Я три тижні тому проходив техогляд. Позвонив до старого знайомого ДАЙця, який мені це питання постійно вирішував, то він сказав шо без мед. довідки, страхівки і акту огляду авто він це зробити аж ніяк не зможе і шоб я навіть нікого не шукав, бо ніхто не зробить, Луценко тіпа написав нову постанову, шо з вересня ц.р. без цього тепер ніяк. І плюс у мене машина на Київських номерах, то тут пройти ТО не вдастся, треба ставити на тимчасовий облік. Я звернувся до іншого ДАЙця, він мовчки взяв техпаспорт, 500 грн. і запитав куди привезти талон. Через 2 години перезвонив, шо талон готовий, як я забирав, то він мені ще навіть якусь здачу намагався віддати. От і будь мудрий, шо у нас можна а шо не можна. Єдине що я за собою відчув - якшо зробиш все по правильному так як має бути, то на додачу до потрачених грошей, часу і нервів сам себе будеш почувати ідіотом. То в Німеччині каже мій знайомий, шо можна то можна, шо не можна то не можна. А у нас, якшо не можна але треба, то трошки можна.
виходить ми мріяли про іншу країну, і маємо країну чудес. Хочемо жити як в європі, аробити як робимо!
Інформація для роздумів Что значить безнамерной двигатель? У меня америкос А4 1.8Т кватро 2002г.в. двс-АМВ безномерной. Значит двига была заменена на машине? Хотя по карфаксу ничего не меняли, все было ОК или запороли в России. Насчет ауди usа ничего не скажу,а вот машины сделанные в сша номеров двигателя не имеют. Так у них принято это означает меняли блок двигателя новый подменный блок идёт как запчасть без номеров http://www.audi-club.ru/forum/showthread.php?t=172586 Шановна Україно, не берем тих піндосівських-америкосівських машин, там всі двигуни безномерні і відповідно реестрації на Україні не підлягають, беріть вітчизняне.
По яких то таких законах? Особисто мені завжди вдавалося вимагати дотримання законності. А якщо приходити в мрев з написом "лох" на чолі і питати "кому заплатити за реєстрацію номера двигуна" то, думаю, охочих знайдеться маса. Але потім не треба всім розповідати, що в нас дибільна країна і все через ж. Повторюся ще раз - згідно законодавства в Україні двигун вважається запчастиною і може бути замінений власником при умові, якщо не змінено об'єму та моделі. Номер двигуна до технічного паспорта не вноситься. І якщо хтось вимагає хабаря, відмовляючись реєструвати машину потрібно пояснити, що це порушення закону і платити за таке теж означає злочин. Як правило, після цього все стає на свої місця, бо в кожного є можливість заявляти про злочин у відповідні органи, достатньо показати серйозність намірів. Байки про те, що Луценко сказав комусь щось робити не повинні цікавити водіїв, які підпорядковуються законодавству а не проханням міністра.
І якими задокодавчими паперами підкріплений цей допис? Слово -"бо так сказав Скірокко" гарно звучить але на представників влади не діє. А ось державний документ дивимося там де обведено червоним і не даємо більше порад по знищенню номерів двигуна.
І я про теж! Я вже писав, № двигуна в так званій історії автомобіля, котра зберігається в ДАІ, Розкажу ще одну хитру штуку. Якщо дайці або тим паче налетить "кобра" пробють № твого двигуна і виявиться що він стояв на машині яка в угоні то проблем не оберешся! Взагалі рекомендую, якщо купуєте двигун то пробийте його № ч-з знайомого дайця, бо якщо він навіть числиться на якісь машині проблем теж не оберешся.
давай логічно є таке поняття як ПЕРЕОБЛАДНАННЯ, на яке потрібен дозвіл напевно при цьому це не буде вважатися переобладнанням, але не звільняє від обов"язку зареєструвати цей двигун. І ще, якщо на двигуні нема номера, як визначити чи не змінив часом власник модель і об"єм?
Прошу сказати, шановні спеціалісти, на якій підставі мені відмовлять у реєстрації автомобіля з безномерним двигуном, якщо те ж МРЕВ поставило його на облік (з написом н.дв. пошкоджено корозією), і я є добросовісним набувачем цього автомобіля? Двигун не в угоні, кустарного знищення номеру не було. Цей "державний документ" стосується конкретного автомобіля, і нічого не доказує. Якби в графі н.дв. було вказано "пошкоджено природньою корозією, номерна площадка слідів кустарного втручання не носить", то його "державності" від того не убуло б.
