Відповідь: Розрахунки з страховиками б... машину старше 10 років і так не застрахують а советску старше 6. Я свою застрахував на випадок крадіжки
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Не згідний, як я писав раніше, І фари і лобовуха зношуються. Здається в Швейцаріїї її обовёязково потрібно міняти кожні 5 років. Вимога до ТО. Я так і роблю. Це в нас країна, де періодично міняти фари, лобове скло, гальмівну рідину ітп це вважається рагульством. Зате про те, що ми одні з лідерів по кількості ДТП - проблема всіх, крім водіїв. Тому знос то є знос. . Якраз для того існують шроти, щоб купувати бу за 50%. Страховики вираховують так, як каже їм законодавство. Є спеціальні таблиці розрахунків. Ось тут я згоден. Страховики при тотальному ушкодженні нових авто купують нові автомобілі, а за старі дають гроші. В тій ситуації по дефолту не враховується антикварності чи унікальності машини. Для того, щоб доказати, що машина дорожча страхувальнику потрібен юрист, який буде в суді доводити "моральну шкоду". Хоча, з іншого боку, це може і правильно, це відшиває шахраїв. Якщо ти на суд приносиш докази того, що запчастини нові (напр. чеки, котрі тобі повинні були вручити), суд може взяти до уваги їх вартість.
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Ну та просто в тому то і питання - чому я маю морочити собі голову - їхати на всілякі шроти, шукати запчастини, які не відомо чи там є... якщо можна спокійненько собі замовити і взяти нову... це ж не моя вина, що мені її розбив отой застрахований... в мене є інші справи і тп... знову ж таки - не завжди факт, що на шроті дешевше вийде... за СРСР (не ностальгія, але троха нас розбестило) наскільки я розумію компенсовували нові з/ч... на заході, де всі машини застраховані, схема просто до нємажлівасті - якщо тебе б"ють, звониш в його страхову - вони тобі кажуть пару станцій, куди ти можеш звернутися, ти вибираєш що тобі більше підходить (або наполягаєш саме на своїй станції) - і вони тобі оплачують по безналу весь ремонт машини (щоправда перевіряють дотошно, чи все відповідає, але все рівно можна ще щось собі поміняти)... а нові з/ч (в т.ч. кузовні деталі) там ідуть по дефолту... тому що машина після цього по всіх базах страховщиків вже значиться як "бита"... (коли купуєш - можеш перевірити - і по блату можна дістати роздруківку всіх з/ч що мінялися після ДТП)... Зрештою страховка, навіть цивілка, там коштує далллеееееко не 200 грн. і навіть не баксів, тому мабуть так. + єдина база осіб, що страхуються, тому якщо на рахунку особи є парочка ДТП (до речі незважаючи на те винний чи ні) страховка оооой як вкусить ((
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Я не згоден щодо порівняння "архі-капіталістичної" Швейцаріїї та неньки України, де по 30,40...років їздить майже увесь громадський транспорт, і про знос обладнання можна тільки говорити, бо він і надалі буде ще в нас їздити і "радувати" бо все ж таки за якимись нормами використання їх дозволене :???: . Інша справа, що страховій компанії вигідно враховувати знос як факт використання певного обладнання, бо на цьому вони не погані гроші беруть. Але гадаю ж повинна бути певна розумна межа. А ось де вона? (*я про критерії, що зношується і як) А де це законодавство можна в неті почитати? Чи є ці спеціальні таблиці розрахунків десь викладені? бо страхова нарахує звісно так як їй вигідно...
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Орест а чи показують ті таблиці людині яка страхуватись хоче перед тим як заключити договір!!! не думаю інакше би подивившись на знос в 70% + франшиза люди не бачили б сенсу страхуватись взагалі і були би на 100% праві. І дійсно виглядає на то що кожна страхова компанія має свої таблиці причому вони не виставлені для загального обзору. На рахунок намахування страхової мовляв візьму рахунок в супер дорогому сервісі і отримаю 30% від суми зазначеної в рахунку, а потім поставлю собі нове шкло за ті 30% на нормальному сервісі. Кажись зараз страхові компанії почали практикувати перерахунок грошей тим сервісам з яких ти рахунок приносиш. Чи це дісно так ?
