Розмова з інспектором ДАЇ

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем G60, 31 жов 2008.

1. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Ну як приклад, щоб написати в протоколі про його відсутність і можливо взагалі уникнути його складання при правильних аргументах.

2. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Скажу честно, писав не багато, бо мати сильно просила щоб я з ним не ругався.

3. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    А тебе там на фен чи на фотоапарат. Я бачу, що вони там інколи з машини знімають камерою, а інколи один зупиняє, а другий фотографує зховавшись за деревом.
    Хоча нерозумію, що вони фотоапаратом можуть доказати, обгін на ділянці з обмеженою швидкістю(знак 30 км), як для мене то брєд. Розвод на лоха.

4. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    Чернетка:
    [FONT=&quot]Комсомольський[/FONT][FONT=&quot] районний суд м. [/FONT][FONT=&quot]Комсомольська[/FONT][FONT=&quot]
    м. [/FONT][FONT=&quot]Комсомольськ[/FONT][FONT=&quot], вул. [/FONT][FONT=&quot]Гірників[/FONT][FONT=&quot], 2

Позивач:[/FONT]​
    [FONT=&quot]Victorlas [/FONT][FONT=&quot]
    м. [/FONT][FONT=&quot]Украъна[/FONT][FONT=&quot]
    Відповідач1:[/FONT]​
    [FONT=&quot]ВДАI УМВС України в Житомирськiй областi
    10031, м. Житомир, вул. Щорса, 96

Відповідач2:[/FONT]​
    [FONT=&quot]Порозінський Ігор Людвигович,
    м. Житомир, вул. Щорса, 96[/FONT]​
    [FONT=&quot]Скарга на постанову[/FONT][FONT=&quot]
    [FONT=&quot]про адміністративне правопорушення[/FONT][/FONT]
    [FONT=&quot][/FONT]
    [FONT=&quot]24.10.2010р. керуючи автомобілем «[/FONT]Mitsubishi[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Lancer[/FONT][FONT=&quot]» д/н В[/FONT][FONT=&quot]І[/FONT][FONT=&quot]0000АМ[/FONT][FONT=&quot] я рухався трассою Київ- Одеса в напрямку Киева [/FONT][FONT=&quot]о[/FONT][FONT=&quot] 17.05 год. Приблизно за 110 км від Одеси мене було [/FONT][FONT=&quot]мене було зупинено працівником ДАІ та продемонстровано мені вимірювальний прилад[/FONT][FONT=&quot] «Беркут»[/FONT][FONT=&quot], на якому було зафіксовано швидкість 134 км/год та повідомлено, що я перевищив допустиму швидкість на даный д[/FONT][FONT=&quot]і[/FONT][FONT=&quot]лянц[/FONT][FONT=&quot]і шляху[/FONT][FONT=&quot]. Проте, на моє запитання, яким чином співробітник ДАІ ідентифікував показання свого приладу з моїм автомобілем, останній не зміг нічого пояснити.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Незважаючи на це, інспектором дорожньо-патрульної служби[/FONT][FONT=&quot] Смебньон Олег Миколайович, було складено [/FONT][FONT=&quot]протокол про адміністративне правопорушення [/FONT][FONT=&quot]ВН1№210000, [/FONT][FONT=&quot]та [/FONT][FONT=&quot]на місці [/FONT][FONT=&quot]винесено постанову по справі про адміністративне правопорушення [/FONT][FONT=&quot]ВН№440000[/FONT][FONT=&quot] від [/FONT][FONT=&quot]24.10.2010р[/FONT][FONT=&quot]., [/FONT][FONT=&quot]мене обвинувачено в порушенні порушенні вимог 12.6 Правил дорожнього руху, та[/FONT][FONT=&quot] визнано винним [/FONT][FONT=&quot]у [/FONT][FONT=&quot]вчинені адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
    [FONT=&quot]Вважаю, що вказана постанова винесена незаконно та підлягає скасуванню з наступних підстав.[/FONT][FONT=&quot] На[/FONT][FONT=&quot] даному [/FONT][FONT=&quot]відрізку[/FONT][FONT=&quot] до зупинки мого т/з інспектором ДПС я рухався із швидкістю допустимою [/FONT][FONT=&quot]95-100[/FONT][FONT=&quot] км/год, оскільки, рухаючись [/FONT][FONT=&quot]на затяжний підньом, враховуючи, що я рухався на підйом розвинути швидкість 134 км/год дуже складно, [/FONT][FONT=&quot] періодично звіряв свою швидкість із показами спідометра автомобіля[/FONT][FONT=&quot], бо швидкість постійно падала[/FONT][FONT=&quot]. Рух мого автомобіля відбувався у щільному потоці автотранспорту[/FONT][FONT=&quot]. Оскільки машина була з одним пасажиром та повним багажником, то на підйом йшла досить погано, тому, щоб пропустити автомобілі позаду меня, я перейшов на праву смугу дорожньої растини. [/FONT][FONT=&quot]Крім того, з лівого боку по ходу руху, мій автомобіль періодично [/FONT][FONT=&quot]випержали[/FONT][FONT=&quot] інші автотранспорті засоби.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Безпосередньо перед зупинкою мого т/з працівниками міліції я рухався із дозволеною швидкістю, не перевищуючи допустиму межу. У цьому я переконаний, оскільки, безпосередньо перед зупинкою мого т/з я звернув увагу на покази мого спідометра, вони склали менш [/FONT][FONT=&quot]105[/FONT][FONT=&quot]км/год.
    Факт фіксації перевищення швидкості не означає, що це порушення належить саме мені, оскільки, застосованим інспектором ДПС приладом вимірювання швидкості [/FONT][FONT=&quot]«Беркут» [/FONT][FONT=&quot]технічно неможливо встановити, що зафіксоване порушення було вчинене саме моїм автомобілем.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Слід зазначити, що зі мною у машині[/FONT][FONT=&quot] перебуувала ___________, вона може виступити свідком. [/FONT]
    [FONT=&quot]Головним аргументом я вважаю те, що мою вимогу працівник ДПС не показав сертифікат повіреності радара. Вести замір швидкості без сертифіката повіреності категорично забароняеться. [/FONT]
    [FONT=&quot]ПРОШУ:[/FONT]
    [FONT=&quot]1. [/FONT][FONT=&quot]Скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення [/FONT][FONT=&quot]ВН440000[/FONT][FONT=&quot] від [/FONT][FONT=&quot]24.10.2010р.[/FONT][FONT=&quot], як таку, що [/FONT][FONT=&quot]не доводить моєї вини.[/FONT]
    [FONT=&quot] [/FONT]
    [FONT=&quot]додаток:
    1. копія постанови [/FONT][FONT=&quot]ВН№440000[/FONT][FONT=&quot];
    2. копія протоколу [/FONT][FONT=&quot]ВН1[/FONT][FONT=&quot] №[/FONT][FONT=&quot]210000[/FONT][FONT=&quot];
    3. копії позовної заяви з додатками;
    4. копія квитанції про сплату держмита.

