровується вода. Коли нижче +5 випаровування води майже припиняється, при 0 град зупиняється. Коли вода випаровується зашвидко скажем при +30 теж погано - тоді бетон поливають водою. При температурі приблизно +15-20 град кристалізація проходить нормально і первинна триває 10-15 днів. При + 5 первинна коисталізація буде може 30 днів а може і більше. Це залежить від якості цементу складу самого роствору. Так от якщо на протязі тих 30 днів температура впаде до -2-4 то вода в бетоні просто замерзне і розрушить то що мало бути бетоном. Всі добавки в бетон якраз і виконують функцію щоб вода не замерзла і не розрушила бетон - сама прста добавка - солена вода - але вода все одно не випаровується і бетон не кристалізується - так що серйозні будівельники на ті добавки цвяк забили. Замість того щоб кіпішувати тут то сказав би інвестору - раз бетонуєм у критичні погодні умови то дай ще пару рублів - наймем роботяг і засипемо фундамент землею - воно йому не зашкодить а тільки поможе.
А це Ти діло пропоніруєш! MARTINI, прозвітуй, будь ласкавий, Клюбови, чи запланірувана пристроєчка? Щоб ото ми вже не в якійсь-там "Хатинці", де завжди цигель-цигель ай-лю-лю!, а тасазать, в себе, вдома могли так попити під старий новий рік, щоби нас допіру на другий день під вечір порозвозили викликані приватні таксії.