Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Мав значить учора таку розмову:
    Їду з ЖД на Городоцьку 6-та ранку, ну і як завше стоять на тому перехресті. Побачив, що у мене ТО до 2010 - дивлюсь біжить, махає, зупинився. . .
    І - добр. ранку, інсп. Гавришев, ваші доки;
    Я - доброго, а щось власне трапилось? Я щось порушив? Які підстави?;
    І - наказ начальника ДАІ про перевірку талонів ТО;
    Я - не чув такого, показую доки, кажу у мене все в порядку;
    І - покажіть талон;
    Я - даю, кажу ще дійсний ( вказано у графі пройти до: ''2010'';
    І - у вас не дійсний талон дата попереднього проходження 02.08.08. Зараз вилучаємо талон, а машину на штраф площатку.
    Я - у вас на це немає жодної законної підстави.
    І - пройдемте в машину для складання протоколу.
    Я - (спішив на роботу) ходіть кажу. Виходжу, дивлюсь ланос білий і навіть не на синіх номерах. Кажу, а це значить ваше авто, не службове. . .
    І - задьоргався, сіли. Каже - термін дії ТО 24міс. від попереднього проведення, тому він у вас не дійсний. Пишем протокол, чи як?;
    Я - де вказано що 24міс. і що значить ''чи як''?
    І - в законі вказано;
    Я - в якому? Назвіть, покажіть?
    І - згідно з чинним законодавством.
    Я - це я чув, яким. . ? Кажу - згідно Постанови КМУ #606 від 09.07.08р. п. 18 зазначено, що дата проведення наступного ТО, для цего класу т/з, визначається датою наступного ТО вказаною в талоні ТО. Кажу - а не датою попереднього. А дата наступного чітко визначенна п. 23 цієї ж постанови як період 15.01 - 15.12. Від себе додав - якщо в талоні немає конкретної дати, чи місяця. Тому пишіть протокол і в суді розкажете закон про 24міс.
    Я таких випучиних очей ДАЙця ще не бачив. )))
    І - віддав доки і каже, але пройдіть.
    Я - звичайно. В термін до 15.12
    І поїхав довольний собою. Мав би багато часу, я б його ще й за приватне авто і погрози і т.д. натягав і в гарячу лінію подзвонив.
    А так на 06:30 на роботу і так ледве встиг.

• Подобається Подобається x 4
  2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Малаца
    а це без толку

3. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Недавно мав історію коли даяць вимагав дати йому талон ТО на перевірку,а я йому відмовився його дати, де зсилався на ПДР пункт 2.1 і 2.4а. В результаті він перевіряв дійсність ТО через лобове скло. :)
    PS. Ці 2 пункти прочитав даїшнику в слух, бо вожу собою брошуру ПДР і даєць зі словами "А як я маю перевірити?!" піщов щось розглядати через лобовуху.

Останнє редагування: 9 сер 2010
  4. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Нагадайте полиз! Хтось наче раніше писав, что працівнику ДПС ми не зобов,язані пред,являти страховку.

Страховку слід показувати лиши при ДТП та при проходженні ТО.
    Я правий?

5. kym

kym Аксакал

a 100
    В правилах написано що водій повинен мати при собі страховий поліс або сертифікат. Я сертифікатом називаю картку на лобовому і ще ні один інспектор не переконав мене і себе що то не сертифікат.
    До речі вчора перший раз мені прапорщик показав наказ МВД про операцію "автомобіліст" на Львівщині, який в принципі дає право ДАЇ зупиняти авто для перевірки документів. Номер наказу не запамятав чи то 848 чи 868, але точно запамятав дату завершення операції "автомобіліст" - 11.08.10. тобто в середу.

6. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Тут по іншому написано(

2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
    а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;

2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
    а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
    б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб або реєстраційний чи інший засвідчений в установленому порядку документ, що підтверджує право керування, користування чи розпорядження таким транспортним засобом;
    в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв - дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції МВС;
    г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і документацію на вантаж,
    що перевозиться; на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху;
    на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах,
    що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил;;
    ґ) чинний договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу (крім водіїв транспортних засобів Збройних Сил) у разі укладення такого договору.

http://auto.meta.ua/autolaw/pdd_ukr/a2/

Останнє редагування: 10 сер 2010
  7. kym

kym Аксакал

a 100
    Хм..... а якщо договір не укладено то нетреба.... то якась не та версія. Мені інспектор особисто читав з своєї книжки.. внього цей пункт був обведений... і були слова поліс і сертифікат....може в інспектора була стара версія..... Згідно закону про обовязкове страхування договір має бути в машині у разі скоєння ДТП. а якщо ДТП нема то і договору не треба......

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
  9. Victorlas

Victorlas Місцевий

Я коли це прочитав то довго сміявся, а якщо договір не укладено то нетреба)))

Це реально якась погна версія) А де витяг з закаону почитати?

10. Victorlas

Victorlas Місцевий

ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення). (Підпункт «ґ» у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 06.01.05 р. № 16)

Поліс то маленький жовтий на склі, а сертифікат це папірець розміром А4?

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ні
    Поліс - великий жовтий А4 в бардачку
    а маленьке жовте на склі це маленьке жовте на склі. Просто наліпка. Кум її називає сертифікатом (хоч цього на ній і не написано :) )

12. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
  13. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Чого в шоці? Думаю, від дій жіночки, а не від наших доїшників? Це також цікаво, шкода, що в росії відбулося :) http://autonews.most.ua/node/29192

14. Шульц

Шульц Active Member

VW Golf IV 2.0 (був), Skoda SuperB 1.8Т
  15. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
  16. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Мене 2 тижні тому в цьому самому місці гальманули. Порушив рядність. Взятку не давав, заплатив рідному району 255 грн. Рухався не швидко в правому ряді, коли побачив вже міст - було пізно перестроюватись в лівий ряд. Я так зрозумів що знак десь там маленький і надійно схований. Місце насправді дуже жирне і ніфіга там гайці не займаються профілактикою правопорушень а просто тупо косять бабло. Хто їздить кожен день то орієнтуються що треба перебудуватись в лівий ряд, а хто раз в рік або перший - не встигають.

17. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    95% львівських мєнтів кончєне бидло.....
    треба вчити свої права і не йти на повідку вседозволеності і нахабності даішників

18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Міксоноф , про яке місце мова?

19. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Під бібрським мостом

20. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    То такий прикол є якшо їхати з Винник в сторону Зубри? Чи навпаки?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)