[/FONT][FONT=&quot]Victorlas [/FONT][FONT=&quot] _______________
    "__" ___________ 20[/FONT][FONT=&quot]10[/FONT][FONT=&quot]р.[/FONT]

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    чувак,для таких документів у нас спеціальний розділ є, закинь туди (разом з коротким викладом своєї історії)

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    На фотоапарат.
    Розвод на лоха кажеш... хм... ну спробуй там обігнати а я подивлюся як ти їм докажеш :)
    Не в швидкості справа. Там пішохідний перехід за 200метрів до них фотіки з афігенним зумом. Вот і знімають на відео як порушники на переході обганяють.
    Я одігнав реально до пішоходного переходу, але то мало - треба за 50м до нього закінчити обгін.

7. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    хм..... ніфіга собі в них оптика, а я все думаю якого х.з вони фотографують, і що "пред'являють".

8. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Сьогодні по радіо Львівська хвиля розказували про те, що вже ДАЇ 10 день фотографує в центрі автомобілі, які припарковані з порушеннями правил дорожнього руху. Далі залишають повідомлення про те, що потрібно з'явитися в ДАЇ, і заплатити штраф. Якщо водій не з'являється, вони висилають рекомендований лист, а далі самі вже тоді оформляють всі документи.
    Тому будьте уважні !!!

Вже склати біля 1500 протоколів.

9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я на днях десь власне бачив, шо даішник ходжив навколо припаркованої машини, шось малював на бумажці. Мабуть таки то правда. Будьмо обережні

10. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Я в себе на Шпитальній також бачив...ходили борзі даішники і фіксували порушників....

11. Victorlas

Victorlas Місцевий

Я можна "відмовитись" від штрафу, якщо припаркувався не там де треба і до тебе підійшов Полісмен. Чи є якісь варіанти? ))

12. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Victorlas, можна зробити вигляд, що в тебе машина поламалась..типу аварійна зупинка..але треба хоча б аварійку включити...:)

13. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Останнє редагування: 7 гру 2010
  14. sash2307

sash2307 Active Member

Peugeot 3008 II
    Audi A6 Avant C5 1.9tdi(AWX) 2003р-була
    vw_passat b4 2.0 '96-був
    Доречі, в минуло-тижневому випуску Експресу писали, що втратило чинність розпорядження МВС 466 від 21 травня минулого року, тепер ДАІ знову може:
    1)безпідставно зупиняти авто (хоча вони так і робили, але з ними можна було сперечатися за це :))
    2)ловити за перевищення біля самого знаку в'їзду в населений пункт (раніше було до 1 км)
    3)знову ті медведі можуть ховатися у кущах
    Одним словом - козли, мало того, що не збільшують права людей, то ще обрізають які є, скоро обріжуть ті пальці до самої шиї, як в тому анекдоті))...