Кому адресоване це питання? Питання до юристів і журналістів- хочу зняти авто з обліку, виявили,що номер пошкоджено і не читається ( 2 роки тому читався, двигун "чистий"), експерт каже -"Вибач але по наказу-постанові такій-то, авто з пошкодженим номером двигуна перереєстрації не підлягає,забирайте свої документи, до побачення" Мої подальші дії, але без флуду і юридично обгрунтовано, типу- пишу заяву на повторну експертизу (яку і кому?) чи іду з усною скаргою до начальника МРЕО оскільки по правилах (яких) експерт має побачити той номер, мої дії ?
Подальші дії - письмове звернення на імя начальника МРЕВ з проханням поставити на облік автомобіль такий-то, ДНЗ такий то, номер кузова такий-то, номер двигуна пошкоджено природньою корозією (згідно висновка експерта такого то МРЕВ ДАІ, на підставі якого даний автомобіль було поставлено на облік). У випадку відмови - звернення з проханням вжити заходи згідно з п. 14 Постанови КМУ № 1388 від 1.09.98р. : "на зареєстровані в підрозділах ДАІ транспортні засоби, ідентифікаційні номери складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) яких знищені, пошкоджені , наносяться спеціальні індивідуальні номери (структурна комбінація символів, порядок їх нанесення і залучення для цього на конкурсній основі спеціалізованих підприємств визначається МВС) чи здійснюється дублювання первинних ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу згідно з вимогами міжнародних і державних стандартів." Чекаємо письмової відповіді з МРЕВ, якщо протягом 30 днів немає - звертаємось до суду із зазначеним питанням (зобов*язати МРЕВ поставити на облік даний автомобіль). Враховуючи що це все довго і муторно, простіше дати грошей в МРЕВ.
А їм до лампочки номери двигунів. Тут все просто. В США коли береш машину, після покупки власник зразу знімає номера, їдеш в установу яка займається переформленням, даєш 200 доларів (податок за машину + вартість нових номерів + послуги установи) - і за два тижні забираєш номера і свою реєстрацію. Крім того тут можна їхати на чужій машині і без всякої реєстрації на себе чи довіреності (при умові що машина не крадена). Може і інших штатах трошка інші закони, але приблизно так. При реєстрації взагалі ніхто на машину не дивиться.
Пояснення грамотне, і моє ІМХО всі ті заморочки з пошкодженим номером двигуна тільки з метою "дай" але якщо і ти по закону, то при пошкодженому номері керуємося п. 14 Постанови КМУ № 1388 від 1.09.98р. : "на зареєстровані в підрозділах ДАІ транспортні засоби, ідентифікаційні номери складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) яких знищені, пошкоджені , наносяться спеціальні індивідуальні номери (структурна комбінація символів, порядок їх нанесення і залучення для цього на конкурсній основі спеціалізованих підприємств визначається МВС) чи здійснюється дублювання первинних ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу згідно з вимогами міжнародних і державних стандартів." А з цїєї постанови випливає,що терміну "без номерний чи пошкоджений корозією" неіснує, оскільки є потреба дублювання номера і тільки потім реестрація.
