На даний момент будь-які ліки, які поступають в лікарню - автоматично попадають в кабінет завідуючого!!!!! Вчора возив дружину в медінститут (дільничний терепавт помітила деякі "хрипи") де "зробили спеціальне відділення для хворих вагітних жінок. Думали залишати на стаціонар, проте коли побачили, що робиться в палатах.... Одним словом ніякої ізоляції вищевказаної категорії хворих. Лежать разом і ті в кого початкова стадія якоїсь хвороби і ті в кого вже огого!!!! Пройшли обстеження і поїхали лікуватись додому!
Аптекам ті перевірки похрену. Вони тупо приховують ліки, що не спитаєш все кажуть що нема, а насправді в ящиках лежить. Я так купував в одній аптеці Амізон. Питаю "є амізон?" , вона каже "нема", але я дивлюся збоку лежить коробка порожня з Амізону на прилавку. питаю, а що ще є від застуди? Вона побачила куди спрямований мій погляд , відійшла в підсобку і чую кудись дзвонить, питає "ну шо давати той амізон шо в ящику?", за кілька секунд вийшла і дає мені пачку амізону з відмазкою шо типу завалялося в шухляді десь. Інший випадок за два дні в іншій аптеці. Повязок нема, ліків нема, марлі нема, мазі кофол нема, ніхрена, словом нема. Термометр хоча би є? - Нема. Я кажу, як так, найелементарнішого не маєте і чую з підсобки голос "та продай термометр!"... Продали... Я в шоці був.
Далеко не треба ходити. Тут товариш Свистун вже пропонував в приват звертатися за тими ліками. Цікаво яке їх походження? А ще ось http://news.lvivport.com/content/view/11375/26/ читай коментар до новини. Якби прокуратура чи менти, чи хто там ще, мали бажання, то вони мають всі можливості виловлювати тих, хто намагається на біді нажитися. Просто зателефонувати і подивитися на ті ліки та поцікавитися походженням. Але того ніхто не робить. Ніхто не перевіряє аптеки. Уряд встановив граничну ціну на маску - 1 гривня. Але в аптеках вона коштує 3.50, при тому що до епідемії коштувала 80 копійок. Тьотя Юля нам по ящику чеше що країна забезпечена всім необхідним, бреше с%ка і оком не поведе.
Саме краще купляти ліки біля лікарні(або в самій), я вже в цьому переконався. Я вже писав як захворіли мій син і вагітна дружина, так от продовжую. Синові в неділю було краще навіть я подумав, що вже все минуло(2 дні температура майже 40), оскільки цілий день і ніч температура була відсутня, у дружини стан навпаки погіршувався. В понеділок у сина знову 38,5 викликаю лікаря(вже інший був), подивився, послухав і каже мабудь бронхіт або щось до пневмонії і виписує на всяк випадок скерування на П.Орлика, дружині теж на Топольну, у мене якраз почалась температура 37,3. Оскільки лікар був приблизно о 16-00, то вирішено було відвезти спочатку дружину. Привіз у лікарню людей на приймальному "нємєрєно", чекав майже 1 годину, навсяк випадок подивились два лікарі і сказали що майже нічого страшного(бронхіт). Мені вже трохи стало легше.... Сина лишав на цей час у дома, коли приїхав він спав і температура була знову 38,5. Оскільки вже було близько 19-00 і температура вдалось збити, вирішив їхати до лікарні на ранок. Попав до лікарні десь близько 12-00, дітей просто піпець від малого до великого, всі бокси на приймальному зайняті. Чекав хвилин 40, потім лікар оглянула і каже, чудово у вас пневмонія. Я звичайно, а що тут чудового, а вона - у більшості дітей не зрозуміло що, і вони кладуть їх на всяк випадок, а у вас все дуже добре прослуховується і нічого страшного в цьому немає. Мене це дуже втішило, я чуть не гепнувся. Далі потрібно було пройти рентген, простояли ще 40 хв., потім ще 30 хв. і якби не той лікар, що приймав, то я думаю ще мабудь хв30-50 чекав би. Оскільки хворих дітей багато, то почали класти в хірургічне відділення(короче де є вільні місця). Там нам сказали, що хвилюватися непотрібно медекаментами лікарня забезпечить, одним словом "Все буде гаразд" . На вечір нічого не змінилось, дали сину тільки укол антибіотику і все. Нікого нікуди не впускають і невипускають, оскільки КАРАНТИН і має приїхати "ХЮЛЯ".