15. Victorlas

Victorlas Місцевий

Вони можуть зупинятись порушуючи ПДР, та тормозити в неосвітлених місцях?

16. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    В суботу вже потрапив на те що ДАІшники пасуться так як колись.
    Їхав по київській трасі, тільки перетнув межі рідної області і вїхав в Рівненську область і тут - гоп дивлюся знак обмеження 90, здивувався бо таких майже і неставлять і шось заговорився з батьком який сидів збоку і тут одразу махають мені полосатою палкою. Я здивований зупиняюся бо знаю що точно не їхав багато (карбюратор не дає витискати більше 90). Мені показують на фарі цифри 83 і кажуть що порушую бо це населенний пункт. Я чесно кажучи в шоці - бо принципово не ганяю через населенні пункти більше 80 ніколи . Просить показати документи, я йому їх даю. І вже вирішую шо будь шо буде але на лапу не дам. Даішник просить вийти з машини, я був у хорошому настрої і чомусь не захотів йому доказувати шо почекаю на протокол в машині. Стою біля їх машини - вони уточнюють чи дійсно я проживаю у львові за цією адресою, я стверджую і кажу - а чи не можна почекати мені в своїй машині, бо в мене взуття літнє а на дворі мороз. Вони запрошують до своєї (мабуть надіялися на щось), включають пічку і починає типу заповняти протокол, знову питання чи дійсно за цією адресою проживаю. І тут питають чи потрібна мені копія протоколу, я кажу звичайно потрібна - і нагадую щоб не забули записати туди свідка. Даішник здивований - якого свідка. Я кажу - який підтвердить що я їхав не порушуючи швидкість, а то за мною їхав таурег, може це ви його швидкість зафіксували, мені по вашому приладу не ясно чия це швидкість. Даішник задумався і тут каже - що порушення незначне і віддає мені документи і бажає щасливої дороги. Тепер я в шоці і питаю чи не прийде мені протокол потім без мого підписа і мого свідка, він показує протокол, походу почав заповняти лише шапку без моїх даних.
    Як потім виявилося, по дорозі назад, населений пункт там є - Бугаївка. Але він короткий - менший кілометра, знак населеного пункта стоїть одразу за 50м після знаку обмеження 90. Наскільки я розумію за новими правилами перед цим селом була ділянка з обмеженням 110 (з окремими двома смугами в кожен бік з роздільною смугою) і щоб не було різкого гальмування до 60 в населеному, ставлять ще знак 90 перед ним - але чому ж його не поставити за 200-300 метрів, а лише за 50-100. Там таких сіл з такими знаками десь штук 5. Так що будьте обрежні.
    Не знаю чи не записали вони мої дані десь на папірці і мені не прийде потім протокол, але вперше коли я принципово захотів протокол і навіть не пропонував на лапу здається закінчився щасливо (перед тим чесно признаюся двічі дав на лапу і одного разу пропонував але все одно протокол дістав)

17. Barkas

Barkas Початківець

сaddy 2.0 SDI

В нас раз було таке в Тернопільскій області, даєць за перевищення швидкості почав заповнювати протокол, но після давгих посненнь що вони стоять надто близько до знаку населоного пункту, неправильногой його представлення і т.д. віддав документи і побажав щасливої дороги..... а через півроку прийшло повідомлення з виконавчої служби з заповненим протоколом і штрафом((((( от такі от пси.

18. Хулыган

Хулыган Початківець

Passat В4
    І шо ти ?..заплатив чи в суд подав?

19. Victorlas

Victorlas Місцевий

На выходных ездил в Белгород, чуть прав не лишился. По городу ездил без карты и навигатора, соответственно немного заблудился. Вовремя поняв, что еду в противоположном направлении решил исправить ситуацию и развернуться через двойную сплошную + в пробке стоять не хотелось, только я это сделал, как меня сразу с мигалкам "..4554.." примите в право). Начитавщись форумов знаю что России с этим делом строго, суд у них выиграть практически не реально. Решил признать свою вину и рассказать как живется в Украине, про то, что я чистокровно русский, а родители родом с Урала. Парни выслушав, как мне живется пожелали счастливого пути и отпустили)

Выходит российские гаишники тоже люди!

20. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)