процедури виявлення даї алкоголю в крові

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем zhora, 8 кві 2008.

1. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Відповідь: процедури виявлення даї алкоголю в крові

Стопроцентно розвод був у мене... Інакше б трубка позеленіла ше під час того як я дув... Кульок - то ж просто назад той самий воздух... Та і явно я чув аптекарських запах. Сволочі...

2. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Трохи не в тему, але може комусь буде цікаво.

Біля моєї хати є стаціонарний пост ДАІ, тобто майже цілодобово вони там пасуться. Так от так сталося що по при мою хату проходить "наркошлях", короче наріки бігають до циганів за травкою. Ну і менти під вечерок часто зупиняють машини з підозрілими молодими особами і проводять шмон на предмет виявлення незаконних наркотичних засобів. Скажу вам видовище не з приємних, коли здоровенний дядько беркутяка шманає молодого пацана, і то так шо чуть в труси не залазить. Заставляють визуватись, шкарпетки знімати, весь салон машини переривають, короче дурдом. Та процедура може тривати до 2 годин !!!

Я питав тих ментів, чи люди не проти що їх обшукубть, або принаймі чи не вимагають ордер на обшук. На що менти відповіли, що то не обшук, а поверхневий огляд. А обшук, то коли сідушки ножем вскривають, і все таке .

Так от, мораль басні: толкові люди з прокуратури запевнили мене, що для ПОВЕРХНЕВОГО огляду має бути ТВОЯ згода (усна, письмова не важно), і двоє свідків. Такщо мотайте на ус, може колись пригодиться :)

• Подобається Подобається x 2
  3. iceaxe

iceaxe Початківець

VW Jetta 1.8 RP 1991

"Нарушаємо? Що будемо робити?" - наиболее распространенная из интриг. Но это ведь примитивно. Настоящий мэтр пыльной сцены должен уметь остановить транспортное средство безо всяких на то оснований и убедить находящегося за рулем несчастного в нарушении всего, что только тот может себе представить. И вот тут начинается действо: "Відкрийте багажник…", "А це що таке?...", "Покажіть, що в салоні…".

Цитата із статті М.Дроботенкою

Повна версія про огляд автотранспорту та особистий догляд тут.
    http://search.liga.kiev.ua/l_doc2.nsf/AllDocWWW/A865CD687BC675E6C225704D004FEC62?OpenDocument

Необхідно знати свої права та вміти їх відстоювати.

• Подобається Подобається x 3
  4. 514rabbit

514rabbit Active Member

VW GTi 2010 2.0T + Honda Shadow 750cc '84

Анекдот на тему;

Зупиняе мент водiя;
    - Ви сйогодни вживали?
    - Так, трохи перепив...
    - Давайте документи.

Водiй дивится в бардачок i вiдповiдае;
    - Пробачте але документiв з собой нема... в бардачку лиш пiстолет.
    - Який ше пiстолет?
    - Та я хлопця застелив...
    - Ви застрелили лудину?
    - Так пане мiлiцiонер... Застрелив i заховав в багажник...

Тут мент злякався i визвав свого начальника... Коли начальство приiхало - мент все розповiв...

Началник пiдходить до водiя i каже;
    - Менi цей мiлiцiонер сказав шо у вас в багажнику труп!
    Водiй вiдкривае багажник i каже;
    - Перевiрте самi, там нiчого нема...
    Багажник пустий...
    - А вiн ше казав про пiстолет в бардачку?
    - Ось подивiтся в бадрачок - нема у мене пiстолета...
    - Менi мiлiцiонер казав шо у вас нема прав та iнших документiв?
    - От будь ласка - всi докумени впорядку...
    ... I в той час як начальник розглядав документи, водiй каже;
    - Може вiн ше й придумав шо я випив ???

... мужика вiдпустили додому, а мiлiцiонера виругали... 8-0

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Цукооо...кажи їм: пішли накуййй! Не маєте права без постанови обшук проводити, багажник і бардачок це замкнене сховище, я відкривати відмовляюсь, а вам не позволено!
    Про роззування і роздягання взагалі брєд, проси представитись, номер нагрудного значка, причину огляду, затримання і в чому підозрюють! І зразу повідомляй уродам, шо будеш в прокуратуру скаржитись на перевищення службових повноважень. Якшо вони не знають, чим огляд від обшуку відрізняється, то прокуратура (а особливо нагляд за дотриманням законодавства ПОО) їх навчить, а то оборзіли вкорінь.
    Мене так дістали їхні щоденні шмони, шо я тепер документи не показую, поки причину зупинки не пояснять внятно, і дані їх записую в блокнот (ПІБ, посаду, номер значка). І починаю помічати, шо ті, які мене вже зупиняли, намагаються наступного разу робити вигляд, шо мене не бачать на дорозі.

• Подобається Подобається x 1
  6. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v
  7. Immoral

Immoral Початківець

Пєшоход
  8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Так, розповідати про свої права треба, але треба робити це правильно, бо деякі рагулі сприймають це як пропозиція піти конфлікт. Очевидно, кожен торговець полосатою ковбасою може забирати купу часу посилаючись на різні причини, зокрема підозру в спянінні. Як пише адвокат Володарський у лінку вгорі,
    це може бути проблемою. Тому мені здається, що в подібних ситуаціях варто грати на їхніх нервах - по перше показувати повну відсутність страху, а по-друге показувати, що їхній артисцизм на вас не діє, всі сідання в машину, залякування, погрози ітд це для глядачів ТЮГу. Тоді, в поєднанні зі зачитуванням їхніх та своїх прав це точно має бомбовий ефект.

9. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Так, без постанови вони робити це не будуть. Але вони мають право затримати вас(бо ви наприклад схожі на наркоділлера і ведете себе дуже неадекватно, то так, наприклад), і будуть вас тримати до тіх пір, поки не отримають ту постанову(по моему вони мають право затримати вас без пояснень до 3-х годин). І вони постанову таки отримають і привідом буде те, що я написав вище. А потім на основі тієї постанови все рівно перешманають машину!
    Так що хоч я і розумію, що вони мудаки, але краще самому в вашій присутності показати все. ніж туди вмочить своє рило працівник ДАЇ.

10. iceaxe

iceaxe Початківець

VW Jetta 1.8 RP 1991

Трохи незгідний із Scirocco, а саме в жодному випадку не можна затримувати без причини, навіть на 5 хвилин, затримати на 3 години мають право тільки для встановлення особи, а особа встановлюється також і з посвідчення водія, решта за підозрою у вчиненні злочину і після вмотивованої постанови про затримання.
    Однак можливий варіант доставлення в райвідділ із подальшим складанням рапорту про доставлення та протоколу затримання, але найчастіше відбувається затримання без жодних протоколів і тримання до отримання хабаря і потім послуга - "Іди додому, я сьогодні добрий". Це усе тому, що "вони мають право" і ніхто не ставить цього під сумнів.

Але повністю погоджуюсь, що набагато краще в такій ситуації самостійно відкрити багажник і спокійно їхати далі. Але огляд на цьому має зікінчитись, усі подальші спроби, що небуть подивитись необхідно припиняти.

Показовим прикладом був випадок у 2004 році, який мав місце саме у Львові, але набув широкого розголосу по усій Україні завдяки інтернету і обговорювався і на офіційному сайті ДАІ. У фіналі працівники ДАІ отримали по догані, але зіпсутих нервів та часу ніхто не поверне.
    Для цікавих історія із сайту ЛІГИ.

http://forum.liga.net/Messages.asp?sort=lasta&did=29068

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)