час від часу моргає лампочка тиску мастила

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем stealth, 10 жов 2007.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    А хтось має ел. схему плати контролю тиску масла на приборках Golf MK2, Scirocco MK2?

2. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Можливо я неправильно виразився, і мене неправильно зрозуміли, але всетаки в фільтрі є клапан який недозволяє витекти маслу з масляної системи.
    Хто власноруч міняє масло той знає що після заміни масла та фільтра - після запуска двигуна лампочка тиску мастила негасне набагато довше ніж після того як машина простояла неділю без пуску.

Элемент фильтрующий указанной конструкции в составе неразборного фильтра работает следующим образом. Масло от насоса двигателя через отверстия крышки 2, имеющей резиновую прокладку 1 для уплотнения соединения крышки с блоком двигателя, отжав противодренажный клапан 3 , поступает в фильтр между внутренней стенкой корпуса 5 и наружной поверхностью комбинированного двухсекционного фильтрующего элемента. При холодном двигателе (в момент пуска) масло, обладая высокой вязкостью, проходит частью через объёмно-капиллярную фильтрующую штору первой секции 6 частью через перепускной клапан 7 и далее в главную магистраль двигателя. В этом случае объёмно-капиллярная фильтрующая штора второй секции 4 в работе не участвует, поскольку её высокое гидравлическое сопротивление препятствует прохождению вязкого масла. В процессе работы происходит разогрев масла, вязкость его понижается на столько, что перепускной клапан 7 закрывается, большая часть масла проходит через фильтрующую штору первой секции 6, оставшаяся часть проходит через фильтрующую штору второй секции 4 обеспечивающую более низкую по сравнению со шторой первой секции тонкость отсева и более высокую грязеёмкость или способность задерживать внутри шторы отфильтрованные частицы, что исключает их повторное попадание в систему.[​IMG]

А ось оригінал кому цікаво прочитайте: http://www.ntpo.com/techno/techno2_3/19.shtml

• Подобається Подобається x 1
  3. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    У фільтрі все таки є клапан, але думаю причина все таки не в ньому
    На мій жаль це не зовсім так!!!
    Так після покупки мною Гольфа, виявилась така сама проблема пищання зумера, і мигання лампочки. Ну і звичайно начитався я про вкладиші на різних форумах, зібрав грошенят і поїхав до моториста. Моторист відразу сказав, що вкладиші навряд лі можуть бути. Розібрали,незначна виробітка на корінних вкладишах. На шатунних не дуже, могли ще б бігати. Маслонасос в нормі, люфту між шестірнями немає зовсім, редукційний клапан працює. Зібрали мотор, завели тиск 6 бар на холодну, на гарячьому 1,5 при обертах. Зумер не пропав!!!

П.С. Пропоную адмінам, чи модераторам розділу об'єднати усі теми, в якусь одну: по тиску масла, пищанні зумера і миганні лампочки:
    http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3756
    http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1990
    http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=2984
    http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=1341
    http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=582
    Ну от думаю що все...

4. olko

olko Новачок

vw passat b4
    хто знає який тиск масла має бути в моторі при холостому і при високих обертах мотор 1,8 моноінж
    якщо моргає лампочка і пищить зумер то тиск зависокий чи замалий?

Останнє редагування: 16 кві 2009
  5. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Моргає і піщить коли? На холостих на високих? І взагалі можна обширеніше писати про свою проблему??? Якщо тебе це дійсно цікавить, а то і будеш мати таку відповідь!!! Рік машини, букви мотора?

Останнє редагування: 16 кві 2009
  6. olko

olko Новачок

vw passat b4
    Моргає на високих обертах, від 2100 і вище, рік машини 1994, двигун ABS.

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Значить що тиск замалий. Нема для приборної панелі поняття як "завеликий" тиск

На обертах 2000 тиск має бути 1,8 бар мінімум

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    ага, провтикав цю цифру :)
    Цей товариш не з мого досвіду :)
    Що за гон, куда витекти? Кудою витекти? Вже сказали, що це не так, не дезінформуй людей, повчи краще теорію.
    Не витягуй слів з фрази, я писав
    У фільтрі є перепускний клапан, він не має нічого спільного ані з тиском ані з виливанням масла з системи.
    А як?! Просвіти народ, цікаво...
    Ну те, що в тебе тупий моторист, то ще не свідчить, що ти потрапив в 2%. Коли я потрапив до таких же дятлів, то тиск масла і не появлявся після капіталки.
    Це на око чи на думку цього майстра? Готовий сперечатися, що він навть не мав чим заміряти. Вгадав? Моя тобі порада - поїдь краще до нормального моториста.
    На холостому десь коло 2 атм, на високих - до 6-7 атм. Міряти треба на прогрітому моторі.
    Хочеш сказати, що від букв мотора і року машини тиск масла міняється? Нафіга тоді гілку смітити - почитай краще літературу.

9. orra

orra Active Member

audi 100
    на високих то на яких ?
    при 5.5-6 бар спрацьовує редукційний клапан в маслонасосі.
    тиск треба міряти після третього виключення вентилятора, коли температура масла приблизно зрівнюється з температурою тосолу.
    тиск на холостому мінімум 0.3 бар
    при 2000 об.хв. мінімум 2 бара.
    якшо комусь треба, можу поміряти.

10. dima1405

dima1405 Місцевий

scirocco можливо ти й адмін, але гілку смітиш ти(доречі можеш вилучити мій допис:)) А нарахунок "Перепускного" клапана то цей клапан стоїть в насоі, щоб зимного ранку нічого в твого двигуна непорозривало від тиску - це поперше! По друге почитай літературу і дізнаєшся що в масляному фільтрі дійсно стоїть клапан, хоча я з тобою повністю згоден що до падіння тиску на прогрітому двигуні це немає ніякого відношення.

Ти б краще незривався на однофорумцях а дав якусь пораду!!!!!!

• Подобається Подобається x 1
  11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    від моменту спрацювання редукційного клапана до моменту спрацювання відсічки, зрештою сам і відповів.
    Запитання від власника пассата б4 - всі ці машини обладнані масляним радіатором, що зрівнює т масла з т антифризу з першого обороту двигуна. Тому тут достатньо звичайного прогріву - від першого до третього пуску карлсона масло гріється не більше ніж на 5 градусів, що фактично не впливає на його в'язкість.
    я не смічу а встановлюю істину, бо тут присутню ахінею про злив масла з системи масляним фільтром чи відсутність впливу зносу вкладишів на тиск масла дможуть читати люди, які потребують правдивих знань. І адмін я не можливо а насправді.
    може це і складно зрозуміти, але у фільтрі стоїть перепускний клапан, який пропускає масло поза фільтруючий елемент у випадку забивання останнього.
    Читай уважніше дописи і не сміти тут непотребом - я ніде не казав що в фільтрі немає клапана.
    Кому пораду? Якщо тобі - то раджу вчити матчасть та бути уважнішим.

Останнє редагування: 18 кві 2009
  12. dima1405

dima1405 Місцевий

Уважність нікому незавадить:) Добре я небуду з тобою спорити на рахунок "клапана" в масляному фільтрі.

Доречі коли в мене була копійка, зробив я капіталку двигуну, шліфували К.В., міняли Розпредвал, міняли масляний насос, міняли вкладиші проміжного валу, бавилися з густиною мастила - в результаті всерівно на прогрітому двигуні горіла лампочка тиску мастила на ХХ. Заміна датчика нідочого непризвела, так і продали зробивши деяке кулібінство щоб лампочка негоріла: - двигун вже пройшов більше 150тис. недавно новий власник "підкинув" кільця і катається далі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)