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Ну звичайно, що клієнту буде зручно отримати замість старої нову машину чи запчастину. Але це би породжувало шахрайство. Та і страховки би коштували дорожче. До речі, є в більшості компаній опція "без врахування зносу" - страховка на доларів 100 дорожча. Хочеш комфорт - плати гроші. Все просто. тоді взагалі не було каско. в нас так само можна домовитися. Просто якщо ти хочеш гроші - заплатять з врахуванням зносу. в нас такої не існує. страховка це просто оплата середніх ризиків+процент на ведення справи. Більше платиш-більше отримуєш. В СК є такі чуваки актуарії, які власне і визначають ціну на каско - рахують кількість дтп, ділять на кількість існуючих машин, відповідно виходить певний процент. до нього вони додають ще процент-два і виходить вартість страховки. Тому казати, що вони роблять щось неправильно досить складно. Якщо дорога страховка - значить в нас висока аварійність. Є така програма, затверджена кабміном, називається Аудатекс. За нею працюють всі незалежні експерти та страховики. Якщо страховик порушив правильність підрахунку - значить він порушив закон. Кожен клієнт може бачити всі деталі розрахунку. Якщо страховик відмовляється аргументувати розмір виплати клієнт може звернутися до незалежного експерта і порахувати за прийнятою системою. Тоді страховик зобов'язаний оплатити не тільки суму а і вартість послуг експерта. Власне незалежна експертиза є другою підставою для аргументування розміру виплати. Третьою підставою може бути акт виконаних робіт (не плутати з рахунком СТО) за ремонт авто. Єдина вимога - СТО, що видає акт бажано узгоджувати зі страховиком (це щось типу акредитації, напр. у львові з СК працює більшість СТО). Тоді - проблем жодних. В тому числі і з новими запчастинами. Всі умови страхування, включно з франшизою і процентами написані в договорі. Інколи корисно читати документи, на яких ставиш підпис Здається, я відповів на всі питання
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Продовжу, поки ще є пару днів такої можливості ))) Яке шахрайство?? Підставлялися б чи сьо ?? Таких вже небагато залишилось, і всі про них вже знають, а як чують що міліція - тікають ))) а те що мені навіть б/у-шну з.ч. пошкоджено - це що - моя вина, і де я тепер маю шукати нормальну робочу запчастину в тому самому стані, що у мене була?? чи мені нема що робити - іти в магазин і доплачувати зі своєї кишені за те щоб апгрейднути собі з.ч. потребу в заміні якої я не бачив... Який комфорт і які гроші - йдеться про каско чи про цивілку ?? Якщо про каско - то ще зрозуміло, а от про цивілку - є питання... Справді жиш виходить що якщо мені розфігачили в хлам жигуля 1972 року, навіть якщо він був в супер-пупер ідеальному стані, то з урахуванням амортизації авто за 25 років тре буде мабуть ще й доплачувати страховій ))) Вопщім ці всі питання мабуть є таки риторичними, так як все у нас робиться через ... вуха... Зрештою добре що хоч це є, інакше вибивав би ті бабки через суди та інстанції, апеляції і прочую лабудєнь...
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... рррррр! Рівень страхового шахрайства в Україні росте. Страхування - це компенсація збитків а не вирішення особистих проблем клієнтів. Таких як транспортних, компенсації часу, нервів ітд. Коли ти підписуєш поліс, можеш бачити, що страхова компенсовує реальну вартість а не займається пошуком запчастин. Як я писав - за додаткові гроші можна отримати до страхування ще і сервіс - різні евакуатори, неврахування зносу, пошук запчастин і навіть кур'єра, що буде вирішувати за тебе усі документальні справи, пов'язані з виплатою, причому у всіх інстанціях включно з даі. Знову ж таки - за додаткові гроші в договір вносяться додаткові пункти. Мабуть тому і не страхують таких. Страховики не мають законних юридичних підстав для здійснення виплати більшої, ніж передбачена законом. Держфінпослуг може розцінити це як відмивання грошей.
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Зрештою ми відволіклися від теми Питання до Monkey То все ок - Monkey задоволений, зремонтував своє авто за отримані кошти чи докладав страшні гроші ???
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... ### Чим більше в цю тему заглиблюємось тим грубші партизани :grin: Так, ця проста істина, що читати треба усе до останньої крапки перед своїм підписом, мусить бути дотримана! Але у випадку з договором від "ТАС" по КАСКО в договорі я бачу тільки текст "Страхування ТЗ,..., здійснюється з урахуванням експлуатаційного зносу ТЗ", і більше нічого в тексті. Ніяких відсотків, ніяких таблиць і посилань як вони рахуються не має. (Причому це вказано в останній секції документу, п.16.1). Це вони гарно написали, але й тут і часткова вина моя є - що я цього вчасно не зауважив і не розяснив при підписанні договору. _______________________________________________ *** досвід велика штука, приходить тільки з часом і після підвисанні у форумі - "Аудатекс". Як я бачу в неті я її не скачаю , тому сам перевірити чи страховик порушив правильність підрахунку чи попався "совісним" я самостійно не зможу. Лишається прикинути на око: чи кинули Тебе трохи чи ні, так? - {Кожен клієнт може бачити всі деталі розрахунку} для випадку лобового скла це мабуть має бути тільки: вартість скла і роботи + амортиз.відсоток, правильно? - А де "обитают" ці незалежні експерти, це на випадок якщо прийдеться зі страховиками сперечатися?
Відповідь: Розрахунки з страховиками б... Продав я її узе взимку. А з телефона видалив, шоб ностальгія не дусила.