Я їздив з палаткою в Солотвино. На території турбази "Ялинка" можна запаркувати авто, палатку розкласти, а дальше імпровізувати... Там же були і басейни з соленою вадою, яка виглядала на багато чистіше від тої, яка в ставках. http://ezdimsami.com.ua/uk/yalinka.html
Я вважаю, що не має суттєвого значення чиста вона, чи не дуже, основне, що солена і з мінералами і так можна грязями мазатись, а чиста напевно там, де грязей нема, та і всерівно треба після неї душ приймати. Контакти маю, десь на комі є фотки з номерами, але сьогодні чув, що там десь зсуви грунту були, чи щось таке і вони залишились без соленої води, ще точніше попробую взнати. А дорога дійсно до Шацька жахлива, на Івано-Франківщині все були кращі дороги. Якщо їхати на Світязь, то теж є варіанти, хто хоче спокою, то мож в сам Шацьк їхати, а хто хоче подвіжувати вночі, сходити в клуб на диско, або посидіти в барі під живу музику, чи посривати дівчат, то краще в Гряду, то декілька кілометрів вище, на протилежному березі Світязя, таке собі молодіжне містечко, з різного роду розвагами )) Отправлено с моего Inspire 4G через Tapatalk
Дзвонив, в них зараз сімейні проблеми, тож не знають чи будуть цього року поселяти, але обіцяла житло знайти. Тож буду дзвонити вже як точно з датою вирішусь. Можеш також до неї подзвонити: 0503782486 п.Таня
Був минулих вихыдних в Шацьку...дороги нема від В.Мостів і далі до кордону області,десь більше десь менше,але жопа...далі дорога з ямами,але терпима...Комарі в шацьку такі що жруть денно і ночно без зупину,я всі вихідні проходив в кросах,спорт.штанях і куртці защіпнутій до шиї...літають просто стадами
В Шацьку теж ще не був, планую з сімєю цього року на вихідні зїздити. Років 10 тому був у Солотвино. Був там 2 рази. Більше не тягне. Може зараз краще. Місць там повно. Краще приїхати і можна дешевше знайти, поторгуватися. Якщо в Закарпаття то краще в Берегово на термальні басейни, сподобалося. Був у самому Берегово, цього року хочу в Косино поїхати.
моя половинка теж там була минулого року і мені розказувала як там. Мені не сподобалось з розповіді, що там у воді плавають якісь черв'ячки, тому туди я ПАС... Я себе не заставлю залізти в ту воду. Але є й плюси тіпа лікувальна, дуже солена і нормальна дорога доїзду. розглядаю як один із варіантів, але в осінню пору року, щоби відчути контраст. буде бажання, маяч, можна вирушити скооперувавшись, як то кажуть - гуртом і батька добре бити.... хочеться спокійного відпочинку на вихідні, не більше..., прийняти водні процедури, зварити рибку, посидіти та посмакувати холодним пивком.
Якщо на то пішло, то вже краще на базу Бумеранг с. Дідово, то недалеко від Берегово. Там колишній піщаний кар’єр. З одного боку озера 80 секторів, для палаток, а з іншого пляж з лежаками, парасолями і різними атракціонами. Мені там сподобалося, був 2 рази, цього року ще раз поїду. http://zakarpattyachko.com.ua/vidpochynokvzakarpatti/didovo
В Солотвино ті самі бабульки, тільки з різними екземами. Але поїхати варто, у воді походити, плавати нереально. В озеро обовязково заходити в якісь шапці, в разі якщо вода в око бризне, щоб витерти (вода дуже солена) Там ще можна спуститися в соляну шахту під землю.