А що то за постанова?, є таке ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. N 1388 ПРАВИЛА державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів,марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок Державна реєстрація (перереєстрація) або зняття з обліку транспортних засобів (крім випадків вибракування їх у цілому) без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими (один чи кілька символів номера візуально не визначаються) чи підробленими (змінено один чи кілька символів номера, замінено панель (табличку) або частину панелі (таблички) з номером) ідентифікаційними номерами складових частин (кузова, шасі, рами двигуна) не допускається. Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО http://www.tas-insurance.com.ua/ua/info/digest/number2/1657.html Робиться експертиза ...бла бла бла і Спеціалізованими підприємствами на підставі заяви власника або уповноваженої ним особи, документів, що посвідчують особу заявника, відповідно до оформленого висновку підрозділу департаменту Державтоінспекції МВС після проведення додаткової перевірки ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу та звірення наявних документів спеціальним приладом, який забезпечує автоматичне, чітке та однотипне відтворення структурної комбінації символів, наноситься (дублюється) на транспортний засіб чи його складові частини ідентифікаційний або спеціальний індивідуальний номер транспортного засобу згідно з методикою, визначеною МВС. І аж ніяк не вписується "номер зїла корозія" І потім доповнення П О С Т А Н О В А від 18 жовтня 2006 р. N 1427 Київ Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ Державна реєстрація (перереєстрація) або зняття з обліку транспортних засобів (крім випадків вибраковування їх в цілому) без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими (один або декілька символів номера візуально не визначаються) чи підробленими (змінено один або декілька символів номера, замінено панель (табличку) або частину панелі (таблички) з номером) ідентифікаційними номерами складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна) не допускається. http://www.sai.gov.ua/pages.shtml?id=268 Як на мене то саме, далі заява власника на експертизу , дублювання. Але ні слова про "безномерний номер чи зїдений корозією" в графі-"номер двигуна". І ще одна цитата "с декабря 2006 года пришло распоряжение во все органы ГАИ запрещающее снимать (тем более ставить) с учёта машины с проблемным кузовом. А протолкнул это распоряжение какой то депутат, запланировавший под Киевом открыть специализированную СТО которая будет заниматься такого рода авто. Т.е. только после заключения этой СТО в МРЭО можно снять машину с учёта. На сегодняшний день мы имеем это постановление, но до сих пор не имеем этого СТО. Тем не менее снимать проблемные авто с учёта сотрудники МРЭО боятся под угрозой увольнения." Моє ІМХО- двигун із номером який зїдений корозією реестрації-перереестрації по закону не підлягає, по закону в іншому місці робиться дублікат і номер того дублікату вносять в графу про номер, і тільки після того авто підлягає реестрації, ось правильна відповідь як самому поставити на облік авто з безномерним мотором.
Той самий документ, на підставі якого з техпаспортів було вилучено номер двигуна, як обов'язковий запис. Не пригадую, докладно, але відкопати можна спробувати. Я розумію, що дехто скаже, мол, я бачив що мрев має базу номерів двигунів і по ній може звіряти за власними потребами. Справді, базою номерів двигунів користуються певні "органи" для власних потреб, зберігаючи їх, але це не означає, що власники автомобілів повинні бути відповідальними за збереження цих баз чи поновлення або відповідність інформації у них. Як на мене, нам, як власникам авто взагалі не повинно бути цікавим, яку інформацію про наші машини збирають ДАІ, мрев, дворнички ітд. Такий самий документ може констатувати наявність запаски чи аптечки в багажнику, подряпини на крилі чи ще щось. Не бачу нічого спільного з даною дискусією. Я, звичайно, перепрошую, але якщо у моїй машині під час чергового ТО знайдуть білі плями на сидженні і внесуть у свою історію, то значить, що я зробив помилку і тепер повинен просити в ДАІ дозволу робити дітей? Власне, веду до того, що для мене, як автовласника їхня "історія автомобіля" нічого не означає і мені побарабану скільки там пунктів і чи входить туди номер двигуна чи номер магнітофона.
Трачу свій час і трафік,шукаю документи, спеціально відскановую копію акту експертизи де стоїть номер двигуна, всі свої слова підкріплюю законодавчими актами,виправляю помилку юриста в датах постанови......., у відповідь від АДМІНА- БЕЗ КОМЕНТАРІВ.
Ситуація навпаки, втопку закони і правила, слава барабану і дудці. Крадуть 1річну Мазду МПС, приміром 6-ту якогось світлого кольору, застрахована в ... приміром СК Спеціалізована. Власник біжить до страхових і в ДАІ. Ті питають- - ДАІ+Страхова- який номер кузова? -Власник- якийсь був, але стерся, в тех.паспорті вписали "безномерний" -Д+С Ясно а номер двигуна? -В А його "зїла корозія" , так і записали коли робили експертизу. -Д+С А якісь особливі прикмети-колір,стан салону, якісь подряпини? -В Колір світлий, салон був з білою плямою,але жінка вимила, були ще дрібні подряпини від мойки по всій машині. -Д+С(радісно)--- Чудово,ми обовязково знайдемо і повернемо за 1-2 дня ВАШЕ АВТО, прикмет БІЛЬШЕ ніж достатньо. Бурні оплески.
В суботу дружбан реєстрував буса ДАФ. Поїхав я спеціально глянути в експертизу - фото номера двигуна я там не побачив, хоча фото підкапотного було. Висновок - кожне МРЕО по-своєму реєструє машини, таке враження що кожен район то своє королівство зі своїми законами, прихотями і вимогами