Продовжую. На 18-00 вже вільних місць у цьому відділенні не було. Оскільки наплив людей дуже великий, невстигають(або не хочуть) рентгенівські проявляти знімки і людей є трохи паніка, оскільки крім уколів антибіотику більше дітям нічого не роблять, тому що немає знімків і лікарі неможуть поставити нормальний діагноз. Сьогодгі приїхав на 12-00, поговорив з лікарем, нічого страшного, щось там почало прослуховуватись злівої сторони(про праву нічого, але коли поступили було навпаки), знімків немає. І вже коли я їхав додому десь через годину, то вже був знімок і результат "бронхіт". Короче повний ДУРДОМ.
Почистив тему. Викинув більше 50% дописів, що були спамом. Надалі прошу не флудити, зокрема: Стверджувати факти лише з офіційних джерел або ті, які бачили на власні очі Не розміщувати лінків без їх описання Не займатися лікуванням інших, якщо ви не лікар Утримуватися від особистих оцінок ситуації чи висловлення вражень від дописів інших учасників форуму. Викинення дописів було попередженням. Надалі порушники будуть суворо покарані. Всім міцного здоров'я!
перестаньте панікувати!!!!! З розмови з колегами, що на швидкій: 20 викликів на день - з них - 1 грип (простий, сезонний А або В) - 2-3 випадки ГРВІ - решта все паніка або переляк З розмови з дільничним терапевтом, котра не витримала, не витерпіла і пішла на лікарняний: Приходить на виклик - там все нормально - Чому викликали??? -Хочу щоб ви мене перевірили, оглянули, подивились - Нежить є?? Кашель??Температура?? Щось болить? - нічого не болить, нічого нема....... Ось так. А статистика пише своє. + ЗМІ люблять роздути всяку новину. Я, як представник медицини, запевняю - ніхто не може стверджувати і ставити діагноз "Свинячий грип" без спеціальних на те досліджень і аналізів. А апаратури, як такої, в Україні нема або застаріла. І ще один ньюанс - кожен рік за сезон грипу в Україні від нього вмирають 350-400 чоловік. Якщо підрахувати - це 3-4, а то і 5 чоловік в день віддавали Богу душу. наразі навіть близько такого нема, а роздули паніку.
Траси і кордони ніхто не перекриває. Все як завжди, тільки паніку піднімають "властьімущі" з метою нажити побільше грошей з бюджету на боротьбу з епідемією. Якої немає. Епідеміологічний поріг не перевищено.
підшумок грипу підняли ціни на газ, сволочі, тепер на бензині їздити вигідніше (а їздити взагалі не вигідно). антимонопольний комітет розводить руками, мол, часу не вистачає на всіх, ми зайняті аптеками.
Якщо ви в 90-х були активним слухачем "Львівської хвилі", радіо "Незалежність" та інших львівських FM-станцій, то мусили чути дівчинку Валерію із кумедним дзвінким голосом, яка часто телефонувала в ефір на різні конкурси та вікторини або просто замовити пісню. Її з перших слів впізнавали і діджеї і слухачі. 8 листопада її не стало. Валерії було 28 років. Після трьох днів, проведених в реанімації, вона померла від пневмонії, що була ускладненням після грипу.
знаю особисто її,це родичка мого колеги,який віз її в лікарню особисто,в ночі з 4 на 5 листопада,там досить прикра історія,навіть не охота згадувати...