Такі бабульки є по всюду і на озерах і на морях, то що тепер нікуди не їхати?))) Концентрація солі і мінералів на стільки велика, що прям все дезинфікує. В тих озерах ніхто не ризикує хлюпатись, але я був без нічого, від непривички в перший раз легенько чи то вода попала, чи то рукою потер око, то трошки попекло і пройшло, не приємно ще коли на губи вода попадає, це гірше, аніж солі наїстись))) але до всього привикається і то в перший же день. Там і дійсно такі неприємні червоні черв"ячки плавають, але то тільки під берегом, де їх стараються відловити і то не на всіх озерах, бо бачив, що були і чисті. В шахту лізти дуууже корисно, особливо з легеневими недугами, або захворюваннями дихальних шляхів, чи горла, але то на свій страх і ризик, я десь навіть чув, що там треба щось підписувати, мов ти все розумієш і сам погоджуєшся туди лізти. шахти увесь час затоплює вода, тому там безперестанку працюють мотори, щоб її викачувати, коли я був, то шахти були закриті, бо двигуни поломались. В загальному скажу, що там хоч і брудна вода і ті черв"ячки плавають,але туди всерівно варто поїхати, я був два дні по пів і одну ніч і ще ніколи я так швидко не виліковував горла, просто дихаючи повітрям... Цього року планував їхати туди на декілька днів, можливо навіть і на тиждень.
Але тільки хлюпатись! Бо купатися там - прикольно - плаваєш, як вареник в окропі - зануритися нема ніякої можливости, бо перенасичений розчин соли виштовхує тебе на поверхню. Про шахту маю інший прикол. Поїхали одного разу мої друзі (один з них був француз - йому показували принади нашого краю) до Солотвина, замовили собі з"їзд в шахту. Молодий місцевий "екскурсовод" так з понтами давай розказувати, який він крутий і як тут все круто, і взагалі, хто ви такі, звідки приїхали? ніц в тим житю не виділи... Стали спускатися в шахту. Ліфт закрили (клітка) і їдуть. Раптом екскурсовод починає хвилюватися, потім гримати по гратах, потім страшно матюкатися і в переляці дертися по гратах ліфта нагору. Ліфт зупинився, коли екскурсанти стояли вже по кісточки в воді. Виявилося, що нижній поверх затопило солянкою, а ті, що нагорі, чи то приснули, чи то забулися... Одним словом, бракувало метр з капелюхом, щоби тих екскурсантів потопили, як щурів в клітці, разом з їхнім екскурсоводом. Моя думка: Солотвино - це незвичайне місце на землі. При певних затратах і доброму бізнес-плані, це місце можна було б перетворити в пункт цілорічного паломництва. Але зараз там повний бєспрєдєл. За совєцьких часів повипомповували ту солянку, під землею утворилися порожнини - дивись, все в один момент завалиться під землю. А ті ліфти, шахти і ціла решта техніка вже тричі застаріла. Тому зараз туди їхати - це тільки тим, кому набридло життя, або хто хоче позбутися в"їдливої жінки, чоловіка-садиста або к..ревської тещі.
Так, почитавши це все, що вище написано, зважив всі за і всі проти, забив на ті поїздки тай поїхав в "Бухту Вікінгів". Вхід (в'їзд) з людини по 10 грн., авто безкоштовно запускають, вхід на пляж по 40 грн. з людини, а таке, як парасольки, лежаки на пляжі безкоштовно. Вода тепла, чиста, під ногами пісок. До буйків глубина сягає десь 1,5 метра, далі до 4-ох. Корочче супер, і від Львова рукою подати. Тому на вихідні - раджу. Але треба брати з собою якусь їжу і пивасік, бо нульовка там по 15 грн.
Якраз на тему соляних шахт. Сиджу вже більше місяця в Кракові по роботі, і вирішив минулими вихідними зїздити у соляну шахту, яка знаходиться 8 км від Кракова, в містечку Велічка. Так от, та шахта теж досить стара і працювала багато років, доки 18 років тому її не віднесли до спадщини Юнеско. Поляки цим дуже пишаються. З цього часу грошей на неї не жаліли, зробили все: водовідведення, кліматизацію, туалети, декілька ресторанів, готель, лікарню, церкву, каплички і ше багато чого. Від того часу шахта приймає по 1 млн туристів в рік. Вхід коштує 50 злотих ~50 млн злотих/рік (130 млн грн/рік). Крім того ще заробляють на сувенірах і різних дрібницях. Ось явний приклад як можна довести такий об’єкт до пуття. Але на все треба бажання. А гроші завжди можна знайти.
Ми коли були, то знайомий доплив був на спині до середини озерця і мусів так само вертатись до берега, бо у воді не міг перевернутись на живіт, так виштовхує)))